scoala generala nr 6 si nr.12
Buna,
Poate sa-mi spuna cineva despre aceste scoli,6 si 12 din sectorul 1,cum sunt cotate etc?
multumesc
Raspunsuri
iuliacm spune:
quote:
Initial creeata de danaradu
Buna,
Poate sa-mi spuna cineva despre aceste scoli,6 si 12 din sectorul 1,cum sunt cotate etc?
multumesc
Despre scoala 12 iti spun eu cateva lucruri pentru am baiatul in clasa a II-a.
La inceput am fost f. incantata.
1. Scoala e renovata, clasele sunt curate, dotate. Scoala are bodyguard, camere de luat vederi. Nu intra nimeni in scoala fara sa fie legitimat.
2. Scoala este foarte mare, au multe sali de clasa, laboratoare, sala de sport.
S-a pus problema la un momemt data ca toate clasele sa invete dimineata pentru ca au sali suficiente. Deocamdata se invata in 2 schimburi clasele 1-4 si clasele 5-8.
3. Rezultatele copiilor la ex. de capacitate si admitere la liceu erau foarte bune ~ 35% din copii au avut peste 9 la admitere.
In 2005 si 2006 au avut rezultate deosebite la concursuri Internationale.
Pe parcurs au inceput sa apara dezamagirile:
4. in primul rand organizarea slaba: nu suntem anuntati cand copii termina mai repede de ora 12, de fiecare data am aflat intamplator, de alti parinti.
Mie mi se pare un lucru grav la clasele I si II. Unele invatatoare scriu in carnele de corespondenta, altele nu se obosesc iar copii uita sa spuna acasa.
5. Sugestive mi se pare panourile din scoala: aprope toate contin anunturi vechi, lucrari de diplome ale copiilor care nice nu mai exista in scoala. Pe panoul de la intrare sunt aruncate niste anunturi.
Anunturi f. importante ca "maine cursurile se termina la 11.." sau " festivitatea de incepere a anului scolar incepe la ora...", "plecarea la teatru a claselor I-a are loc la ora..." lipsesc cu desavarsire. Majoritatea comunicarilor catre parinti se transmit prin viu grai.
Acest aspect nu este foarte important, dar dupa parerea mea, este o lipsa de transparenta si dovada de dezorganizare.
6. Participarea la concursuri: copiii din clasele I-II ( nu stiu despre celelalte clase) nu sunt incurajati sa participe la concursuri scolare tip winners, smart si altele. Am vazut afisate doar participari la olimpiadele MEC.
Stiu ca acestea sunt concursuri private, si se plateste o taxa de participarea, dar as prefera sa lase la latudinea parintelui daca isi trimite copilul sau nu.
Eu personal gasesc benefica participarea la un astfel de concurs a copiilor mici.
La insistentele mele mi s-a raspuns ca doar Cangurul este interesant pentru ca ofera tabere si pentru elelvi si pentru profesori.
7. Am avut o mare dezamagire legata de o campanie de reciclarea a ambalajelor de lapte pe care-l primesc copiii zilnic.
Desi in 2005 scoala,a avut rezulate forte bune si s-a clasat printre primele scoli, in 2006 si 2007 a iesit din competitie.
Cand fiul meu a vrut sa duca ambalajele la scoala ( vreo 2 saci) i s-a spus frumos sa le duca la ghena.
Mi s-a dat de inteles ca nu merita efortul cadrelor didactice si al personalului de curatenie, care nu mai stia ce sa faca cu aceste ambalaje.
8. Legat de procesul de invatamant : este ok, copii fac carte, poate nu asa cum mi-as fi dorit eu.
9. Activitati extrascolare: l-a inceput s-au laudat mult si directoarea si invatatoarea ca fac tot felul de activ. extrascolare, excursii etc.
Au facut, intr-adevar dar slabut. Ma astepta la mai multa implicare si in acest aspect.
10. Copiii au uniforma incepand din acest an. Cam scumpa uniforma scolii (iar sunt carcotasa !), dar e frumoasa. Nu mi-e clar nici acum cum e uniforma, era obigatorie cand a trebuit s-o cumparam. Acum ca am cumparat-o nu mai zice nimeni ca e obligatorie si copiii vin imbracati care cum apuca.
11. exista si internat. nu stiu detalii.
Cam asta,
Una peste alta, are renume de scoala buna.
In cartier, parerile sunt impartite: sunt parinti care sunt incantati de scoala 12 dar sunt si parinti care au preferat alte scoli, mai ales scoala 10 ( in floreasca).
Cred ca eu ma astepta la mai multa implicare , mai multa transparenta.
Ma mai consolez cu gandul ca aceste probleme sunt si in alte scoli.
Iulia
clau2toma spune:
IuLIA ,UNDE ESTE SCOALA 12?
Despre scoala 6 iti pot da eu doar cateva detalii .Eu nu am copilul la scoala este la gradinita din cadrul scolii6 si am avut o sedinta toti parintii cu directoarea scolii .Scoala este renovata complet ,totul este nou si frumos ,si am inteles ca si profesorii sunt f buni .Ne-a prezentat doar o invatatoare care mai era acolo la ora 18 de la o clasa a 3-a care mi s-a parut foarte buna .Avea in clasa dansei o gramada de lucruri facute de elevii dansei si se vedea ca se ocupa de ei . Eu ce sa-ti spun ,stau f aproape de scoala 6 si cred ca tot acolo o sa-l dau . Are vreo 2 bodiguarzi la usa si am vazut ca usa este incuiata pe parcursul orelor .
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by clau2toma
IuLIA ,UNDE ESTE SCOALA 12?
In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa
poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2
Scoala 12 este pe strada Borsa, cartier Aviatie.
Iulia
irinai spune:
Iulia, multumesc eu pentru informatii. chiar vroiam sa deschid un subiect de acest gen.
Cateva intrebari suplimentare:
- copiii fac suficent sport?
- care este volumul de lectii? Sunt saturati de teme peste teme sau este la un nivel decent? intreb deoarece imi povestea cineva ca in clasa I copilul are teme pentru circa 3 ore zilnic, ceea ce mie mi se pare absolut inuman pentru un copil de 6 ani;
- care este media de varsta la clasa? La 6 ani si jumatate este prea mic?
- invatatoarea este un partener de dialog sau nu ai cu cine discuta?
Va ascuta sugestiile?
- Exista violenta in scoala..de genul se bat intre ei pe holuri, cei mari ii bat pe cei mici, etc?
- Si cel mai dezbatut subiect la noi in gradinita - sunt multi tigani printre copii?
Cam astea sunt intrebarile care imi vin acum in minte. Multumesc tare mult de feed-back.
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by irinai
Iulia, multumesc eu pentru informatii. chiar vroiam sa deschid un subiect de acest gen.
Cateva intrebari suplimentare:
- copiii fac suficent sport?
- care este volumul de lectii? Sunt saturati de teme peste teme sau este la un nivel decent? intreb deoarece imi povestea cineva ca in clasa I copilul are teme pentru circa 3 ore zilnic, ceea ce mie mi se pare absolut inuman pentru un copil de 6 ani;
- care este media de varsta la clasa? La 6 ani si jumatate este prea mic?
- invatatoarea este un partener de dialog sau nu ai cu cine discuta?
Va ascuta sugestiile?
- Exista violenta in scoala..de genul se bat intre ei pe holuri, cei mari ii bat pe cei mici, etc?
- Si cel mai dezbatut subiect la noi in gradinita - sunt multi tigani printre copii?
Cam astea sunt intrebarile care imi vin acum in minte. Multumesc tare mult de feed-back.
Irina, iti raspund punctual:
1. Da, copii fac sport. Pana acum nu au ratat nici o ora de sport. In clasa I faceau sport cu invatatoarea. Din clasa a 2-a au profesoara de sport si chiar fac sport in sala. Sala este mare si ingrijita.
In plus, la scoala 12 copiii pot face karate de 2 ori pe sapt. Vin copii si din alte scoli la karate.
Am vazut multe diplome ale copiilor mai mari de la diferite competitii sportive ( handbal, baschet si fotbal)
2. Despre teme si lectii, depinde de fiecare invataroare in parte. La noi in casa , in general temele sunt decente. Teoretic se pot termina in 60-90 minute daca copilul se poate mobiliza si se poate concentra.
Am auzit parinti vaitandu-se de volumul mare de teme, am auzit si parinti care cred se trece prin materie superficial.
Repet, depinde foarte mult de invatatoare si de stilul ei, dar si de perceptia si de exigenta parintelui.
3. media de varsta este in jur de 7 ani si ceva. Alex al meu este cel mai mic din clasa ( avea 6 ani si jumatate in clasa I). Acum nu se mai observa nici o diferenta intre cei de 7-8 si cei de 8-9 ani.
4. Ei, daca este sau nu partener, cred ca depinde de invatatoare.
5. Da este si violenta. Unii copii sunt tinuti in clasa de invatatori, dar altii alearga si tipa pe holuri. Cel mai nasol este la plecare, se imping pe scari.
6. Nu sunt tigani. In clasele a 2-a sunt cativa dar sunt absolut decenti.
Daca te gandesti la curatenie, nu am vazut nici un tiganus murdar.
Copiii cel mai greu de stapanit, cei mai bataiosi nu sunt neaparat din randul tiganilor.
Iulia
danaradu spune:
Cu intarziere,va multumesc Iulia si Clau pt.raspuns,incerc sa ma hotarasc pentru una din aceste scoli.
Dana
danaradu spune:
Stie cineva o invatatoare foarte buna la scoala nr.12,care va prelua in toamna aceasta clasa I?
Va multumesc.
Dana
irinai spune:
Acum depinde si cu chestia asta cu invatatoare buna...depinde de ce asteptari ai tu ca si parinte.
In acest an este o invatatoare faimoasa (o chestie la care trebuie sa dai spaga ca sa intri), imi spunea cineva ca este foarte curtata, ca vezi vin oamenii din alte sectoare ca sa isi dea copii la ea.
Care face foarte multa matematica si are rezultate foarte bune la olimpiadele scolare . Dar, careia i s-a dus vestea ca ar fi cam dura. Lucru de care unii parinti sunt incantati, ca le tin copii in frau.
Pe mine nu m-a interesat asa ceva. Absolut deloc. Nu am chef sa competitionez in concursuri de genul cine da cadouri mai frumoase ori cine sponsorizeaza clasa.
Nu spun ca doamna respectiva ar pretinde ceva. Nu stiu daca este asa, insa daca trebuie sa dai spaga ca sa iti primeasca copilul, sigur vor fi si parinti care vor cotiza la greu sa le treaca copilul in fruntea clasamentului.
Asa ca am cautat cea mai blanda invatatoare. Ca pe mine asta ma interesa, sa ii faca pe copii sa le placa scoala. Nu stiu daca am ales bine, o sa aflu de abia de la toamana cand incepem scoala.
M-am dus intr-o dimineata la scoala, sa le intalnesc pe amandoua, sa vad ce pareri au referitoare la procesul de invatamant. La ora 8 si am vazut diferenta intre cele doua invatatoare - daca prima de care povesteam a intrat in clasa incruntata, intr-o clasa in care era o liniste deplina (clasa a iv-a), cealalta a intrat zambind si toti copii au sarit pe ea sa o imbratiseze si sa ii povesteasca ceva. In exact 10 secunde cat i-a trebuit sa intre si sa ii roage sa stea cuminti inca 10 minute, ca este ocupata sa discute cu mine.
Lucru care pe mine m-a impresionat foarte mult si mi-a facut alegerea usoara. Nu m-a mai interesat care este parerea lor despre invatamant. Comportamentul lor a fost decisiv.
Pentru numele celor doua doamne, pe PM.