vreau piscina
Fetelor,vreau piscina ,insa nu stiu de care si cit m-ar costa intretinerea pe luna.Ma incalzesc cu apa trmala si as folosi returul la piscina.Oare trec de 100 e pe luna cu diversele substante ce trebuiesc folosite obligatoriu? Anti alge , reglarea PH -ului si alea,alea.Merita sa investesc?
Va pup.
Raspunsuri
dulcetica spune:
Calculul se face in functie de volum,ca una e sa ai piscina olimpica si alta una gonflabila.Deci intii trebuie sa decizi acest aspect.Dupa ce ai ajuns la o concluzie in acest sens, imi spui si intreb niste amici.
viana spune:
mersi pt raspuns. Vreau o piscina ingropata de aprox 7/3/1.2 m.Daca poti sa-mi dai niste sfaturi iti multumesc de pe acum.
Rufus spune:
Adica cum te incalzesti cu apa termala? Agentul termic e apa din izvor, captata si...atat? Ai izvor in curte? Acum ce faci cu apa din retur?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
viana spune:
pt un raspuns mai tehnic ar trebui sa apelez la sotul meu.Deci am un putcu apa si suntem racordati la o conducta de apa termala.Avem un schimbator de caldura.Cu ajutorul unei pompe intra in schimbator apa din put unde este incalzita de apa termala(deci in calorifer intra apa de izvor),iar apa termala iese din instalatie la vreo 40 grade.Acum returul merge in conducta de retur si probabil ,undeva, se varsa in pamint.Habar nu am.Eu vreau sa folosesc apa din retur la piscina.
Nu ma pricep deloc la partea tehnica insa daca vrei ceva mai detaliat apelez la sotul meu.
Rufus spune:
Am inteles, cat de cat. Prin urmare, in calorifere iti ajunge apa din fantana, incalzita de apa termala.
As fi curios unde merge returul cu apa termala folosita. Nu cred ca merge pur si simplu in pamant. Adica eu cred ca este colectata de cei care ti-o dau si, in cazul asta, sa umpli o piscina cu ea, inseamna un dezechilibru in reteaua lor. Adca exact ce faceau romanii pe vremea lui Ceausescu, cand se spalau cu apa din calorifere.
Presupunand ca apa termala iti ajunge in piscina, este putin diferita de apa de la fantana. Contine mult calcar, dar si alte substante, cum e sulful. Prin urmare, cred ca e greu sa incerci sa o aduci la stadiul de apa de fantana. Nu stiu ce-ti vor spune firmele care iti vor vinde instalatia, dar cred ca trebuie sa-ti gasesti o cunostiinta la Felix care sa-ti spuna pe bune, macar la ce firma apeleaza pentru bazinele lor.
Dat fiind faptul ca, teoretic, nici nu ar trebui sa incerci sa obtii cea mai pura apa (ce naiba, ai piscina cu apa termala in curte, cati ai auzit sa aiba asa ceva?), in afara de ceva munca (calcarul se depune-vezi terasele de la Pamukale-si nu e chiar asa de usor de neutralizat) nu cred ca te sare intretinerea de suma precizata.
Mai depinde mult si de pretentiile fiecaruia.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
viana spune:
Ai dreptate.M-am mai documentat.Returul merge intr-o conducta insa innainte de iesire o vom trece dinnou printr0un schimbator de caldura si acea apa se va varsa in piscina.Va avea 25,26 grade deci ok.Azi am hotarit sa nu facem totusi cu apa termala din motivele amintite de tine,ci sa o folosim doar la incalzirea apei dun put.Ar fi pacat sa investesc 6000 euro si sa fie toata galbena si urat mirositoare.Am gasit deja constructorul si urmeaza in sa incepem sapaturile in aprilie.Am mai ghicit o chestie buna.Sa evit curatarea de frunze si alte cele (locuiesc intr-o zona unde vinturile sunt la ele acasa)o acopar cu un foisor de lemn cu geamuri de sticla.Poate voi putea face baie si iarna.