(intrebare pentru) Fetele din Australia

(intrebare pentru) Fetele din Australia | Autor: Dandush

Link direct la acest mesaj

Buna ,

Imi expira pasaportul (ro) in cateva luni . Unde il schimb? Cum procedez? Ce-mi trebuie??

Edit: am uitat sa mentionez ca locuiesc in Adelaide (SA).
Multumesc anticipat si " have a good one"

*grupul fetelor fantastice *

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mary Oz spune:

http://canberra.mae.ro/index.php?lang=ro&id=2708
Uite aici info pt noul pasaport.Si noua ne-a expirat cele romanesti dar nu ne stresam , folosim pe cele aussie :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dandush spune:

Merci mult ...foarte bun site-ul .

Eu trebuie sa mi-l schimb obligat -fortat ca e singurul pe care-l am (deocamdata). Chiar , daca tot veni vorba ...cum se procedeaza la obtinerea cetateniei ? Eu am rezidenta chiar de la intrare in Au (se face un an sapt viitoare). Cat mai trebuie sa astept pana pot sa depun actele ?

Multumesc din nou si somn usor.

Mergi la inceput

http://www.citizenship.gov.au/applying/index.htm
Buna,aici e site-ul cu tot ce trebuie pt aplicatie.Ca noutate este Testul pt cetatenie pe care trebuie sa-l treci ca viitor cetatean de nadejde.Perioada de residenta s-a modificat de la doi la patru ani dar tu fiind intrata in Oz inainte de 1 iulie ramai pe doi ani de asteptare.
Cheers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cana spune:

As avea si eu o intrebare am vrea sa emigram in AU dar nu stiu daca avem sanse?Sotul este bucatar de meserie si a lucrat 7 ani pe vas de croaziera si stie limba engleza f bine si eu sant confectionera de meserie si lucrez de 7 ani si stau prost cu limba engleza .A m inteles ca meseriile astea se cauta. Oare avem sanse?
Va multumesc anticipat

Mergi la inceput

http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/index.htm
Buna,incepeti cu acest link unde ve-ti gasi toate informatiile de care aveti nevoie daca v-a incoltit deja gandul emigrarii.:).Emigrarea in Au se face acumuland un anumit punctaj.Cu cat meseria e cotata mai bine ,varsta pana in 45 de ani si nivel bun de engleza necesar trecerii unui test cu atat sansele sunt mai mari in a obtine mult ravnita visa de permanent resident.E suficient ca numai unul din soti sa corespunda cerintelor devenind aplicantul principal.Celalalt il urmeaza obligatoriu ca aplicant secundar chiar daca e slabut la engleza si cu meserie necotata ok.
Asa la o scurta privire cu meseria de bucatar aveti sanse reale de a obtine visa .Cautati in SOL cod ASCO 3322-11 ve-ti gasi autoritatea TRA pe care trebuie sa o contactati in prima faza sa echivalati jobul sotului.Bafta maxima

Mergi la inceput

Mary Oz Iti multumesc foarte mult pentru raspus .Si as vrea sa te mai intreb cam cat ar costa emigrarea pentru toata familia compusa din 4 membri,si daca ai copii constituie un avantaj pentru emigrare ca si puncte.
Multumesc anticipat

Mergi la inceput

Costurile emigrarii ramane sa le descoperiti singuri printre paginile site-ului oficial de mai sus.Noi am aplicat cu peste cinci ani in urma si nu as putea sa-ti spun acum o suma cat mai aproape de realitate pt ca fiecare aplicatie e unica in felul ei si implicit costurile pot fi diferite.Noi ,spre ex nu ni s-a parut nici o suma prea mica sau prea mare de a incepe o viata noua,aici pe noi taramuri.
O mare economie la buget, puteti face daca ve-ti reusi sa duceti aplicatia singuri pana la capat fara sa fie nevoie de serviciile unui agent ,caz in care emigrarea va fi un vis indepartat in special celor cu resurse financiare limitate.
Pt copii nu se primesc puncte deci din punctul asta de vedere nu este nici un avantaj.Vor fi din altele cand ve-ti fi deja aici:).
Multa bafta pt indeplinirea visului australian va doresc sa se implineasca :).

Mergi la inceput

Iti multumesc daca mai am nelamuriri mai revin.
Sa auzim numai de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dandush spune:

Mary Oz, iti multumesc mult pentru informatii .

Cana, multa bafta! Perioada de asteptare nu e placuta, dar odata ce ajungeti aici si priviti in urma veti vedea ca s-a meritat.

O zi buna ,

Mergi la inceput

Buna fetelor
Revin asupra gandurilor mele cu posibilitatea emigrari.Voi deja santeti acolo si stiti cam tot ce misca
1Cam ce sanse are sa isi gaseasca cu meseria lui de lucru si daca conteaza la cv faptul ca a lucrat 7 ani pe vas de croaziera in sua
2Cam care sant costurile vietiunei famili din 4 persoane
3Scolile si gradinitele la ce costuri se ridica daca au locuri sau trebuie cu multe luni inainte inscrisi
4 Ar putea sa lucreze direct ca bucatar sau are nevoie de experienta aus
Oare ne-ar fi mai bine acolo decat aici?
Stiu ca daca am merge ne-ar fi greu la inceput dar copiilor nostri le ar fi net superior fata de ro .

Va multumesc anticipat

Mergi la inceput