Increderea in bone

Increderea in bone | Autor: marateo

Link direct la acest mesaj

Hello.

Am si eu o mare problema. Deja am schimbat cateva bone si nici una nu a fost de incredere!!

Cum puteti voi sa stati linistiti la servici (si eu si sotul meu lucram de dimineata pana seara) cand stiti ca copilul sta cu o persoana necunoscuta? Cum testati increderea bonelor??

Mara.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Cred ca cel mai bine iti dai seama daca ceva nu e in regula din comportamentul copilului... Bine, depinde de varsta lui... Fetita noastra ne spune ce face cu bona, unde merge, daca o cearta etc. Iar in casa avem bani ori in sertar, ori pe mobila si nu au disparut niciodata. Cum am mai spus, nu exista bona perfecta pentru copilul tau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

marateo, daca te duci prin parc si vezi cum se aduna gloata de bone si cam ce discuta ele... vei face ca mine.. iti iei copilul de o aripa si il duci direct la cresa. Doamne ce bine e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Martie, spune-mi, te rog, ce varsta avea copilul tau cand l-ai dus la cresa si cum s-a adaptat, daca s-a imbolnavit etc. Peste cateva luni incep serviciul si va trebui sa las copilul ori cu bona, ori sa-l duc la gradinita. Pana acum nu am gasit o bona de incredere si care sa-mi placa, in schimb, le-am tot observat pe altele; exact cum spui tu, se aduna si barfesc la greu familiile la care sint angajate, iar copiii se joaca in legea lor (doar 3-4 mi-au placut). Am gasit o gradinita particulara care imi place si care primeste copii de la 2 ani, dar nu stiu ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marateo spune:

Hey!

Mie nu mi se pare foarte ok nici cresa. Am auzit niste povesti urate si despre crese. Nici acolo nu prea poti sa stii exact ce face copilul.

Dar am gasit o solutie pe un alt forum... (despre cum ai putea supraveghea bona prin internet)

Sunt o firma care se ocupa numai cu supravegherea de acest tip pe internet. Poti folosi camera web a ta, internetul tau, calculatorul tau... Si costa 10 euro pe luna. (Daca vreti pot sa vina ei si cu echipamente, de la cele mai ieftine la unele scumpe...)

Este facut special pentru asa ceva, poti vedea bebe si pe telefon!!

Noi i-am contactat deja la numarul de telefon 0723016714. Pe celalat forum erau vazuti foarte bine, si lumea era multumita de ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutza_26 spune:

Marateo - eu am avut bona doar ff putin timp, era de incredere, se purta fain cu copilul, avem camere de supraveghere instalate prin casa si de asta stiu, nu era pretentioasa, facea si menaj usor in banii pe care ii dadeam...si totusi minunea nu a tinut prea mult...a plecat pur si simplu motivand ca este copilul prea energic si nu-i poate face fata....asa ca increderea asta e cu 2 taisuri

Alexandra mami de GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL

Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!
Greutate:58kg(1,55m) Deadline- 1.03.2008 Target: 3 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Eu am dat fata la cresa de la 1 an si 5 luni, chiar si o bona pe care o vei agrea si tu, iti poate face o super figura... La cresa e minunat, ai copilul mare, e bine sa stea cu alti copii, sa invete cantecele, poezii, sa danseze, nu sa stea toata ziua cu o femeie care oricum nu are o pregatire profi in acest sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

eu am gasit bona in parc. se plimba cu fetita de care avea grija in grupul nostru, mi a placut mult si am hotarit sa ii fac o oferta cind a decis sa plece de la familia respectiva pe niste motive intemeiate. sint foarte multumita de ea si am avut noroc sa o vad cum se comporta timp de citeva luni bune, cind nu avea nici un interes sa imi dovedeasca mie ceva... cred ca increderea asta se poate cistiga doar in timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

quote:
Originally posted by martie

Eu am dat fata la cresa de la 1 an si 5 luni, chiar si o bona pe care o vei agrea si tu, iti poate face o super figura... La cresa e minunat, ai copilul mare, e bine sa stea cu alti copii, sa invete cantecele, poezii, sa danseze, nu sa stea toata ziua cu o femeie care oricum nu are o pregatire profi in acest sens.

e f subiectiva interpretarea.
eu nu am bona cu pregatire profi in acest sens, cum te-ai exprimat tu, dar este o doamna draguta, cu facultate, vorbeste f frumos, corect gramatica, a invatat baietelul si poezii si cantecele, stie sa zica buna ziua si cum te cheama in franceza si engleza, cateva fructe, animale in engleza, sa numere in engleza.

in aproprierea blocului meu este o cresa de stat, cotata ca a fi buna, si ce am vazut vara in curte... exact ca multe bone in parc. educatoarele / ingrijitoarele pe o banca la barfa iar copii de 1-3 ani... mai bine nu mai scriu.

parerea mea este ca acest subiect bone vs cresa este cu 2 taisuri, depinde mult de noroc.

eu caut o gradinita acum, e varsta la care ar fi bine sa intre in colectivitate mai mult decat pana acum si mi s-a facut rau cand am vizitat multe gradinite particulare de renume, de asemenea nici cu cele de stat nu mi-e rusine. inca nu am gasit gradinita perfecta pt copilul meu. eu imi doresc in primul rand sa fie safe dpdv igienic, mobilier, constructie. am auzit tipete din clase, copii certati si dati afara pe hol pt pedeapsa si lasati acolo nesupravegheati, dormitoare cu saltele pe jos sau clase la demisol, cu niste ferestre mici, mici undeva langa tavanul clasei. curti exterioare cu mocheta pe jos, mocheta imbibata cu apa de ploaie si praf, o sursa inepuizabila de mizerii.

mami lui theo nascut la 29.Oct 2004
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Eu chiar am incredere in bona mea. As lasa-o singura cu fetitele mele de 7 luni si un week-end. Ca sa ai incredere intr-o bona (parerea mea) acea bona trebuie sa-ti iubeasca copiii. Cred ca va referiti la increderea ca se poarta bine cu copiii, nu?
Bona mea are 36 de ani, e frumusica, energica, harnica, curata, divortata, cu doi copii mari, fara obligatii, cu disponibilitate de a sta peste program. Are doar 10 clase si vorbeste total agramat si in plus are si un vocabular limitat. Dar ce atarna foarte greu este ca aceasta femeie e cu fetitele mele de cand aveau 3 saptamani zi de zi pentru ca vine si in WE si efectiv le iubeste. Ne-am bucurat de toate progresele fetelor impreuna. am incredere totala in ea in ceea ce priveste copiii si sunt convinsa ca in orice situatie ar fi pusa rabdarea nu si-o pierde si se descurca cu fetitele. asta e mare lucru. Pe langa asta, nu barfeste, stie sa taca cand ma vede prost dispusa, este onesta si devotata. M-am atasat de ea si cred ca cu toate diferentele dintre noi vom ramane prietene. Nu ma gandesc sa o schimb cel putin pana vor vorbi fetitele bine de tot, iar apoi ii voi oferi alt job.

Lachi mamica deKarina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Bona mea e chiar super, si zic asa pt. ca am mai avut 2.

Prima era culmea lenei, insa vorbea frumos cu fetita, se purta fte bine cu ea... dar ce ramanea dupa ea la jucarii si in dulap jale. Si totusi am fost foarte multumita de ea. A plecat cand Ana avea 1 ani si 4 luni pt ca avea pb de santate, inca tinem legatura.

A doua a fost un cosmar. Insa am realizat asta doar cand in ultima luna de sarcina cu bb2 am stat acasa si am vazut ca e dusa cu pluta. Aparent totul era in regula: curata, vorbea frumos, super-igienica. Dar cred ca avea probleme psihice, avea fixatii - mai ales alimentare, o tinea pe Ana strict lanaga ea, sa nu faca nimic, sa se joace singura in parc etc... din prea multa protectie. Am observat pe copilul meu ca ceva nu e ok: seara facea numai tampenii, nu voia sa se culce pt ca nu era obosita, avea energie neconsumata si parea un copil frustrat. In plus, nu vorbea aproape deloc, ori ea e chiar un copil inteligent si parea nefiresc sa vb cu noi seara, iar ziua sa nu se auda nici 10 vorbe din camera unde se juca cu bona.

Bona de acum am gasit-o in ziar, ne-a placut din prima, am luat referinte de la familia unde a fost inainte. Desi are doar liceul vorbeste extrem de corect gramatical, Ana vorbeste si ea acum fte bine si mult peste niveul ei de varsta ca bogatie a vocabularului, stie unde sta exact, poezii, cantecele, culorile, numerele... foarte multe zic eu, chestii de educatie primara gen multumesc pt masa, imi pare rau etc.... care spuse la 2 ani si 4 luni sunt uneori surprinzatoare. Asa ca evolutia ei cu aceasta femeie este pur si simplu extraordinara, copilul meu a inflorit.

Ca sa nu mai zic de cat de atasate sunt una de alta, si cat de mult s-a atasat bona si de bebelusa si cu cat drag vorbeste cu ea. La 3 ani Ana va merge la gradinita, si bona va ramane cu Iris care atunci va avea 11 luni.

Conteaza la bone cred eu sa ai pur si simplu noroc, sa fii si tu corect cu ea, sa te potrivesti ca om, altfel nu merge. Sa fie atasata de copil, sa fie calma si sa se stie purta cu copiii. Ca nici fata mea nu e usor deloc de stapanit, bona o face mai bine decat mine si eu am invatat de la bona, recunosc asta.

Eu chiar am incredere in ea, si sunt si bucuroasa cand vad reactiile ei daca se intampla ceva si sunt de multe ori mult mai bune decat ale mele.

O platesc cu 7 mil pt 8 ore, de la 9 la 5, sta peste program oricand e nevoie, vine si in cate o seara daca vrem sa iesim (atunci ii dau 50 lei), nu i-am cerut niciodata sa gateasca sau sa faca ceva in casa mai mult decat ne-am inteles la inceput, si totusi spala pe jos dc vede ca sunt pete, calca si hainele noastre nu numai ale fetelor, face multe gesturi dragute.

Mie imi face placere sa stau cu ea la o cafea si sa povestim, mai ales ca e sincera cand spune ce si cum a facut cu fata, si ne sfatuim.

E o femeie simpla, dar frumoasa fizic (la 56 de ani) si sufleteste, e corecta, draguta si amabila.

In aproape 5 luni nu a facut nimic care sa ma supere.

Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)

Inca ceva ce eu consider important: se simte respectata cu adevarat, vorbim fte frumos cu ea, cu dvs. si tanti, nu o luam de sus, nu o jignim, nu ne legam de kktzisuri, sta cu noi la masa, ii platim pentru statul in plus si ii dam separat bani de taxi.

Mergi la inceput