Salatele Liliei si nu numai

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

anky
Trimis la - 23/05/2008 : 22:52:50
--------------------------------------------------------------------------------

Pentru ca in curind incepe vara va invit sa postam retete diverse de salate.Ador salatele , mai ales pe timp de vara...yammiiii

Am sa incep eu cu

Salata Nisa cu ton si usturoi

250 gr. fasole verde
sare
1 bulb de fenicul
2 cepe
4 rosii
1 salata creata
2 oua fierte tari
2 cartofi fierti in coaja
8 catei de usturoi tocati
6 linguri de ulei de masline
sucul de la 1 lamiie
2 linguri otet de vin alb
1 conserva de ton
50 gr. masline negre

Fasolea se fierbe in apa cu sare 6 minute.Se scurge.
Se curata bulbul de fenicul,se taie jumatati,se indeparteaza cotorul si se taie pulpa fisii.Se curata ceapa si se taie rondele.Se spala rosiile,se curata si se taie in opt.Se curata salata si se rupe bucati.Se decojesc ouale si se taie in opt.Se decojesc cartofii si se taie cuburi.Ingredientele se aseaza intr-un castron(in afara de oua).Se caleste usturoiul in 2 linguri de ulei de masline si se lasa sa se racoreasca.Se amesteca sucul de lamiie cu sare,piper,otet si 4 linguri de ulei.Se adauga usturoiul.Se toarna vinegreta pe salata.Se scurge tonul si se rupe bucati.Salata se aseaza pe farfurii si se adauga oua,ton si masline.


violeta29 Trimis la: - 24/05/2008 : 08:32:19
--------------------------------------------------------------------------------

Foarte buna ideea , si mie imi plac foarte mult salatele, mai ales in perioada de vara, asa ca o sa contribui si eu cu cate ceva:

SALATA DE TON
Ingrediente: 1 conserva de ton maruntit in ulei sai in sos propriu
2 rosii , 2 castraveti
1 ardei gras, 1 ceapa verde
1 salata verde
100 gr iaurt
zeama de la 1 lamaie


Se taie felii rosiile si castravetii. Salata verde, ceapa si ardeiul se taie fidelutza si se amesteca. Deasupra se adauga conserva de ton si zeama de lamaie. Dejur imprejur se pune iaurtul. SE decoreaza cu felii de lamaie.

Pofta buna!


violeta29
Trimis la: - 24/05/2008 : 08:37:50
--------------------------------------------------------------------------------


SALATA DE CRUDITATI

Ingrediente: 1 varza micutza
1 morcov
1 telina
2 castraveti
1 legatura marar
sare, piper
ulei de masline
zeama de lamaie

Se taie varza fidelutza si se freaca bine cu putzina sare. Se da morcovul si telina pe razatoare si se amesteca cu varza. Se adauga si castravetele taiat feliute.Se adauga mararul tocat marunt si piperul se pune ulei de masline si zeama de lamaie dupa gust si se amesteca bine.


anky
Trimis la: - 24/05/2008 : 13:05:05
--------------------------------------------------------------------------------

SALATA DE PUI CU SPANAC

300 gr. spanac
4 file de piept de pui
sare,piper
4 linguri ulei de masline
4 linguri unt
4 oua fierte tari
2 felii piine alba
4 linguri pesto din borcan

Se curata spanacul,se spala si se sterge,se sareaza si se pipereza.
Se incing intr-o tigaie ulei si 2 linguri de unt,se prajesc fileurile de pui 5 minute pe fiecare parte.
Se decojesc ouale si se taie felii.Piinea se taie cuburi,care se prajesc in 2 linguri de unt.Pieptul de pui se taie fisii.
Intr-un castron se amesteca frunzele de spanac si bucatile de pui.Se aseaza pe farfurii impreuna cu feliile de ou si se presara crutoane.Se toarna sosul pesto si se serveste salata.


SALATA DE CURCAN CU ROSII

500 gr. salata verde
citeva picaturi de otet balsamic alb
3 linguri ulei de masline
sare,piper
500 gr. file de piept de curcan
250 gr. rosii mici

Pentru vinegreta
3 rosii
1 catel usturoi
100 ml supa de legume
2 linguri ketchup
75 ml otet
2 linguri miere de salcim
75 ml ulei de masline
sare,piper
2 linguri parmezan ras
Pentru vinegreta se oparesc rosiile,se decojesc si se taie cuburi.Se paseaza cu usturoi pisat si supa de legume.Se adauga ketchup,otet,miere si se amesteca.Se sareaza,se pipereaza si se adauga ulei si parmezan.


Se curata salata verde si se rupe bucati.Se aseaza intr-un castron si se stropeste cu otet aromat si ulei.Se sareaza si se pipereza.Restul de ulei se incinge intr-o tigaie si se prajesc fisiile de curcan.Se curata rosiile de cotoare si se prajesc putin cu carnea.
Se aseaza pe salata bucatile de carne calde inca,impreuna cu rosiile si se toarna vinegreta.


anky
Trimis la: - 24/05/2008 : 14:18:35
--------------------------------------------------------------------------------

SALATA DE CREVETI

300 gr. creveti necuratati
3 catei de usturoi
8 linguri suc de lamiie
6 linguri ulei de masline
1/2 legatura ceapa verde
sare,piper
1 praf zahar
1/2 lingurita mustar

Se spala crevetii,se curata usturoiul,se toaca marunt si se amesteca impreuna cu 3 linguri de suc de lamiie si 2 linguri de ulei de masline.Se stropesc crevetii cu acest amestec si se lasa sa se marineze timp de 30 minute.
Se incinge o tigaie si se prajesc inauntru crevetii 4-5 minute,amestecind din cind in cind.Se ia apoi tigaia de pe foc.
Se curata ceapa verde si se taie rondele,se aseaza intr-un castron.
Pentru marinata,se amesteca mustarul cu restul de suc de lamiie,sare,piper si zahar.Se inglobeaza restul de ulei batind cu telul.
Se adauga crevetii in vasul cu ceapa verde si se amesteca ambele cu marinata.
Se aseaza compozitia pe farurii,se risneste deasupra piper,se serveste de preferinta cu felii de lamiie si verdeata asortata(busuioc,cimbru,oregano).Se poate oferi alaturi bagheta prajita si o maioneza usoara cu gust de usturoi.



anky
Trimis la: - 24/05/2008 : 14:26:44
--------------------------------------------------------------------------------

SALATA DE LEGUME CU SOS DE MAZARE

250 gr. sunca afumata taiata cuburi
1/2 conopida
6 cartofi fierti in coaja si decojiti
50 ml dressing
4 rosii
2 catei de usturoi
1 capatina salata verde romana
1 lingura ulei de masline
100 gr. mazare boabe(din conserva)
100 gr. iaurt
sare,sos picant Tabasco

Se despart bucatelele de conopida,cartofii se taie cuburi,ambele se amesteca impreuna cu dressing,se adauga sunca si rosiile taiate felii.
Se paseaza mazarea cu ulei,usturoi si 50 ml. apa.Se inglobeaza in iaurt cu sare si tabasco.Se repartizeaza frunzele de salata pe 4 farfurii si se aseaza amestecul de legume.Se toarna sosul.



anky
Trimis la: - 24/05/2008 : 14:38:21
--------------------------------------------------------------------------------

SALATA ESTIVALA CU VINETE SI PESTE

400 gr. fasole verde
300 gr. vinete
1 ardei gras rosu
1 salata
1 ceapa rosie
3 fileuri de sardele la borcan
2 linguri capere
4 linguri otet de vin alb
5 linguri ulei de masline
2 lingurit de hrean ras(de la borcan)
sare,piper
1 avocado

Ardeiul gras se curata de cotoare si seminte si se taie sferturi,pe lung si apoi felii.
Pentru dressing,se toaca ceapa,sardelele, caperele si se amesteca cu 3 linguri de ulei,otet,hrean,sare si piper.
Fasolea verde se pune la fiert in apa clocotita cu sare,se lasa sa fiarba 10 minute si se scurge.Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc feliile de vinata si ardeiul gras 2 minute.Se amesteca impreuna cu fasolea verde.
Se amesteca dressingul cu legumele fierbinti.Se taie in jumatate fructul de avocado si se indeparteaza simburele lemnos.Se decojeste pulpa si se taie felii,se amesteca impreuna cu legumele.
Pentru servire se aseaza in boluri frunze de salata peste catre se aseaza legumele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Am facut ieri salata cu fasole si ton si a iesit super buna! Sa vad ce salata mai fac si azi!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

SALATA DE OREZ

se fierb 2 cani de orez in f multa apa sarata,iar cand este gata se scurge si se raceste sub jet de apa f rece.
se taie marunt 5 cremvusti,1 gogosar acru,2-3 castraveciori acri si se amesteca cu orezul.se adauga masline,cascaval cubulete si boabe de porumb fiert.
se sareaza daca mai este nevoie,se pune putin ulei si salata este gata!
se poate face cu diverse condimente,dupa plac si posibilitati.(ex. piept de pui fiert,ciuperci in conserva,kaiser etc.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Am facut salata de orez si a isit foarte buna. Am folosit ciuperci si n-am mai pus boabe de porumb dar oricum a iesit foarte, foarte buna!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Multumesc si eu pt. subiect!
Super idee, promit sa le incerc pe rand!


Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

gabriela001
Trimis la - 23/02/2009 : 10:24:29
--------------------------------------------------------------------------------

SALATA DE CARTOFI

5 cartofi fierti
4 oua fierte tari
1-2 cepe
sare, ulei, otet

se taie cubulete cartofii si ouale, se adauga ceapa tocata marunt si dupa gust sarea, uleiul si otetul. Se amesteca ingredientele si salata este gata!

pofta mare sa aveti!
este un deliciu


danat
Trimis la: - 24/02/2009 : 09:26:39
--------------------------------------------------------------------------------

Salata de andive
(pt 2 portii generoase :-) )
2 andive mari
1 1/2 lingura smintina
1 lingurita ulei masline
1 lingurita zeama lamaie
putin mustar

Se taie rondele andivele, se amesteca cu toate zemurile si se lasa 10 minute sa prinda gustul "sosului".
Nu e o filozofie de salata, insa iese deosebita daca se adauga somon fume taiat fasii de 1 cm si putine nuci.
Sau cu brinza (nesarata) si ou fiert.




Octavia75
Trimis la: - 24/02/2009 : 22:15:41
--------------------------------------------------------------------------------

- 3 cartofi mari fierti
- 3 morcovi fierti
- 3 oua fierte tari
- 300 g. sunca presata taiata cubulete
- 300 g. branza feta
- 250 g. smantana
- 300 g. maioneza.

Cantitatile de mai sus se impart in 3 si intr-un vas de jena sau un castron mai adanc se aseaza: 1 cartof ras, 1 morcov ras, 1 ou ras, 100 gr. branza rasa, 100 g. sunca si 1/3 din maioneza amestecata cu smantana. Se repeta pana la epuizarea ingredientelor. Ultimul strat sa fie de branza sau cascaval ras.

Pofta buna!


bebeluc
Trimis la: - 24/02/2009 : 22:29:21
--------------------------------------------------------------------------------

Salata de macrou afumat cu legume. Un deliciu!

http://www.reteteonline.ro/2009/01/salata-de-macrou-afumat-cu-legume.html

Ingrediente:
- 3 morcovi
- 3 cartofi
- 4 fire ceapa verde
- 1 batog macrou afumat
- 1 ou
- 100ml ulei
- 1 lingurita zeama de lamaie
- sare

Mod de preparare:
Cartofii si morcovii fierti se taie cuburi mai mari, macroul se curata de piele si oase, ceapa verde se taie inele.Din oua, mustar,ulei si zeama de lamaie se face maioneza. Maioneza se amesteca cu macroul si legumele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Danat, o sa incerc reteta ta de salata de andive cu somon afumat. Abia astept .

Salata de cruditati cu naut( cantitatile sunt la alegere):
- salata verde
- naut fiert
- oua fierte
- rosii, catsraveti
- branza feta.
Se amesteca ingredientele, se adauga ulei de masline si sare.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaPanaet spune:

Buna seara,
dragele mele bucatarese, este cineva printre voi care stie cum se prepara si, mai ales, cu(din) ce un sos pentru o salata exotica (nu stiu daca se numeste chiar asa) ale carei ingrediente sunt: piept de pui, caise decojite, alune, nuci si physalis? si, evident, acest sos care am auzit ca e delicios, alb, usor acrisor?
se poate sa fie ceva cu iaurt? Ma ajuta cineva?
multumesc anticipat!


Am nevoie de iubire ca de aer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexas spune:

Multumim pentru retete chiar trebuia un asemenea subiect doar chef sa avem sa facem , gata mergem sa facem salata

mami de miruna si andrei

Mergi la inceput