Cum se procedeaza la intrarea in tara cu un minor
Am nevoie de ajutorul vostru, va rog...
In scurt timp urmeaza sa vina sotul meu si sa ne intoarcem cu el in Anglia, e vorba de mine si de puiul nostru de 16 luni. La ieisrea din tara cand sunt ambii parinti stiu ca nu e nevoie de nicio hartie dar atunci cand ma voi intoarce in tara voi veni doar eu si copilul.
La intoarcere ( la intrarea in tara la noi si iesirea din Anglia) imi trebuie acord scris de la el? stie careva? a trecut cineva prin situatia asta?
Si inca ceva...
In Anglia voi sta mai mult de 3 luni(90 de zile) cam vreo 7-8 luni, voi avea probleme ceva din cauza asta?stiu ca legislatia prevede 6 luni pe an acasa 6 luni in starinatate. cum sa fac sa nu am probleme. Sotul meu lucreaza legal in Anglia, cu contract de munca, si asteapta sa ii iasa hartiile de la Home Office.
Daca ma puteti ajuta cu informatii va rog mult.
nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006
www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site
Raspunsuri
columbiana spune:
exista multe variante de raspuns , sunt persoane care au calatorit fara imputernicirea respectiva, noua ne-au cerut-o de fiecare data romanii (nu canadienii) la intrarea/iesirea din Romania; mai mult anul trecut a fost nevoie s-o fac la consulat (pina atunci era ok s-o completezi la administratia de cartier, cu un comisar); bine ca in cartier canadienii ne taxau 5$ iar romanii de la consulat ne-au cerut 50$ din cite imi aduc aminte;
http://www.floriinro.ro/
tongue in cheek
delphin spune:
nu poti sa-i faci un pasaport individual copilului? Banuiesc ca da. Apoi, pt. orice eventualitate si avand in vedere ca inca esti in ro, fa la notar, traduse si legalizate, imputerniciri si pt. tine si pt. sot. Nu stii niciodata in fatza cui te trezesti la aeroport...depinde foarte mult de persoana. Mai ales la noi in Ro.
pozici
bb2
burticutza
miriama spune:
Daca sotul tau lucreaza legal acolo, cu contract de munca, iar compania va asigura si voua acte de sedere, poti sta oricat acolo. Iar pentru copil, e bine sa faci declaratie la notar din partea sotului tau ca poti calatori cu copilul. Este posibil sa ti-o ceara la trecerea frontierei.
Letitia1 spune:
In scurt timp urmeaza sa vina sotul meu si sa ne intoarcem cu el in Anglia, e vorba de mine si de puiul nostru de 16 luni. La ieisrea din tara cand sunt ambii parinti stiu ca nu e nevoie de nicio hartie dar atunci cand ma voi intoarce in tara voi veni doar eu si copilul.
La intoarcere ( la intrarea in tara la noi si iesirea din Anglia) imi trebuie acord scris de la el? stie careva? a trecut cineva prin situatia asta?
Eu stiu ca numai la iesirea din RO iti trebuie acord scris, nu si la intrare, cit despre Anglia nu te intraba nimeni nimic, numai kupilul sa aiba pasaport sau sa fie pe pasaportul tau (am presupus ca mergeti cu avionul ca eu altfel nu stiu). Cel putin asa a fost cind am mers noi.
helbi spune:
In declaratie sotul tau trebuie sa specifice clar cum ca copilul va calatori insotit de tine pe ruta......in perioada.........(pune o perioada mai lunga, ca sa acopere eventual 2 iesiri) si scopul calatoriri.
Fa-ti copii de pe aceasta declaratie (fa-o in Romania ca e mai ieftin. La consulat in Germania de ex. e 45 euro, de Canada ai auzit 50$.....) si la vama lasa-le o copie. Iti spun asta din proprie experienta. Anul trecut mi-au dat originalul inapoi pt ca perioada care era trecuta era ceva de genul iunie 2007-01.01.2008. Eu m-am intors l asf- lui iulie si mi-au zis ca sa pastrez originalul ca pina la 01,01,2008 pot sa mai ies cu copilul din RO.
mali spune:
La intrare in tara nu ai nevoie de imputernicire din partea sotului, ci numai la iesire (cel putin asa era in vara luŽ2007).
nicole2005 spune:
multumesc mult.
pe pitic o sa il trec pe pasaportul meu iar cealalta problema nu stiu inca vedem, mai cercetam.
nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006
www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site