Gravidute si mamici de CLUJ - 51
Raspunsuri - Pagina 5
nrl spune:
Mesaj de la Adrian in cap. anterior
Va multumesc pentru primirea calduroasa.Azi am fost la control si deocamdata totul este bine. Se pare ca sarcina este putin mai avansata.
Acum totusi se impun cateva intrebari:
Cum se procedeaza in """""ziua 0""""? Cine anunta medicul? Tatal, in speta eu, pana unde are voie sa insoteasca sotia? Ce tarife sunt(aici eventual PM)? Ce ar mai trebui sa stim?
Deocamdata ne rezumam la INTREBARI, MULTUMIRI SI DORINTE DE BINE TUTUROR
Sarcina usoara sotiei tale
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
velenamaria spune:
buna dimineata mamici...am si eu o nedumerire..edi a papat aseara la 11 noaptea, apoi la 4 dimineata si acum la 8 dimineata. acum a papat de la amandoi sanii si a papat mult...dar dupa ce a terminat el tot isi sugea pumnii..am incercat sa-l pun iara la san si am vazut ca tot ar suge desi sanul este destul de golit. oare nu s-a saturat sau pur si simplu ii place sa stea acolo, la san?? habar nu am..dar nu prea mai este lapte in tzitzi si ma gandesc cu groaza la urmatoarea masa///beau ceai ptr lactatie...doamne fereste sa raman fara lapte asa de repede.
cum e mai bine??? sa-i dau si lapte praf???( de care?) sau sa incep diversificarea???
mami si edi
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.c5qxmnvj&x=0&y=-v3oux6
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.70cfcnbb&x=0&y=5th0zj
nrl spune:
Buna dimineata
cine vine la cafea?
Alex, pe la cat iesiti la plimbare azi?
velenamaria spune:
completare la mes anterior..edi are 3 luni si aproape 2 saptamani....si are 6kg 600 grame si 65 cm. in ultimele 2 saptamani a crescut destul de putin...
mami si edi
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.c5qxmnvj&x=0&y=-v3oux6
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.70cfcnbb&x=0&y=5th0zj
nrl spune:
Velenamaria, eu stiu ca e mai bine sa nu-i dai lapte praf daca vrei sa-l alaptezi in continuare. Si eu am avut situatii din astea cu Andrei cand imi golea amandoi sanii si aveam impresia ca ar mai fi vrut, si exact la fel ma gandeam, oare peste 2-3 ce mai mananca, dar nu au fost probleme sa planga de foame de exemplu. Si l-am lasat sa suga cat a fost si a fost ok. Eu zic ca daca e doar o situatie izolata sa nu te grabesti cu laptele praf. Si mai citisem ca au ei perioade in care le creste brusc necesarul de lapte si atunci pot fi zile in care nu se satura tot timpul, dar daca ii pui des la san se regleaza productia noastra de lapte dupa nevoile lor.
No, cam asta stiu eu, poate isi mai dau si alte fete cu parerea.
Cat timp are Edi?
Victo spune:
neata
multumim de laude!
iko, aseara l+am cantarit pe bebe, avea 5,48. lungimea nu o stiu, dar e lungut, ca ii vin unelel haine care sunt de 6 luni si pe care eu le+am tinut in dulap..alea de 3luni..aunele ii snt f scurte. are in jur de 63+64 cm zic eu
uuuu..raluca, nasoala experienta...saracuta de ea..
gabi, sigur ca primim si cu intarziere..nu+i nicio problema..multumim!
si sa ne pui graficul ala cu somnul...
eu acum am alta problema. tu spre exemplu, dc sara doarmea mult noaptea, cate mese reuseai sa ii dai pe zi la 4 luni? ca eu in sit asta nu reusesc sa ii dau decat 4..or, pe cutiile alea de lapte praf scrie ca 5 mese..si dc tot a ajuns sa manance la 4 ore, parca nu as vrea sa +mi fac rau cu mana mea..mie..si sa il invat sa manance la 3 ore, ca sa nu pot pleca nicicunde fara el
mai fetelor si bebe meu cd era mama aici atata radea..acum parca nu mai rade asa cu haz...
aaa..si sa ma treceti si pe mine pe listuta de 8 martie. mie mi-ar conveni sa fie iesirea asa, mai dupa+amiaza..dupa 4..ca at. bebe meu doarme mult. ati hotarat locatia? nu e mai simplu sa fie undeva in oras, sa nu ma car cu taxiul pana la mall.. plus ca dureaza mult drumul... ca sotu va sta acasa cu bebe, deci nu ma poate aduce.
mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)
Gabriela77 spune:
Elena, nu face prostia sa ii introduci laptele praf, sigur are un puseu de crestere, pune-l mai des la san, daca vezi ca nu s-a saturat, si sa stii ca sigur mai este lapte acolo, chiar daca tie ti se pare ca e moale sanul...E pe verificate. Parerea mea ca e mult prea devreme pt diversificare.Pupici! Mogaldeata ta e foarte bine dezvoltata, si numai cu lapticul tau, deci ar fi pacat sa treci la altceva.
Alex, inca esti cu mami?
Victo, si noi avem zile cand suntem la 4 mese pe zi, dar nu-mi fac absolut nici o problema. E important sa urmaresti cresterea ei in greutate saptmanal, lunar. Daca acest lucru se intampla, si e cat de cat in grafic, lasa-l pe bebe sa-si faca programul dupa nevoile lui. Uite, de ex, acum Sara are urmatorul program:
8 dimineata, lapte(sanul il mai vrea doar dimineata)
11, fructe+ lapte
14, supica + lapte
17.00 lapte, vreau sa introduc cereale
20.00 lapte
Dar uneori, se trezeste la 9 si atunci decalam, si ti-am zis sint cazuri in care ajungem la 4 mese, nu-i bai, nici macar nu calculez cantitatea de lapte bauta pe zi.Important e ca o vad sanatoasa, vioaie, fericita si la cantarirea saptamanala e ok.
Graficul cu numarul orelor pe care bebelusul le petrece dormind:
VARSTA TIMP DE SOMN
nou-nascut 18-20 ore
1-3 luni 18-19 ore
4-5 luni 16-17 ore
6-8 luni 15-16 ore
9-12 luni 14-15 ore
Aceste cifre includ, atat somnul de noapte, cat si reprizele de somn de peste zi. Ele insa sunt relative, pentru ca, desigur, exista mari variatii individuale.
La 1 an, bebelusul doarme in general vreo 12 ore noaptea si repriza de 2-3 ore dupa amiaza.
V-am pupat! Ce buna e cafeaua! Co, te-ai trezit?
Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)
OanaAlina spune:
buna dimineata si de la noi! ufff! grea noapte si eu sunt frrrrranta! de ceva vreme Maria a revenit la trezitul de 2 ori noaptea! nu stiu ce sa fac! se crizeaza si nu mai vrea sanul (este alaptata exlusin la san) decat dupa indelungi plimbari si lamuriri... seara cade franta si cred ca de aceea se trezeste atat de des... sa fie oare rosu in gat? sau ce altceva???
raluca - m-ai speriat! saracuta de tine prin ce ai trecut! ce face bebe mihai? sa inteleg ca ilinca incepe sa se obisnuiasca cu el?
victo, iko - ai vostrii bebiti cat de mult dorm ziua? noi nu prea!
ce vreme frumoasa a fost ieri si ce urat e azi! nu cred ca e de iesit afara!
Oana si Maria-Teodora
minunea noastra
Victo spune:
aha..deci vad ca tu ii dai des sa manance. multam de raspuns.
Victo spune:
oana..al meu se trezeste cu noaptea in cap..adicatelea..5,6,7 (in cel mai fericit caz)..apoi, pana ies afara cu el..pe la 1 de obicei..tot motaie cate juma de ora..apoi treaz inca o ora si tot asa...dupa ce vin de afara..mananca..pe la 2, 2 jumate..apoi de pe la 3 jumate-4 se culca frateee...pana pe la 8..cu greu il tin treaz vreo 2 ore sa manance si sa ii fac baita..si iar la somn.
si mai nou vad ca nu mai refuza niciun biberon..mananca tot..60 ml ii dau completare, in sit in care de la san mananca 120-140.. si mananca repede, nu mai stau o mie de ani cu biberonul la gurita lui.