VA ROG AJUTATI-MA!!!
Am intrat usor in criza. Am terminat a2-a folie de anticonceptionale din viata mea,acum 2 zile,timp in care inca nu mi-a venit menstruatia. Dupa prima folie, in ziua imediat urmatoare mi-a debitat menstruatia. Acum inca nu, si ..problema mea ar fi ca inainte sa iau prima pastila din cea de-a 2-a folie am avut contact sexual(cu ejaculare cu tot) si am luat si pastila cu o zi mai tarziu decat trebuia.De fapt, au fost vreo 8 h. Dar dupa actul sexual. In ultimele zile am avut o usoara diaree, iar toata luna am avut dureri de sani, si au fost si ameteli.
Acum spuneti-mi,cat de mari sunt sansele sa fi ramas insarcinata? ca nu as vrea asta nicicum :(
Raspunsuri
ruxandra_sb spune:
nu prea ma pricep la anticonceptionale..
da de ce nu faci un test?
Are mama doi flacai..
Matei (6) si
Grigore (1)
Criss75 spune:
Sansele sa fii insarcinata sunt minime, in cazul in care iei anticonceptionale. Se admite o intarziere de maxim 12 ore, dupa care riscurile intr-adevar sunt mai mari. Nu stiu ce fel de AC folosesti, eu iau Diane, o folie cu 21 pilule, dar menstruatia vine la cateva zile dupa terminarea foliei. Eu iau ultima pilula duminica si menstruatia intotdeauna apare vinerea urmatoare, chiar si ora e aproximativ aceeasi intotdeauna.
Criss si Alex (11.05.2003)
Carrye spune:
Da, asa este si in cazul meu. Logest, folie de 21 pilule, termin miercuri pastilele si imi vine duminica la 12. Nu iti vine imediat cum ai terminat pastilele.
Nu ai de ce sa te sperii, dar poti face un test.
Nu mai uita sa iei pastilele cand trebuie, incearca sa le iei chiar la aceeasi ora, de preferat seara. Sunt un exemplu viu pentru o mare dereglare hormonala din cauza luarii lor in mod dezordonat.
Ai grija cu ele, ca nu e de joaca. Apoi, simtomele tale sunt doar efecte secundare ale pastilelor plus o chestie psihica, esti stressata si ingrijorata sa nu fi insarcinata si atunci simti totul la maxim.
Linisteste-te :)
angelinajoli spune:
Eu am luat 4 ani Logest,nu am avut niciodata vreo problema,desi mai le uitam si luam dupa aceea.Oricum parerea mea este ca cel mai sigur ar fi sa-ti faci un test.Normal inainte de ciclu cu vreo 6 zile si 6 zile dupa ciclu nu este nici un risc sa ramai insarcinata.Apropo stiu ca la Logest scria parca,sa fiu atenta primele 2 luni pt ca inca nu esti protejata total,din primele luni.
Vivela spune:
Am luat Marvelon, cu 28 de pilule vreo 5 ani. Odata s-a intamplat sa incep folia invers (cu cele inactive)
(era semiintuneric in camera, folia are o bulina albastra si la inceput, si la sfarsit...). In fine, am vazut chestia asta a doua zi, pe lumina
si m-am speriat tare, ca nu era deloc momentul pentru bb. Asa ca am fugit de urgenta la doctor, i-am explicat situatia si mi-a dat pilula de a doua zi. A spus ca sansele sunt mici, dar pentru linistea mea mi-a dat pilula de a doua zi. Mi-a spus insa ca in perioada in care faci tratament cu pilule contraceptive nu mai functioneaza regula calendarului!!. Asa mi-a zis, asa am retinut; daca mi-a spus gogosi, spun si eu...
[b]Andreeap7/b], fa un test sa vezi cum stai. Iti doresc sa fie asa cum vrei tu
.
_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)
Luna75 spune:
quote:
Initial creeata de andreeap7
Am terminat a2-a folie de anticonceptionale din viata mea,acum 2 zile,timp in care inca nu mi-a venit menstruatia.
in mod normal menstruatia vine cam in a 24 de zi,la 2-3 chiar 4 zile de la terminarea foliei asa ca ma iai putina rabdare si daca intarzie fa-ti un test ca sa fii sigura
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
cafera spune:
Prima luna de anticonceptionale nu-ti ofera protectie deoare ce efectul nu e instalat. Medicul, daca ai luat pastilele cu recomandarea lui, trebuia sa-ti specifice. De asemene daca ai stari de diaree, iei antibioatice, trebuie sa folosesti protectie suplimentara, adica prezervativ, pe toata durata plus 7 zile dupa. Gandeste-te bine cum au evoluat lucrurile, fa un test de sarcina si mergi la medicul care ti-a recomandat pastilele sa lamuresti toate problemele, ca pe viitor sa stai linistita.
Mamica celor doua printese, Ilinca (26.07.2007) si Alexia (27.06.2000)