microunde:distrug sau nu unele principii alimentar
Raspunsuri - Pagina 2
alison spune:
hi!eu stiam ca in strainatate multa lume a renuntat la el si am mai auzit ca distruge tot ce este levogir(izomer optic al unei substante,cum ar fi o vitamina de ex.) in alimente si organismul uman nu asimileaza nimic bun de fapt,ci doar radicalii liberi ce se formeaza la temp.mari.
leonarddobre spune:
E foarte adevarat ce se spune despre microunde dar trebuie sa recunoastem ca este un ajutor in bucatarie mai ales cand esti in criza de timp.
arleena spune:
dupa ce am citit la subiectul asta am cautat si eu pe net informatii....nu va mai luati dupa articole care nu dau detalii si metodele de cercetare. sunt multi care scriu campanii din astea de denigrare. Reactiile chimice care pot avea loc in mancarea gatita is cam aceleasi, indiferent de procedeul de incalzire.
Eu am cautat pe internet si am aflat pagina de wikipedia in care este un articol destul de lung despre cuptoarele cu microunde. In general toate procedeele de gatit schimba chimia alimentelor, iar cuptorul cu microunde se pare ca schimba cel mai putin. Am aflat o carte care trateaza subiectul cuptorului cu microunde destul de extensiv:
http://books.google.com/books?hl=en&lr=&id=UsEeh5ydgXsC&oi=fnd&pg=PR5&dq=microwave+oven+%22food+chemistry%22&ots=b_AgbCwQbx&sig=iLBWC0casQzWdEBu2IzLHY6SYto#PPP1,M1
Am vazut ca is cateva articole care vorbesc de reactii chimice care-s mai rapide intr-un camp de microunde, dar nu am vazut articole despre efecte negative asupra mancarii. asta ma refer la articole detailate si nu niste prostii scrise asa aiurea pe net fara fundament stiintific.
LYLY809 spune:
Si eu m-am speriat prima data cand mi s-a spus ca, vai, e periculos...insa mi-a trecut sperietura dupa ce m-am mai informat.
Oricum, nu ma astept ca fiul meu sa ingurgiteze alimente cu vitamine din mancarea incalzita la acest cuptor
Eu sunt pro folosire cuptor pentru incalzire, cu amendamentul sa nu se puna mancarea in timpul procesului de incalzire in recipiente de plastic.
Lacri si Alec 30 mai 2006
arleena spune:
vreau sa va spun ca incepand de la 70grade vitaminele incep sa se descompuna, adica se rup legaturile chimice.....dar asta indiferent de modul de incalzire...
alison spune:
...si in continuare sa-l folosim?
au si astia ce produc aceste cuptoare nevoie de studii pro-microwaves!
cred ca la incalzit totusi...te salveaza!
http://community.webshots.com/user/alisonsimona
arleena spune:
eu nu renunt la el.
eu zic ca cel mai bine cand cauti un articol pe net despre ceva sa-l cauti sub forma pdf, pt acestea de obicei sunt mai detailate si mai veridice decat cele gasite pe stiu io ce site-uri cu preluari de date cine stie de unde, daca nu cumva inventate.
catinuta spune:
Eu nu pot sa nu-l folosesc acum. Ani la rand am respins ideea de a cumpara un cuptor cu microunde pana anul acesta cand Marta,fetita noastra, a inceput cl. I si venea acasa la pranz si manca mancare rece pentru ca la aragaz nu are voie.Deci...am luat un cuptor cu microunde care e util din punctul asta de vedere.