Piticodromul de Sept - Oct 2005 (199)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Godzila, nu-ti imagina ca erau chiar urlete.
De obicei, dupa baita de seara si titi, cel mic dormea pana pe la 3-4. Se trezea, facea un "oac" si eu ma infintam (am dormit in patul meu, in alta camera, dar cu usile deschise). Luam broscoiul si ma duceam in sufragerie. Acolo aveam pregatit un pampers in caz de nevoie (doar daca era kkcit) si mufam copilu la titi. Hraneam copilu, cel mai des adormea (nu aprindeam lumina decat pt schimbarea scutecului - in rest aprindeam doar televizorul ca sa nu adorm si sa scap piticul). Daca nu adormea il duceam la mine in camera si il tineam in pat langa mine putin, dupa care il duceam la locul lui. Colicii nu i-a avut noaptea. Ii servea pe la 6 pm sau mai rar pe la 7 am.

In primele zile, cand facea "oac" s-a trezit si Matei (cel mare - diferenta inre ei fiind de 2 ani si 9 luni) si a venit in sufragerie sa vada ce se intampla. A cerut si el lapte (in biberon, ca daca-mi cerea titi nu stiu ce faceam) si apoi s-a intors in pat la el. Dupa cateva zile - s-a obisnuit si nu a mai parut deranjat. Nici nu se mai trezea.

Nu i-am luat la mine in pat decat daca aveau febra mare si trebuiau supravegheati (noroc ca nu i-am avut bolnavi in acelasi timp) si nici eu nu am dormit cu ei in camera, desi aveam canapea.

Am fost putin smechera si cand am iesit din maternitate, a venit Matei cu cosuletul si l-a luat pe fratele lui acasa (l-a ajutat tati sa duca cosuletul), asa ca in permanenta el a considerat ca bb-le este al lui. Mami il spala, ii da titi, dar de fapt e al lui.
Acum vre-un an mi-a zis ca trebuie sa ne mai aduca barza 2 bebelasi. Foarte uimita (si ingrozita)
EU: De ce 2?
Matei: 1 pt mama si 1 pt tata.
Eu: Bine, si Calin?
Matei: Calin este al meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Anya, ce tare esti, ai procedat asa de destept cu ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Anya, f. bine ai procedat.

Vera, si noi le-am facut copiilor camera comuna la inceput. Dar s-a dovedit o idee proastra, intre ei, este si diferenta mare, nu li se sincronizau deloc programele.
Victor venea de la gradi, vroia in camera lui, nu mai putea, ca dormea sora-sa etc.

Asa ca Anca a stat in patutul ei la noi in dormitor pana am plecat din Ro.
Aici are fiecare camera lui, si este mult mai descurcat asa.

Isi plimba jucariile dintr-o camera in alta, adica Victor muta la sora-sa in camera ce nu ii mai trebuie.

Pupici,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona8004 spune:

buna seara la tot piticodromul,

dupa zile de incercari de a intra pe internet si sa scriu, abia acum reusesc. Dupa cum , poate va aduceti aminte, vineri pe 1 Februarie am fost la eco. Rezultatul........o grasuta. Deci tot fata. POate ca am vrut sa fie baiat, doar pentru ca o am pe Maia, acum ca stiu sigur ca e fata ma bucur mai mult ca am o gramada de hainute pe care Maia nu a putut sa le poarte ca a fost micuta (0-6-9 luni) intr-o perioada rece si a trebuit sa le pun in cutie si sa vad cui sa le dau. Acu o sa le poarte printesa. Dr. a spus ca totul e foarte bine, ca masuratori este in parametri normali, are stomacul foarte bine format la fel a spus si despre inima si rinichi. A fost si sotu la eco si cind a inceput "vizualizarea" afirma foarte dezamgit:
S: ce urita e!!!
Dr: na... inca nu e vedeta de cinema, dar acu pe 3D se vede mai bine cum arata
S: nu vreau neaparat vedeta de cinema, dar nu pricep nimic.
...Dr ii face o poza a fetisoarei si ii arata cit de frumusica e feteita.
limitele de greutate unde trebuie sa se incadreze sunt 662g la 932, iar noastra are 804g. Dr a facut-o grasuta, dar numai bine pentru virsta ei.
Deci.....dupa cit se citeste, sunt foarte incintata ca o sa fie fetita

Anya, felicitari pentru ca ai reusit sa ii inveti asa.

Va doresc o seara placuta... eu nu mai pot, abia astept sa ma culc. sunt frinta.

Simona, mama lu Maia(22.09.2005)si 24+
"Daca nu poti intelege lumea vizibila in care traiesti, cum indraznesti sa pretinzi ca intelegi o lume pe care nici macar n-o poti vedea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Bravo Simona! Ma bucur ca totu-i bine!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Simona, felicitari pt. printesa cu dimensiuni perfecte!

Anya, ce bine ca ai povestit. Intre ai mei o sa fie 2 ani si 11 luni, deci tot pe-acolo, imi prinde tare bine experienta ta. Eu ma gandeam sa-i pun in camere diferite, dar ma gandesc acum ca e mai bine in aceeasi camera (si dpdv al spatiului nostru de acasa si ca sa nu se simta Matei exclus). In plus daca le fac camere separate ar trebui sa-l mut pe Matei din camera in care e acum si nu stiu daca o sa-l conving, pare atasat de camera lui.

Am fost aseara in vizita la Ana. Care s-a facut mare si frumoasa si nu e deloc slabanoaga cum o da maica-sa pe-aici. Dialog azi dimineata bona-Matei:
M: Am fost aseara la Ana. Ana avea un buz rosu. Matei l-a pus pe masa si s-a jucat. A deschis usa.
B: si ce-ai mai facut?
M: Am zis 'gata. acum ne imbracam'. Da' mai mergem la Ana.

Am reprodus dialogul ca sa va dati seama cat s-au jucat impreuna copiii. Al meu nu a vrut sa se desprinda de mine, nu s-a lasat luat de mana ... un salbatic ce sa mai.

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Hihihi, Ruxandra, te poti baza clar pe Matei, nu minte deloc!
Eu zic sa mai veniti in vizita dar zilele-astea, azi-maine, sunt convinsa ca se vor acomoda mai repede. A fost grea revederea dupa atata timp. Ai vazut ca dupa o ora isi mai dadusera drumul la treaba.
Sunt convinsa ca si Ana se transforma in ciorchine daca ma duc in vizita undeva unde nu e obisnuita.
Si-acum sa va zic cum arata Matei. Frumos foc si cu personalitate! Ana mea a vrut sa-l ia de manuta dar, Antoine, sa stii ca nu s-a intamplat nimic!
Asa ca v-asteptam si azi tot asa, pe la 7, veniti? Chiar sunt curioasa cum se vor comporta. Maine o duc la soacra-mea.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Vaaai, Anya, ce usor pare ca a fost (desi nu imi imaginez ca a fost la fel de usor precum ai povestit tu...).
Daca al doilea va fi ca Alex, respectiv urlator bine, din 2 in 2 ore noaptea, nu vad cum as putea sa ii culc pe amandoi...ca alex scula toata casa, ea nu zicea "Oac", ea urla de parca o taia cineva...
Sper totusi sa functioneze legea compensatiei si sa am si eu copil cuminte! Ma gandeam sa o mut in alta camera pe Alex si sa ii cedez bebelusului camera ei...in fine, ma indepartez de la subiect prea mult.

Simona! Sa iti traiasca bebelina dragutza si grasutza! Astept cu interes sa vina si Ruxi de la eco sa ne zica ce se ascunde prin burtica.

Stiam eu ca Miflore nu mai are motive sa se planga, Ana e fetita mare, frumoasa, vorbeste si mananca! Visul meu! Nu mi-o dai mie???

bb2

Mergi la inceput

Cat dai pe ea?

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

moama, ce-mi place ca vorbiti despre bb si aranjat in camere, patuturi etc.
taaare imi mai e dor de un bb mic.
cred ca in vreo 5 ani mai bat la niste usi de doctori, poate oi gasi pe unul mai curajos care sa imi spuna ca e posibil sa mai fac un bb .
tot impart in stanga si-n dreapta o gramada de lucrusoare si ma tot intreb daca sigur sa le dau. tare as mai pastra din ele. dar imi revin rpd la realitate si le dau . mai vad peste cativa ani.

cristina, mama de radu (09.10.2005)

Mergi la inceput