Fetele din Spania ma puteti ajuta?

Fetele din Spania ma puteti ajuta? | Autor: ElenaGiulia

Link direct la acest mesaj

Buna ,sper sa se gaseasca cineva sa-mi raspunda si mie la cateva intrebari.Peste cateva luni vrem sa ne mutam in Spania si as vrea sa stiu si eu cate ceva despre aceasta tara:cum sant preturile(apartamente de inchiriat,case,alimentatie)cum sant salariile(daca stie cineva)sotul e sudor,actualmente lucreaza la Hitachi aici in Jap. sudeaza escavatoare ,are o experienta de 12 ani si suadeaza absolut orice.Se gaseste greu de lucru?
Vizele se obtin repde?(sotul meu e brazilian)
Deocamndata atat,pe parcurs daca mi se va raspunde la aceste intrebari ,revin cu altele.
Multumesc anticipat!!

Elena fericita Mamica a Alexandrei(16-8-2000)Giulia(27-2-2004)si Arthur 28-3-2007
http://www.sonia.as.ro/
Ajutati-o pe Sosonica!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

Raspunsul la intrebarile tale poate varia f mult in functie de zona in care vrei sa te stabilesti.
Spania e f mare si diferita , una e sa stai intr-un sat din Andalucia in sud si alta e sa locuiesti la Barcelona de exemplu, in interior sau pe coasta mediteraneeana.
Tu ca cetatean roman, dintr-o tara membra UE poti primi un card de rezident dar fara drept de lucru, pana anul viitor in ianuarie cand se va ridica moratoriul de 2 ani pt noile membre UE, Bulgaria si Romania.
Dar cel mai bine ar fi sa te informezi la un birou specializat in probleme de straini.
Foarte recomandabil sa vorbesti spaniola.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ElenaGiulia spune:

Carlin mersi mult!!

Elena fericita Mamica a Alexandrei(16-8-2000)Giulia(27-2-2004)si Arthur 28-3-2007
http://www.sonia.as.ro/
Ajutati-o pe Sosonica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Cum zicea si Carlin situatia difera de la o zona la alta. Dupa cate stiu eu de sudori e nevoie tot timpul, dar un prieten al meu a gasit pt doar 1000€, ceea ce e putin pt un barbat in orice zona. eu stau intr-un orasel mic(de fapt in satul de langa orasel), si vecinii mei platesc chirie pt o casa cu 4 camere, 30m2 in spatele casei+ 55 gradina in fata casei cam 500€. fati o idee: o sticla de 2l coca cola costa 1.27€ la carrefour. 1l ulei de floarea soarelui cam 90centi. lapte gasesti chiar si la 70 centi litrul, 1 KG orez cam 75 centi. Hainute la fiimiu: cam 12€ un trening.Un pachet mare de 100 de pampersi cam 25€, blugi de firma pt mine:36€, la piata-i iei cu 10. Apa noi eu sotul si bebe mic platim cam 70€ tot la 2 luni. Curent cam 100 tot la 2 luni, femeile fac curatenie platite cu ora cam la 9€/ora...daca mai ai ceva intrebari dami un mesaj privat si raspund cu placere.
Mult succes in noua aventura

Dbunny 5s cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput