Increderea in bone
Raspunsuri - Pagina 2
kariguld spune:
marateo, hai sa-ti spun putin din experienta mea.
prima bona era o tipa de treaba, curata, serioasa, dar....dupa cateva zile a inceput sa vb urat cu copii, nu-i injura dar avea niste expresii care nu-mi placeau. si era cam telenovelista! motiv pentru care am renuntat la ea!
a doua bona, era o doamna mai in varsta, pe care de la inceput am placut-o, am avut asa un sentiment de siguranta si incredere la prima noastra intalnire. copii aveau 3 ani jumate si 2 ani si patru luni, cand a venit la noi. s-a descurcat grozav, copii au indragit-o repede, se ocupa bine de ei, nu statea decat 6, 7 ore pe zi. si nu i-am dat voie sa faca nimik in casa, menaj sau altceva, nici jucariile copiilor nu i-am permis sa le stranga, i-am cerut ca sa-i invete pe copii sa le (adune ei! cand veneam acasa, stateam intatdeauna cu ea de vb, ce a facut in ziua aia cu copii, ce au mancat, maruntisuri. am considerat-o ca facand parte din familie, caci era o femeie cu mult bun simt, nu-i placeau palavrele. copii s-au atasat foarte tare de ea, ii spuneau pe nume, o iubeau tare, ce mai? a fost o bona foarte buna!
eu cred ca trebuie sa stabilesti lucrurile CLAR de la inceput, sa incerci sa ai incredere in ea, daca ai mama in oras, sa o mia trimiti inopinant in vizita, cu diferite pretexte, dar fara sa se bage in treburile bonei. iar daca copii sunt mai mari si vb, atunci poti afla de la ei anumite lucruri!
desigur, e mai greu cand bona sta toata ziua, de dimineata pana seara. daca are si ea copii atunci programul i se va parea intotdeauna prea lung.
daca nu mai vrei bona, cauta o cresa sau gradinita particulara, (aceeasi bani ii dai!) ca sa nu stai mereu sub tensiune.
Kari
Burtocika spune:
Eu nu am bona, dar pot sa-ti dau un sfat in ceea ce priveste gradinita/cresa : daca incerci sa-ti dai copilul acolo, trebuie sa fii pregatita sufleteste pt ca se va imbolnavi foarte des. Pentru perioadele astea trebuie oricum sa ai pe cineva care sa stea cu el, iar daca nu ai vreo bunica disponibila, tot bona va fi solutia. Si sa platesti o bona o luna intreaga doar ca s-o tii in rezerva ... nu prea merita !
Eu am dat fetita la gradi particulara, la 2 ani, si dupa 2 zile s-a imbolnavit; nici nu era de mirare, cand i-a tusit toata ziua in nas o fetita ! Cum au lasat-o parintii la gradinita asa bolnava, nici acum nu inteleg ! Mai ales ca un copil bolnav, asa mic, e foarte dificil, a noastra nu putea sa respire, sa doarma, a stat o saptamana numai la noi in brate ...
Boghi
poze Gongutza
www.arta-goblenul.forumgratis.ro" target="_blank">hai sa discutam despre goblenuri
Field_mouse spune:
hahaha, fetelor, nu v-ati prins - marateo a deschis tema ca sa faca publicitatea firmei de supraveghere prin web, a dat si pretul, si nr de telefon... Dar voi tot scrieti despre bone si gradinite! Ce dezamagire!!! :))