Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (70)
Raspunsuri - Pagina 17
urmychance spune:
scriu si eu un mesaj si ma culc.
V-am ascultat, am iesit cam 40 minute afara, a fost totul bine, fara peripetii. Liftul a functionat, cu caruciorul m-am descurcat, Tudor nu a plans nici la imbracat, nici la dezbracat, nici in carucior. As fi stat mai mult, dar cu gandul sa nu il imbrac prea gros, i-am pus doar o caciulita subtire (cum o dau nu e bine), de casa. Cand am ajuns afara, am vazut ca e cald, dar mergea o caciulita mai groasa. Bine, avea si gluga imblanita de la fas. I-am pus o paturica pana sub nas si fularul i l-am pus in jurul capului si i-am facut un paravan. Cand am intrat in casa, copilul era cald peste tot. O sa incerc sa mai ies si maine.
Am vazut poze si filmulete foarte frumoase.
La multi ani tuturor sarbatoritilor.
Tudor se simte bine, cred ca mi s-a parut, adica a tusit si eu am exagerat fiind f obosita si usor deprimata. Dar iesirea afara + 1 ora de somn dupa amiaza au facut minuni. Plus ca a venit si tati si nu a mai fugit imediat la culcare, ne-am prostit in franceza si am mai stat si noi. Am discutat chiar si despre nunta (casatoria religioasa) pe care am vrea sa o facem in septembrie (adica eu, ca daca ar fi dupa el...).Ce restaurante frumoase si ieftine stiti? Nu am vrea sa facem imprumut la banca. Cam pana in 50 persoane. Eu as vrea la o terasa sau undeva la iarba verde.
Asa cum zicea si Piciulika, il iubesc atat de mult pe Tudor, mi se pare perfect, E COPILUL MEU. Nu as suporta sa i se intample ceva rau si sunt tare panicoasa. Oricum, iarna favorizeaza aparitia depresiilor si eu am stat mult in casa si singura.
Bronsilita a avut Tudor. Repet tratamentul: Eurespal (sirop pt tuse), Ketof (anti-alergic), Nurofen si vit. C. Nu i-a trecut decat cu aerosoli. Sau poate unde era spre sfarsitul bolii...dar dupa ce am facut aerosolii, s-a vazut clar diferenta. Eu zic ca Zyrtecul i-a fost administrat pt ca cei care fac bronsiolita sunt suspectati ca ar fi alergici. Eu spun sa i-l dai.
rnico- super tortul, a fost si bun?
Ce copii frumosi avem noi!
As fi vrut sa se organizeze si la noi activitati pt mamici si bebici. Desi eu nu m-as fi incumentat sa ies afara pe o vreme prea rea. Yaia unde stai tu pare cam pustiu. Mai sunt case in jur?
Luy - cu cine seamana ochioasa ta? Eu nu imi pot da seama.
Promit sa incerc sa dau raspunsuri mai organizate. Am citit azi toata ziua si nu mi-am notat si stiu problemele dar nu mai stiu care si cum e. Adica am in minte, dar nu vreau sa fac gafe.
De azi ne apucam de cura (si eu si sotul). Sper ca intr-o luna sa slabesc vreo 5 kg macar.
va pup, ma duc la somnic.
Piciulika spune:
Navicula, din pacate nu pot primi mielul de Paste, ca doar mi-ai alintat baiatul: Michel e diminutiv de la Michael. (pe Schumi il alinta Michi - mie-mi place mai mult Michel)
Sper sa dormim... Navicula, Cecilia somn usor - mai ales puilor!
Magdaz - coqueluche e tuse convulsiva. Mai, ce vesti imi dai tu mie! Groaznici campioni suntem... iar pe felceru' ala ar trebui sa-l trimita in Sahara doar cu o sticla de Domestos la el! E la fel de apa, pe cat e de sterilizanta in stomatologie!
Am batut pagini intregi inapoi ca ratasem pozele lui Tudor de Yaya - frumos sportivul si dansatorul. Mai, ce se pregateste de rupt inima fetelor!
Si apropos de dormit cu BB: stiindu-mi oboseala (uneori noaptea nu mai apuc sa-l duc la el in patutz) si ca Michael se rasuceste si uneori se trezeste inaintea mea, mi-am pus "garduletz" la pat, sa nu mi se rostogoleasca minunea jos. Asa stau linistita si daca il las in pat singur, scurta vreme. Pe jumatate din lungimea patului (la cap) am asta: www.chicco.com/scheda_prodotto.asp?menu=on&art=06.068193.000.000&idFascia=23&idSezione=48 br / " target="_blank">bariera Chicco - e chiar fain. Dorm mult mai linistita.
Luy, nu vrea sa mearga filmuletzul mai mult de alea 2 min! Sub nici o forma! [omuletz ce se tavaleste isteric pe jos si plange] Si asa ne place de ea...
Hai ca maine iar sunt cu ochii lipitzi si doar din vina mea. Asa sa fie - auzi baiatul lui mama?!
Noapte buna tuturor, BBi si mamici!
Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Situl lui Michael - parola o stim toate
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by gabitz78
sabina - ce frumos e baiatul mamii!
cineva zicea ca bea suc de portocale...intrebarea mea este: citricele nu sunt contraindicate cat alaptezi???ca mie asa mi s-a zis! si mie imi curg balele dupa o portocala sau mandarina....
gabi, mamica de stefan(13.07.2003) si eliza(28.10.2007)http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
Gabitz, cum sa fie contraindicate citricele cat alaptezi???? Cine te-a indus in eroare??? Eu beau sucuri fara probleme. Am facut asta toata sarcina si acum, ca la noi e vara si temperaturi maaari, de peste 30*, beau suc 1-2 pahare pe zi(are si portocale, ananas si alte fructe). Important e sa nu exagerezi, fie natural, fara adaus de zahar si conservanti! Ideea era ca nu e recomandat sa se dea suc de citrice la bebelusi pana la aprox 8 luni!
Bea suc de portocale linistita, baga lamaie la greu daca asta iti pohteste inimioara!!!
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
adimercedes spune:
Hai ca sunt singura pe aici si nu imi fuge iar capitolul de sub maini pana scriu eu 3 vorbe . In plus, Lisa a adormit pe gym si apuc si eu sa spun ceva. Sper... Ca parca o aud ca da in mingiuca sunatoare.
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
adimercedes spune:
Am vazut poze de bebei superbi: fetite frumoase foc, bebei inotatori, ce mai, o adevarata fiesta pt sufletul unei mame.
Am pus si eu poze recente cu Lisa.
Lisa s-a trezit deja, ei ca a dormit fata lu' mama 20'. Cred ca are ceva in scutec si de aceea e alerta. Dar o schimb si poate mai doarme. Ehehe, pasarea malai viseaza...
Lisa
adimercedes spune:
Despre noi, incep cu problemele pe care le aveam:
- dupa cum stiti, avea la ochiul stang canalul infundat si curgea. Eu o spalam cu ser fiziologic, fara probleme. Am scapt, pt ca ea a crescut si la fata, canalul a crescut si el, s-a deschis si face acum fata drenarii lacrimilor spre nasuc. Oricum, pediatrul imi spusese ca nu facem nimic pana la aprox 1 an. Deci, mi se pare strigator la cer sa supui copilul unei anestezii totale pt a obtine mai repede cu 2-3-4 luni un rezultat pe care il obtii oricum (asta pt ca sunt f rare cazurile in care copilul nu are perforat canalul DELOC) - zic asta pt ca parca aveam aici la papanasi probleme similare. Daca mai sunt si altii, va rog eu din suflet nu va grabiti sa va duceti copii la perforare de canal. In 99% din cazuri situatia se rezolva de la sine pana la 1 an!!!
- plansul la pp: nu mai avem nici problema asta. S-a obisnuit sa faca, deci nu mai palnge inainte, in timpul, ci doar dupa, de fapt nu plange, ci SE plange, ca sa ne anunte ca are ceva in scutec si vrea in curat .
Ma duc sa o schimb si revin...
Lisa
adimercedes spune:
Deci, Lisa are un program cu mancat cam la 3-4 ore. Se trezeste dimineata la 6-7, papa, doarme pana pe la vreo 8 si apoi papa ia. In ultimele zile insa nu a mai adormit la loc, a stat treaza pana pe la vreo 10 si a tras un pui de somn atunci. Si pui de somn literalmente, ca doarme max. 1h. Si cand e 1h, eu sunt fericita, ca apuc si eu sa ma schimb de pijamale si sa mananc si eu decent. Insa, cel mai adesea, somnul ei e in etape de 20'-30', foarte sensibila la zgomote. Si se trezeste asa rapid pt ca doarme superficial, nu adorme adanc si orice masina trece pe strada, orice pasare ciripeste, ea e treaza. Aaa, sau daca o scapa pe Suzzie e iar scandal. Uneori adoarme daca ii pun suzeta inapoi in gura, alteori nu. Are chef de joaca. Deh. Dar doarme in patutul ei. Ziua uneori mai doarme in carut daca mergem prin mall sau pe plaja. Sau in marsupiu. Ca si Michael de Piciu, si Lisa doarme cu ceva pe ochi, numai in timpul zilei si mai mult cand e in marsupiu. In carut insa nu prea, prefer sa il acopar cu o muselina, ca sa nu ii atraga atentia peisajul.
Baia o facem pe la 6.30-7, dam INTOTDEAUNA la gat, sub-brat si fundulet cu www.sudocrem.co.uk/what-is-sudocrem.html" target="_blank">SUDOCREM - am mai zis de ea pe aici, ca mi s-a parut de 100 de ori mai buna decat Bephantene (!). Dupa cremuit, papa (tot la orizontala si tot pe perna), apoi la somnic cam de pe la 8pm. Am mare noroc ca nu se trezeste noaptea- sa-i tie Dzeu naravu' .
Dar in timpul zilei platesc la greu, ca nu prea doarme, nu prea sta singura. Are gym (centru de activitati am auzit ca ii mai spuneti voi) unde mai sta si se joaca, isi prinde piciorele, chiuie, canta etc.
Lisa
Andries spune:
Neata'
ca vad ca adimercedes la ora 5 nu a servit-o..hi hi, eu am si baut-o pe cea din lumea tangibila...
Andries
Andries spune:
N-am citit decat pagina asta asa ca am doar observatii mici:
adimercedes sa-ti traiasca printesa, poze nu vad ca astia de la webshots fac back up la baza!
urmy: restaurant bun de nunta si ieftin acum pentru septembrie mai greu gasesti, in general sunt cam rezervate cu un an inainte, deci intereseaza-te de acum astfel incat macar in primavara 2009 sa ai ceva rezervat sigur...
piciulika de ce ti-e frica nu scapi, tot va cadea la un moment dat din pat al meu (cel mare) pe la 11 luni lua niste busituri, mamaaaaa si plangea dar nu se invata minte, noooo...uita nitel si pe urma iar o lua de-a busilea sau taras peste tot, te si minunai pe unde poate sa misune.
Andries
Gabriela77 spune:
La Multi Ani, dragilor sarbatoriti de azi! Sa va traisca si sa va bucurati de ei!
Ana, pupici lui Vladut de 5 luni!
Danuta, sa va creasca Mirunica mare!
Sim, asa am si procedat, nu i-am dat direct din borcanas, avand in vedere ca era un fruct nou , piersica cu mar, am zis ca nu-I dau decat cateva lingurite.Restul l-am pus la frigider sa i-l dau azi, nu stiam daca e voie, nu scrie. Mersi de info!
Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)