Durerea unei pierderi de sarcina (60)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Jasmine, inca nu am aflat nimic. Acum abia am ajuns sa fac teste hormonale. Si eu am ciclul regulat. Doar ca la 36 de zile s-a stabilit el dupa chiuretaj, ceea ce nu e normal pentru mine. Mai vorbim.

Am o intrbare: am cetit pe sit-ul lui Tutu si la multe fete pe forum ca progesteronul se ia numai si numai dupa ovulatie pentru ca altfel ar inhiba ovulatia. Mie azi a doua doctora (endocrinolog de data asta) mi-a zis sa iau progesteron din ziua 12-14 deci mult inainte de ovulatie. Ce parere aveti?

http://tt.lilypie.com/xw0yp2.png - ticker, ok ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_oana26 spune:

Alinus,
mie tot endocrinologul mi-a recomandat duphastonul si cand l-am intrebat de inhibarea ovulatiei a spus ca nu e asa
Tind sa ii dau dreptate pt ca la mine s-a confirmat ca are dreptate, adica, sa fiu mai clara, la sarcina cu gemanuti, am facut stimulare si am mers la monitorizare
Pt ca eu sunt din Iasi si endocrinologul din bucuresti am tot vb la telefon pt ca nu puteam merge acolo la monitoriozare
In Z 14, aveam foliculii ok, am sunat-o si mi-a zis sa fac un test de ovulatie, daca e pozitiv , inseamna ca ovulez singura, daca e negativ sa fac injectia cu pregnyl si sa incep sa iau din Z 14 duphastonul
Testul a fost negativ, am facut injectia in Z14 seara si tot atunci am luat duphastonul
Ovulatia are loc la 36 de ore de la injectia cu pregnyl, adica, la mine in Z16 si eu luam duphastonul din Z14
Am mai auzit si alti dr spunand ca nu inhiba ovulatia, chiar si pe prospectul de la duphaston scrie asta, dar aici pe forum am vazut multe pareri contra
Acu, cine stie, fiecare cu dr si cu experienta lui
E bine ca discutam aici pt a vedea ce si cum si pe la altii, ca se pare ca nu exista reguli general valabile
Toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

Alinush , si mie mi a spus dr endo si cel gineco ca duphastonul NU inhiba ovulatia
Am insistat cu intrebarea asta la mai multe intalniri , deoarece aici pe forum tot se spune ca ar inhiba , el mi a spus sa stau linistita ca e ok
De altfel si in prospect scrie ca nu inhiba
Acum ce sa ti spun...cred ca ar trebui sa avem totusi incredere in dr ii nostrii
Te pup

O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe

Mergi la inceput

mda, aveti amandoua dreptate. dar stau si sa ma intreb de ce sa iau progesteron inainte de ovulatie ? eu ovuland foarte tarziu, endometrul are timp berechet sa creasca. in ziua 18 in decembrie aveam 9.6 mm ceea ce eu zic ca e bine, nu? O mai avea si alte functii decat sa tina endometrul frumos pentru implantare?
acu eu-s cu sanii beton la purtator si maine dimineata fac un femina (10 DPO) sa vad daca s-a prins ceva. Utrogestanul nu l-as intrerupe parca...
Mi-am facut testul de progesteron cand luasem deja de 4 zile 2 Utro seara. De unde in ziua 21 il aveam 2,24, acu, in ziua 28 il aveam 65!! chiar functioneaza!!

Va pup si mai discutam ce mai zic medicii astia. Poate ne mai desteptam.

Mergi la inceput

Revin cu citat din Tutunarul de pe site-ul lui:

"daca ati luat duphastonul din ziua 15 ma intreb cum ati vrea sa ramaneti insarcinata. duphastonul il luati nu intr-o zi anume din ciclu ci numai DUPA ce s-a certificat producerea ovulatiei. ori ciclul dvs pare a fi cu mult mai mare decat 28 de zile. "

Adicatalea ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

c.myry,
consi

oana
am intrat sa va spunem ca stam un pic mai bine..si sper sa mergem spre bine...si sper sa aud vesti cat mai pozitive si de la voi

va urez o seara placuta si un somn linistit

Stefania jr.(22.12.07) avem o lunita ...si o broscutza
Stefania X2 " una mamma a tempo pieno...la pił bella cosa"

Mergi la inceput

Stefania, frumos foc fetiz ai! Si am mai vazut o fetitza a unei colege de la munca, nascuta acu vreo 3 saptamani care seamana foarte mult cu a ta. Numai ca e mai micutza pentru ca mama ei este micutza. Sa ne mai pui poze cu ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

quote:
Originally posted by alinushca

Mi-am facut testul de progesteron cand luasem deja de 4 zile 2 Utro seara. De unde in ziua 21 il aveam 2,24, acu, in ziua 28 il aveam 65!! chiar functioneaza!!

Cu o asa valoare , eu zic ca esti gravida

Copiat din buletinul meu de analiza de la CMU :
Intervale de referinta :
Faza foliculara 0.27-2.61
Faza luteala 3.28-38.63
Faza luteala medie 5.25-38.63
Sarcina trim I 12.26-81.80

Astept testul !!!

O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

multumim alinushca..mai pun..doar sa am timp..multa bafta!

Stefania jr.(22.12.07) avem o lunita ...si o broscutza
Stefania X2 " una mamma a tempo pieno...la pił bella cosa"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_oana26 spune:

Superba fetita ai Stefania, sa va traiasca si sa va bucurati de ea

Mergi la inceput