Copii din 1995-1998(14)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Fetelor multumesc de primire.Eu am activat putin la copii din '98 dar se scria un mesaj o data la cateva luni si am renuntat.Ma gandeam eu sa merg la alti ani dar eram prea rusinoasa sa dau buzna.Asa ca am profitat repede de schimbarea titlului si hop si eu.Zic repede sa nu va razganditi. de la mine pentru initiativa .
mQQm apropo de proiect si eu i-am zis sa faca ceva ce poate intelege cat de cat ideea a fost a mea cu titlul proiectului ca ma tot batea la cap ca merele de la snack i se inegreau si nu mai vroia sa le manance.Asa ca m-am gandit sa stie macar ce se intampla.Eu iau pe cat posibil mere organice sa manance asa ca se inegresc foarte repede la proiect am luat unele obisnuite si parca sa imi faca in ciuda nu se inegreau nici de frica.Asa ca dupa ce mi-a incarcat vreo 2 memorii cu poze am luat initiativa si am taiat un mar organic si am scapat si de papagalul ei , imi tot repeta ca merele care i le dau la scoala sunt stricate...
In rest despre noi ce sa zic e in clasa a patra cam greu ca e foarte copilaroasa iar aici majoritatea sunt mult mai maturi la varsta asta.Si-a gasit 2 fetite pe gustul ei la noua scoala (am schimbat scoala in vara)si sunt mai linistita ca ma gandeam ca o sa aiba probleme cu adaptarea.Dar norocul meu e ca e un copil placut si foaret prietenoasa.Cateodata prea prietenoasa incat ceilalti o iau de fraiera.Nu ar da vina pe cineva doamne fereste dar sunt copii care profita astfel stiind ca la randul lor nu vor fi dati de gol.Pe mine ma enerveaza ca numai mie imi spune si eu nu vreau sa intervin trebuie sa invete sa se apere singura.

Isabela ce mult te invidiez...A mea nu mai e asa lipicioasa desi spuneam mai sus ca e copilaroasa.Cand era mica si nu realiza o toceam de atat pupat acum fuge la jucariile ,desenele,papusile ei.Apropo de papusi au fost colegi la scoala care au luat-o peste picior ca la varsta asta se mai joaca cu asa ceva.Ea e foarte derutata ca nu ar renunta la papusi (adevarul e ca si eu m-as juca cu ele asa sunt de dragute are 2 American Girl cu garderoba cu tot)dar pe de alta parte vrea sa fie cool pentru "prietenii" de la scoala.Nu pot sa zic ca nu i-am oferit si optiunea tehnologie a avut/are de toate de la game boy,ipod,calculator le foloseste dar nu exagerat la televizor am avut control totdeauna am preferat sa ii iau eu filme si sa le vedem impreuna ori cu mine ori cu taica-su decat sa vada serialele de pe Disney Channel.Weekend-ul asta au vazut "Transformers" i-a placut important e sa stam unul din noi cu ea sa ii explicam din cand in cand.
Stiu, copii vostri sunt putin mai mari dar a trecut cineva prin asta?ati avut copii mai putin copti decat restul lumii?La cum evolueaza totul in ziua de azi sa nu ii fac rau incercand sa o tin cat mai mult "copil" daca intelegeti ce vreau sa spun....

Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Cautam subiectul si nu-l gaseam!noroc cu ARGHO ca-i vazui postarea!

Fetelor noi le spun bun venit si...nu vreau sa va sperii dar cam asta va asteapta si pe voi intr-un viitor mai apropiat sau indepartat!Pina atunci bucuratzi-va de liniste si pace!

Copilul meu e bine momentan-multa sanatate si insanatosire grabnica celor mari si celor mici,ieri a fost la scoala doar pentru 3 ore,ca au avut party pe motiv de carnaval!Noi nu am stiu(drept sa spun daca stiam ca azi au liber nici nu-l trimeteam joi la scoala)asa ca nu s-a dus costumat,in schimb mi-a venit acasa cu parul in trei culori.rosu,verde si albastru!

Cum azi nu invatza,nici luni si nici martzi iaca avem si noi asa o minivacantza!

Saptamina viitoare ar fi trebuit sa avem sedintza cu parintzii dar si prof de engleza cit si cea de matematica au spus ca situatzia este aceasi ca si in noiembrie si nu este nevoie sa ne intilnim!Pe mine ma cam enerveaza chestia asta pentru ca mediile la aceste doua obiecte nu sunt absolut deloc multzumitoare!

la engleza chiar sunt unele probleme ,inca meditez daca sa-i pun meditator sau nu,asta am sa decid in functzie de nota la primul test care va fi pe 12 februarie!

Pe 13 februarie au testare la matematica si pe 14 la germana!Asa ca trai neneaca pe noi!

Pina atunci incercam sa ne relaxam cu carnavalul!(chiar daca eu lucrez luni pina la prinz!).

PS.mQQm ma pot lauda ca am aproape 3 luni de cind nu mai fumez!Cite kg am pus,te rog nu ma intreba!

Weekend minunat tuturor!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Dana, nu-i chiar asa de simplu cu limbile straine. daca e nevoie, i-ai un meditator. Eu i-am dus pe amandoi la o scoala privat numai ca sa le ridic nivelul, mai ales fetitei. Oricum, And. o mai ajuta la teme, o verifica. Nu toti sunt talentati la lb. straine. Stii si tu doar, treaba cu emisferele...

Exact acum, fi-mea a venit in camera si da un mini-recital de actorie cu o voce total schimbata, cu un catel de plus in brate si un teanc de bancnote de la Monopoly:

"Sunt bogata!... Ador mirosul banilor! Ce bine miros! Nu-i asa? E ceva senzaaaational!
- Miroase si tu!-imi zice mie si mi-i baga sub nas.Tu niciodata nu vei putea fi la fel de bogata ca mine!
Apoi se duce pe hol si-i zice lui And.:
- Uite cum miros banii! Adorrr mirosul lor! "...si-a plecat in asa-zisul living de apartament.
Asta-i Ana, plina de talent si de surprize total neasteptate. Se plimba de ziceai ca-i d-na cu Bubico. Si are niste replici ca te miri de unde le scoate. Uneori, cand sunt suparata nici nu pot fi pt. mult timp, ca sigur zice ceva neasteptat si dezamorseaza "bomba-mama".

katy, eu tocmai ma pregateam sa-ti spun ca nu e cazul sa intri in panica. Stii, eu iti zic, care eram oarecum contrariata. Chiar azi, Ana a "buchisit" la una din papusi primita de Mos Craciun de la matusica ei, cerinta speciala: papusa cu multe hainutze.
Ca sa ma clarific, am facut un mini-club cu colege de-ale ei, au venit aici acasa, au si creat diverse ob., s-au si zbenguit si am rasuflat usurata ca inca sunt "ingropati" in copilarie mai multi copii. N-o intereseaza baietii, nu-si pune problema lor, ea are un frate, e obisnuita, n-are faze de-astea.
Inclusiv fi-miu e in lumea copilariei, de-aia nici nu m-am dus la copii mai mari(peste 12 ani). El abia asteapta sa joace jocuri copilaresti cu cei din oraselul de provincie.
Si din cate imi amintesc si noi ne-am jucat mult si bn cu papusile. Las-o sa decida singura, usor, nu brusc. Eu deja oftez cand ii vad cum cresc si-as vrea sa ramana micutzi.
O pup pe Ana ta cea dulce! Daca sta...

Mergi la inceput

Agho mersi mult pentru raspuns.Mi-a facut tare bine.Dupa cum vad fetele noastre sunt tize.Stiu ca noi ne jucam mult si bine cu papusile si nu aveam ce au ei in ziua de azi noi le tineam intr-o rochie pana se ruoea cu totul,le faceam fuste din alte carpe daca ai vedea ce garderoba au astea ale ei.. mori.Pana si pantofii sunt din piele are pijamale,trening,costum de munte depinde de sezon le schimba mereu.Problema mea nu e acasa ca invit ,normal, copii cu care stiu ca se potriveste dar la scoala a apucat sa vorbeasca de ce papusi frumoase i-a luat ma-sa si fetele au zis ca ele nu mai au papusi de mult ca alea sunt pentru bebelusi.In fine astea 2 prietene sunt la fel ca ea colectioneaza animale de plus,se joaca gimnastica in pauza..Alea care s-au luat de papusile Anei nici roata nu sunt in stare sa o faca dar poarta tocuri si mananca chipsuri ca sunt mai interesante.Eu i-am zis ca e mai bine asa ca nu are de-a face cu astfel de genuri, sa ramana cu fetele cu care are preocupari comune.
Trebuie sa recunosc ca a mea nu o sa fie o cantareata ,n-a fost inzestrata si mie nu imi place sa incurajez prostul gust,asa ca i-am zis sa cante acasa daca vrea dar nu in public .Aici astia incurajeaza orice la scoala nu iti spun ca nu poti sa canti sa nu-i raneasca sentimental si ajung sa creada ca sunt Celin Dion chiar daca zbiara mai mult decat canta.Cu cantatul i-am zis sa o lase mai usor.Poate se intampla vreo minune si atunci o sa fiu eu prima care o sa o incurajez sa fie cantareata.
Imi place ca Ana a ta e confidenta a mea e singura,probabil ca si asta conteaza fratii mai mari au o mare influenta.Stiu din experienta...

Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

agho, ceea ce ai auzit tu in suedeza e ceva de genul: sa crape capra vecinului cum a crapat piatra in patru...si alte fraze din astea teribile :)). Limba vorbita nu e chiar asa, dar accentul pe cuvinte si pe literele din cuvinte e cu totul altul decat in romana, e o limba cantata, in care inflexiunile vocii au mare importanta, sunt vocale lungi si scurte, trebuie sa stii cand si cum sa pui accentul, altfel poate iesi un cu totul alt cuvant. Sunt si niste grupari de litere care se pronunta din gat dar mie nu-mi ies, insa sunt si suedezi care nu pot vorbi asa.
Ei, cu setarile oi reusi eu ceva, sau macar am sa ma obisnuiesc

dana, mult succes la testari lui Andrei! Voi cand aveti vacanta?
Si Diana va avea testare la istorie marti, e prima testare mai importanta, sa vedem ce va face...

katy, Diana la 9 ani se juca inca cu papusile, insa si colegele ei se mai jucau. Chair tin minte ca la aniversarea de 9 ani a Dianei, fetele s-au asezat separat si au scos cutia cu papusi Barbie a Dianei si au inceput sa le pieptene, sa le imbrace...iar baietii au calarit computerul .
Sa-ti spun ce "vise" urmeaza dupa papusi? Haine, cercei lungi...ca asa are nu stiu ce colega, lac de unghii ca sunt cateva fete care se dau cu oja la scoala, telefoane mobile care de care mai performante...si tot asa.

Ei, o seara cat mai placuta sa aveti si un we cat mai linistit!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Si tieMihaela, un we cat mai linistit!
La fel si voua, mamicilor!

Mergi la inceput

mihaela-s: Nu-mi fac iluzii ca "visele" sunt deja realitate.Oja nu poarta decat in vacanta ca nu trebuie stearsa imediat,cerceii deja ii impartim(e fun Sharapova si a trebuit sa ii iau din aia lungi)dar tot asa nu ii ia la scoala.Cat despre telefon m-am uitat deja sa ii luam ,mai aman,nu stiu cat ,insa cred ca m-as simti si eu mai bine cand stiu ca pot sa o contactez oricand.
Oricum weekend placut la toata lumea la noi se anunta .

Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

V-am citit pe indelete, si sa speram ca o sa pot raspunde sistematic si organizat.

Gabi K – bun venit cu pustanul tau de clasa a 4.

Katy, bine ai venit. Te inteleg perfect cu situatia cu proiectul pentru scoala. Cand am fost la Open House, mama mi-a aratat cu un pic de repros, cat de mult lucreaza alti parinti la proiectele copiilor. Am incercat sa-I zic eu ca nu vad cu ce beneficiaza copilul daca eu ii fac proiectul, in loc sa-l las pe el sa-si bata capul. Daca e in clasa a 3 a, sa arate un proiect de clasa a 3 a, nu ca o macheta de la facultatea de arhitectura.
Apropo de mere si oxidare. Am descoperit o metodata, cum mananca copii mei mere taiate felii la scoala. Le tai marul in cubulete si le pun intr-un zip lock cu scortisoara si brown sugar. In felul asta, cand se oxideaza marul, nu se cunoaste…
Katy, unde esti, de se anunta precipitatii?

Eu am inceput postarea, si vad ca s-a ajuns la pagina a 4 .. . Fetelor, nu pot tine pasul.

Mihaela, bafta la tocit. Sa stii ca sant etape de invatare a limbii. Tot intr-o clasa de engleza, acu multi ani de zile am citit ceva de aceste etape, dar acuma nu ti le-as putea enumera. Sa vezi ca o sa vina un timp cand incepi sa te corectezi singura, dupa ce zici cate ceva. Imi aduc aminte ca am avut odata un vis in engleza, franceza si italiana. M-am trezit atat de obosita, ca nu am fost buna de nimic in ziua aia.
Intrebasei pe MqqM de BLT – e un sandwich – Bacon Lettuce and Tomatos. Popular tare pe continentul American.

Ana, sanatate lui Luana, vad ca dati virusul asta de la unii la alti.
Cat despre alintat, eu nu sant de acord cu alintatul, ca lasa sant bunici si isi fac datoria. Ca bunicii mei, cand au fost aici, ii dadeau lui Elliot in gura, de parca era handicapat copilul. Nu conta cat ziceam eu ca nu-I fac copilului un bine, si nici mie, ca eu raman cu el… bunica-mea tot o facea in spatele meu. Stil romanesc de a indopa copilul ca pe o gasca. Dupa ce au plecat ei, eu am ramas cu un copil cu pretentii. Mama la fel, ea niciodata nu i-a pus pe copii mei la punct, ca de, sant copii… Ei bine, numa la ea acasa, se manifesta baietii ca posedati, de a ajuns mama sa evite de a fi singura cu ei, ca nu-I poate stapanii. Sii apoi, aici, bunicii vin, bunicii pleaca. Daca am fi mai aproape de Romania, am putea sa le zicem, ca le trimitem nepotii toata vara, sa se bucure din plin de ei….
Reuniunea de Toyotisiti suna a distractie. Supppeeer.

MqqM – deci cam pe cand e venirea mamei?
Chestia cu Mario am patit-o si eu. Cred ca mare noroc am avut ca nu ne puteam permite Nintendo in perioada aceea, si mergeam sa joc la niste vecini romani. Dar sotul meu, a avut niste jocuri pe calculator, de incepusem sa fac urat si sa ma refer la calculator drept “amanta” lui.
Sloganul comunist facut de Dedi, a iesit super. Necolorat si era nemaipomenit. Imi pare bine ca a fost apreciat.

Andra, ce bine ca te-ai mai pus pe picioare. Poate a fost o tactica si asta, sa te scoata baietii din pat, ca de aia au intors casa cu curul in sus, ca stiau ca nu o sa suporti asa multa vreme… Vad ca ai un “personal shopper”… super. Elliot nu prea le are inca cu comparatul de preturi, numa daca ies bani din buzunarul lui. Singur nu l-am convins sa mearga la cumparaturi. O singura data, cu chiu cu vai, am reusit sa-l conving sa se duca dupa niste lamai, si asta, pentru ca din restul ramas i-am dat voie sa-si cumpere un slurpee (o bautura cu un sirop scarbos de dulce pe gheata macinata)…

Alma, sa vezi coincidenta cu incaltamintea. Am si eu o pereche de tenisi Fila, si daca nu am unghille taiate scurt de tot, nu pot juca tenis in ei. Ca dupa doua ore de topait pe teren, ma dor unghiile o saptamana. De cazut, nu mi-au cazut. Dar tie ti-au cazut toate?

Miki, spor la treaba la Conquizator, si sa speram ca iesi pe primul loc … Mergeti si voi in Serbia la vara?

Dana, imi pare bine ca ne-ai regasit. Si ceva poze cu parul tricolor? Tu cum ai reactionat?
Felicitari pentru cele 3 luni de aer curat, si fara tigari. Eu zic ca greul a trecut. Mai bine cu un kg in plus decat cu complicatii mai tarziu. Lasa ca kg le dai tu jos, exercitiu, mers pe jos, stres cu scoala .. Mediatiile sant scumpe in Germania? Aici e o scoala – Sylvan learning, dar cer, si pielea de pe tine. M-am interesat numa ca as fi vrut sa-l vad pe Elliot un pic mai organizat, cam acu 2 ani. Pretul e cam 50 de dollari pe ora, si se recomanda cam 4 ore de mediatie pe saptamana…

Agho, Ana a ta e o simpatica. Au citit deja Caragiale in scoala? Povestea cu Bubico, acuma pentru mine suna a “animal cruelty” cum sa arunci un caine pe geam din mersul trenului.. Si cam parsiv Caragiale, ca nu i-a zis cucoanei sa-si tina javra sub control.

Elliot nu a fost niciodata interesat cu ce se imbraca, sau ce poarta. Pana acuma, toate au fost bune. Mai nou, de cateva saptamani, poarta numa 2 bluze cu maneca lunga, dar are un dulap intreg de haine. Am bagat de seama deabea azi, pentru ca saptamana asta au avut 3 zile la scoala in care nu au purtat uniforma, si eu nu spal rufe decat samabata. Azi, cand il vad gata de scoala, era cu aceiasi bluza care a avut-o marti… Refuza sa puna altceva pe el.. Asa ca l-am lasat in plata lui, e si asta o faza, si sper sa treaca cat mai repede.

Un week end bun la toata lumea. Fetelor din RO, sa va relaxati si voi in vacanta copiilor.

numa bine

Anca

Mergi la inceput

Sanca sunt in California,San Francisco
Am retinut trucul cu merele poate doar zaharul sa mearga scortisoara nu ii place.
Cat despre proiecte tocmai acum o luna mi-am dat doctoratul in Geologie nu m-a lasat inima sa nu o ajut ca a fost greu si pentru mine .Am intalnit chestii de care nu auzisem niciodata pana acum, macar am ajutat-o sa selecteze informatiile care le intelege la varsta asta nu toate bazaconiile mai mult sau mai putin stiintifice.Proiectul a fost din niste carti mult peste nivelul lor de intelegere cartea de la scoala cica nu era completa....Si macar de ar fi facut la scoala asta dar a fost tema de 2 saptamani pentru acasa.Si nu am fost singura, mama unei fetite mi-a zis ca atunci cand a deschis cartea copila a inceput sa planga ..mama s-a induiosat si s-a pus pe studiu cu fata.Mi-a fost asa sa zic ceva la scoala ca sunt noua si ma gandeam sa nu ii fac rau Anei dar ce as fi vrut sa ma iau de ei...Stau 6 ore la scoala si tot acasa e baza?

Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikki2 spune:

Bunå Fetelor..ne primiti si pe noi?Miha måmicå de Dominik(29 oct 1998)Multumim

Mergi la inceput