conflicte la locul de munca
Raspunsuri - Pagina 2
Elise spune:
cunosc stilul, si avem si un termen neoficial si neelegant pentru asa ceva.
Ideea e ca ea se hraneste cu discutii d'astea personale, care n-au nici o legatura cu jobul, de fapt. Conflictul personal reprezinta preocuparea ei principala la birou.
Eu personal i-as da (mult) mai mult de lucru, si as numi-o si un fel de pseudosef daca asta o satisface - in schimbul faptului ca trebuie sa imi demonstreze schimbari in bine in cadrul activitatii colectivului.
Si cu asta i-am inchis gura. Ba imi mai si permit sa inversez rolurile si sa o iau la intrebari: de ce x,y,z n-au facut?
Ce, nu stii cum sa discuti cu ei sa-i stimulezi pozitiv?
Tu, care ai atita experienta? Pai ma bazez pe tine... ca esti diplomata si stii sa vorbesti cu oamenii...
Elise & BBLisa
principe spune:
Directorul este de kk-ao,el alimenteaza neintelegerea intre personalul companiei...
Eu l-as fi intrebat ce inseamna sa fi obraznica?
Niciodata nu am inteles senul acestui cuvant..cum poate fi atat de comun,cum este poarta de scapare a controlatorilor si abuzatorilor,doar cu scopul "nobil" de asi reduce la tacere adversarul ,sau aproapele,sau de al intimida?cum un director poate accepta un asa motiv,si mai ia si o atitudine eronata.de ce nu stimuleaza persoana care face plangerea sa-si regleze singura, ca o persoana adulta si veterana,conturile?..ptru ca este de doi bani.
acest "esti obraznic" este folosit neobiectiv,cand cineva nu are argumente sa combata ..si concluzia este gata.. "esti obraznic(a)"
insa nu trebuie sa te intimideze,fi firma...asa se dobandeste respectul abuzatorilor.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Elise spune:
da, asta cu ësti obraznica"suna ca la gradinita.
Mie mi-ar fi rusine ca la 30 de ani sa ma duc la un sef sa-i spun "stiti, Gigel mi-a vorbit urit! Si s-a strimbat la mine!"
Poate la 50 n-o sa imi mai fie...cine stie...
Elise & BBLisa
lcazangiu spune:
Buna tuturor,
Interesant acest topic "conflicte la locul de munca" vreau sa va spun si eu "povestea" mea, pe scurt evident:) incerc!
Dupa ce am terminat fac in Bucuresti(2003) am avut noroc si m-am angajat la firme mari, unde am intalnit oameni extraordinari de la care am invatat multe, toate acestea s-au oprit cand anul trecut am trebuit sa revin definitiv in orasul meu natal (Pitesti), datorita unor probleme familiale, eram disperata si astfel am acceptat un job pe perioada determinata (contractul mi se incheie pe 26.03.2008)la o firma foarte mare, fiind sigura ca nu vor fi probleme si ca o sa-mi prelungeasca contractul, eu sunt Analist Recrutor HR.
Toate bune si frumoase, la inceput cu sefa mea (era de seama cu mine), ma intelegeam super bine, ea este bucuresteanca si venise cu un an inaintea mea in firma...acest bine nu a durat foarte mult, nu stiu de ce si cand anume s-a rupt ceva definitiv intre noi.
Eu faceam foarte multe angajari, intr-un timp foarte scurt, toti managerii/sefii cu care cooperam erau super incantati de munca mea (cred ca i-au spus si ei), deja eram invitata la tot felul de sedinte si prezentari, etc. Toata lumea cu care am intrat in contact mai in gluma mai in serios imi ziceau ca nu era de mine aceea pozitie ca eu merit mult mai mult, dar niciodata nu m-am gandit serios la ce au spus ei.
Intre timp am observat cum incetul cu incetul au inceput sa apara invidii, discutii urate pe la spate, etc ceea ce mie niciodata nu mi s-a intamplat la celelalte locuri de munca (noi suntem in birou 11 fete cucuieten una mai tare in clanta decat alta).
Sefa mea s-a schimbat radical, totul a culminat cand efectiv mi-a luat niste sectoare pt care eu angajam si cu ai caror sefi ma super intelegeam...si au pus o alta colega...evident la inceput nici sefii nu au inteles de ce, pt ca noi colaborasem super bine; dar eu de rusine le-am spus ca mi s-au dat alte sectoare in nici un caz ca mi s-au luat, am ajuns in prezent sa nu mai am obiectul muncii,pe bune....
Bomba a fost cand i-am anuntat ca sunt gravida...in noiembrie...acum recent am zis sa vb si eu cu sefa sa o intreb cum sta treaba cu contractul meu si surpriza: cu o nonsalanta maxima mi-a zis ca nu o sa-mi prelungeasca contractul:(( in conditiile in care postul meu deja e pus pe net...
Acum va dati seama ca ar trebui sa-i dau in judecata in puii mei dar ce sa rezolv nimic.....
Ma rog doar ca stresul pe care l-am trait sa nu-l afecteze prea mult pe bebe David!
Lori22+David