Sezatoarea canadiana (81)
Raspunsuri - Pagina 7
Ktrinel spune:
Simbata noaptea au incercat sa ne fure masina!!! Deci se fura si aici!!!
imi pare rau pt voi...cunoastem sentimentul, noua chiar ne-au furat-o..masina (de 2 lei de altfel, nimic pretios) din parcarea din fatza blocului ...zona cotata ff bine...dupa 2 luni au gasit-o. doua familii prietene au gasit apart sparte si golite de ce era mai pretios.de atunci au inceput treptat-treptat sa mi se estompeze multe dintre diferentele pe care cu atata drag le vedeam de pe tarmul celalalt..si continui sa le numar...dar nu avem voie sa ne plangem
Denisam spune:
Helloo,
Am avut ceva aventura cu dusul la cabana,dar totul e ok si a fost bine-nu vant,nu frig,copiii s-au distrat ca am fost cu nasii dar emma are muci de vineri,atata asa ca nu ii pun decat picaturi si ii dau imunogrip-tasu e si el asa sa vedem dc eu si Alex scapam.
V-am citit,dar raspund mai incolo,treb sa plecam la banca si o luam pe jos ca e fain si albp e jos ,plus ca am ceva treburi ca tati e in delegatie pina maine,deci singurei.
Pupici la toata lumea si revin.
Si dc nuv-atzi saturat de zapada:))
www.dropshots.com/alexm
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)
Lorelai spune:
nelia, si noi am patit la fel. atentatul de furt s-a petrecut in parcarea subterana a blocului. au incercat sa o fure si au stricat blocul in care intra cheia dar nu au putut pleca cu ea. masina era (s-ia dat duhul intre timp) tot chrysler si avea o cheie suplimentara cu un cod unic. asigurarea nu a platit nimic pt ca reparatia a costat 100 si aveam deductible tot 100. noi speram sa o fure ca era timpul sa cumparam alta dar nu ne hotaram. macar luam banii de la sigurare si ne forta sa cumparam alta masina.
de furat se fura si aici. mie mi s-a furat de la servici, de pe masa, un walkman. si se presupune ca buildingul e secure, imi trebuie card sa ajungi in birou, trec prin 3 usi unde scanez cardul. eu banuiesc cleaning crew dar nu am dovezi. vin vreo 3 numai in timpul zilei sa goleasca diferitele gunoaie si noaptea vin altii sa curete. asta e, de atunci imi incui poseta intr-un sertar pt toata ziua, chiar si cind merg la toaleta.
cind eram la universitate a fost un incident cu un domn imbracat bine in costum cam la 50 de ani care bintuia prin birourile profilor si punea mina pe ce apuca. biroul meu avea ferestrele spre un hol si l-am vazut pe fereastra cind intra la mine in birou. am ajuns rapid acolo dar nu l-am mai prins. am aflat ca l-au prins 2 ore mai tirziu pe alt etaj.
ktrinel, de furat se fura si aici, si e ok sa discutam despre asta. ce vad eu diferit fata de rom e atitudinea oamenilor cind se intimpla asta. adica, nu pun asa mare pret pe bunurile materiale, poate pentru ca le pot inlocui relativ usor. bataie de cap e la fel de multa dar altfel e cind te stii acoperit de asigurare.
carmen77, de ce aveau prietenii tai banii in casa?
una peste alta, eu m-am invatat minte si iau masuri. banii, bijuteriile si alte chestii de valoare le tin la banca iar asigurarile sint foarte cuprinzatoare. ma bate gindul sa cumpar un safe si sa nu mai dau banii la banca dar sotul e impotriva. zice ca a auzit el ca hotii ar fugi cu tot cu safe.
try spune:
Lorelai, incearca sa nu te mai duci noaptea la ele. Poate daca te faci ca nu auzi cateva nopti o vor lasa si ele mai moale cu strigatul noaptea.
Ai mei baieti au dormit toata noaptea primul de la 8 luni, al doilea de la 1 an si 3 luni (si mi se parea ca nu se mai termina odata la al doilea). Si cu cat sunt mai mari, cu atat frustrarea naostra e mai mare ca avem de la ei pretentia sa doarma fara intreruperi. Incearca sa nu ma isari din pat la fiecare strigare. Explcia-le de cu seara ce se va intampla ca acum sunt mari fetele tale si inteleg. Spune-le ca esti si tu obosita si ca nu ma ipoti sa te dai jos din pat noaptea pt “nimic”.
Fi-miu al mare spre ex. sa vedeti ce protector e: ieri dormeam pe canapea la tv in family room (slabiciunea mea) si ala mic (1,5 ani) tot venea la mine sa ma caute in ochi, sa-mi bage mana prin nas pe unde apuca el si pe unde-l starnea curiozitatea in acel moment. Alex (3 ani) insa venea si-l atentiona s-o lase pe mami in pace ca mami face nani. Scump foc!
Diana, nu vad de ce sa bata la ochi daca trimiti tu, dar nu vad de ce sa nu trimita sotul invitatia? Se considera venitul familiei, n udoar venitul lui. Si limitaminima daca im iaduc aminte bine era pe undeva pe la 17.000/an, ceva de genul asta, ca sa poti invita pe cineva aici. Nu trebuie sa trimiti adeverinta de venit obligatoriu, cel putin eu asa stiu. Noi am trimis de fiecare data de la amandoi, indiferent pe cine am invitat, parinti sau socri, dar stiu ca sunt persoane care trimit doar invitatia prin email si o printeaza acolo si asta-i tot. Offf, nu mai vine odata vremea ai cand or scoate astia vizele ca e prea de tot, oricum e o simpla formalitate…
De ce scrisoare atestata de-un notar vorbiti voi acolo? No itirmitem doar un formular de la firma Appolo nu stiu cum, are stampila pusa jos (e pe foaie A5 sau legal format cum ii spune aici). Iar adeverinta de venit e o simpla scrisoare facuta de mine cu antetul firmei la care lucrez udne spun ce potie am, ce lucrez si de cand si ce salariu anual am. Si aia o semenaza unu ldin sefi (oricare, nu are importanta sau simplu aia de la resurse umane daca e vorba de firma mare). Nu trimitem T4-uri sau statmenturi bacare….
Ptiu da’ ce-a mai nins la noi, am adunat vreo 30-40 cm de zapada in weekend si vineri am fost printre putinii batuti in cap care sa se incumete sa se duca la serviciu. Toata lumea a asteptat sa vada cum evolueaza furtuna si in final au ramas acasa, numa’ io la 6:30 eram iesita pe usa spre autobuz.
Mey, cu pokemonii vostri, febra asta e doar in QC sau e si aici in ON ca eu n-am auzit pe aici de pokemoni. Stiu ce sunt, dar parca era nebunia lor acu vreo 7-8 ani cand eram eu inca in Ro si nepoteii mei se uitau la pokemoni.
Simona, poate vii si la mine sa faci o tocanitza de-aia. Eu m-am lenevit cumplit la gatit fetelor de cand o am pe mama aici.
Lorelaim, unde e Niagara a 45 de minute, c-as merge mai des la ea. Adica fatza de ce reper? Ca noi facem cam 2,5 ore, e devarat ca din Ajax, dar orium as lua-o nu are cum sa fie doar 45 de minute, insa merita vazuta oricum si merita oprit neaparat si in Niagara-on-The-Lake. Superb orasel. Unioville e iar un orasel frumos care merita vizitat mai ales daca e vreun targ deschis acolo in wee. respectiv. Mai e Pionieer Village un fel de muzeu al satului foarte frumos (situat langa York University).
Nelia, cat am stat la bloc nu am auzit de furt ca eram 80% romani si cu juma de palier prieteni, deci riscuri mici, dar la casa ne-am gasit de 2 ori masina cercetata. Odata au luat o pereche de ochelari de soare lasati de sot in masina si a doua oara i-au furat GPS-ul (motiv pt care s-a lins pe bot de GPS). Dar marturisesc ca a fost vina sotului ca a uitat masina descuiata. Cu siguranta a fost vorba de adolescenti care mai petrec vara pana tarziu la intersectii de drumuri si stau la povesti si au incercat probabil usile masinilor si unde au gasit descuiat au intrat. Totul s-a petrecut vara. Mai tarziu baiatul vecinilor ne-a confirmat ca se pare ca ar fi fost unul din pustanii de pe strada. Deci a fost vorba de un furt sub impuls de moment, pur amatoresc, insa am auzit si de furturi in toata regula etc. Chiar aici pe grup acum ceva ani era una din fete (nu mai stiu cine, eu eram inca la bloc pe vreme aia) care ii sparsesera casa si s-a speriat rau.
Dar nu uitati ca furturile gen masini sau din masini, spartu lde case/apartamente, n uau de-a face cu cat de bine e cotata zona. Pt ca hotii nu fura din zona in care stau ei, ci se duc in alte zone si fura, asa ca… poate doar in gates comunities sa fii mai in siguranta, dar ale sunt pt aia de au fatza de Hollywood. Dar in general eu n-am frica ce-o aveam pe strada in Ro. In Ro mi-e mi-au furat celularul din poseta si l-am prins pe hot cu mana-n poseta mea, l-am intrebat ce face si sa-mi dea celularul ca l-am vazut, el a pasat din mana-n mana pe la spate, mai fa-i ceva hotului daca mai ai ce. Si lumea in statie se uita la mine ca la spectacol, nimeni n-a zis nimic si n-a facut nimic. Cert e ca aici nu stau frate cu poseta stransa sub brat si cu toate cele in buzunarele din fatza ale pantalonilor. Acolo era hotie la drumul mare, vorbesc de bucuresti desigur, nu de alte orase. Daca mai faceai si gura riscai sa te trezesti cu andreaua infipta-n coaste la urmatoarea statie. Brrrrrrr, nu mai vreu sa-mi aduc aminte.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
Ktrinel spune:
lorelai, exact asta incerc...INCA..sa mai vad ..partea plina a paharului...numai ca se intampla sa se mai batzaie masa ...si se tot misca licoarea...ba in sus, ba in jos
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by Podeanu
Si eu am lucrat azi de acasa si tare bine a fost.
Diana2007 ti-am vizionat si eu din poze. Ai un baietel tare zimbaret si frumusel. Poza de pe canapea cu ciinele (e al vostru?) e meseriasa.
Nasul baietelului tau imi pare asa cunoscut...
[b]
Multumim de aprecieri, da cainele e al nostru, si el emigrant ca si noi il cheama Chicco si are 9 ani. Cat despre nasucul lui V, nu stiu ce sa zic, ca nu am stabilit de la cine l-a mostenit sau te refereai la altceva ?
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
Lorelai spune:
quote:try, as incerca sa nu ma duc noaptea la ele dar incerc sa impac si capra si varza. daca ma striga una ma duc repede sa nu o trezeasca si pe cealalta. de obicei Maya se trezeste dar adoarme repede la loc. iar daca nu ma duc, pt mine tot aia e. daca apuc sa ma trezesc numar oi vreo 2 ore after.
Originally posted by try
Lorelai, incearca sa nu te mai duci noaptea la ele. Poate daca te faci ca nu auzi cateva nopti o vor lasa si ele mai moale cu strigatul noaptea.
ele inteleg ce se intimpla, vorbesc mereu cu ele dar cu practica e mai greu. de ex: simbata noapte, se trezeste Maya, ma striga, ma duc si zice: "vei apa". OK, ii dau apa care era in sippycup linga ea, ii explic ca o poate lua singura si nu e nevoie sa o strige pa mama pt asta. o pup si plec. dupa 15 minute, striga iar. ma duc, ma uit la ea si ea zice: "nu vei apa, inveleste". m-a pufnit risul. a priceput ca nu trebuie sa ma strige pt apa dar a gasit ea altceva.
cel mai funny e cind dupa strigari repetate de catre Maya se trezeste Livia si zice: "hai Maya ca nu vei apa". s-o fi saturat saraca Livia de strigarile Mayei. cum scriam in alt mesaj, norocul lor ca sint dulci.....
carmen77 spune:
Lorelai, prietenii nostri erau noi veniti, stii tu cum e, nu stiau ce si cum se manca, nu au pus banii la banca, si un alt motiv e ajutorul social, romanii care ajung in quebec evita sa isi puna banii in banca, pentru ca, in eventualitatea ca ajungi sa ceri ajutor social, daca ai bani in banca, poti sa uiti ... si uite ca ei au muscat-o ...
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by try
Diana, nu vad de ce sa bata la ochi daca trimiti tu, dar nu vad de ce sa nu trimita sotul invitatia? Se considera venitul familiei, n udoar venitul lui. Si limitaminima daca im iaduc aminte bine era pe undeva pe la 17.000/an, ceva de genul asta, ca sa poti invita pe cineva aici. Nu trebuie sa trimiti adeverinta de venit obligatoriu, cel putin eu asa stiu. Noi am trimis de fiecare data de la amandoi, indiferent pe cine am invitat, parinti sau socri, dar stiu ca sunt persoane care trimit doar invitatia prin email si o printeaza acolo si asta-i tot. Offf, nu mai vine odata vremea ai cand or scoate astia vizele ca e prea de tot, oricum e o simpla formalitate…
De ce scrisoare atestata de-un notar vorbiti voi acolo? No itirmitem doar un formular de la firma Appolo nu stiu cum, are stampila pusa jos (e pe foaie A5 sau legal format cum ii spune aici). Iar adeverinta de venit e o simpla scrisoare facuta de mine cu antetul firmei la care lucrez udne spun ce potie am, ce lucrez si de cand si ce salariu anual am. Si aia o semenaza unu ldin sefi (oricare, nu are importanta sau simplu aia de la resurse umane daca e vorba de firma mare). Nu trimitem T4-uri sau statmenturi bacare….
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
Multumesc pentru informatii Try, nu stiam de pragul de 17.000 dar acum stiu si ne incadram fara probleme. Nici eu nu am trimis nimic legalizat si a fost OK. Of, sa mai scap acum de grija sa-si ia viza apoi ma pregatesc sufleteste de vizita
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by lorelaim
Diana - the last but not the least :-) - era sa fac stop-cardiac cand te-am vazut poza asta: http://good-times.webshots.com/album/561663212AEfDnt Wow! Obrajii, babia, nasul, parul... parca mi le-ai "furat". Bineintzeles ca daca deschid poza si o maresc pot vedea ca suntem diferite... dar in varianta "mica" zici ca e o poza de-a mea... Victoras al tau e dragalas foc. Am ras si eu odata cu el cand i-am vazut obrajorii aia rotunjori si ochisorii ca de veveritza :-)
Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Lorelaim, eu n-am cum sa-mi dau seama de asemanare pentru ca nu am vazut nici o fotografie de-a ta, dar daca zici tu ! Oricum, tunsoarea nu este decat una de tranzitie, am recurs la ea pentru ca nu mai suportam sa vad cum imi cade parul la vreo trei luni dupa ce am nascut si am apelat la "serviciile" de frizer ale sotului care "m-a executat" cu masina de tuns (nu iarba). Acum astept sa-mi creasca parul, e drept ca s-a mai aranjat (poza e de la sfarsitul lui noiembrie), dar astept sa revin la tunsoarea mea obisnuita pana incep serviciul.
Victor e intr-adevar un zambaret, si asta contrar aparentelor de la inceput. Cand s-a nascut era asa de incruntat, parca era suparat pe mine (desi el a vrut sa iasa doua saptamani mai devreme) si a continuat sa fie asa pana spre patru luni cand a spart gheata si numai intr-un zambet o tine (mai ales cand vede ca e fotografiat).
Pe curand !
Poze