aveti probleme cu constipatia?
Eu da. MAAAAARI DE TOT! Ok, am inteles ca datorita unui hormon femeile gravide au probleme cu digestia, dar eu simt ca explodez. La prima sarcina n-am fost asa. Pur si simplu am scaun care seamana cu al oilor, fac putin cate putin si tare ca piatra. A, si ca sa am, trebuie sa pun supozitor cu glicerina. Medicul mi-a zis sa inghit mentholax. Voi cum va reglati digestia? si nu mai zic cat de dureroasa e operatiunea, iar noaptea si dimineata ma dor intestinele. Iar burta mea arata ca o sarcina de aproape 6 luni, desi n-am decat aproape 4. Va rog fetelor, ce retete miraculoase folositi? Faceti clisma? Pe mine doar asta ma ajuta. Medicul mi-a zis ca nu e problema sa fac clisma, dar eu parca stiam ca nu prea e indicat?
va pupicesc.
Raspunsuri
Nerantula spune:
Da, si la mine e groaznic, nu am gasit ceva care sa foloseasca (iau in fiecare dimineata 2 lingurite de miere apoi apa, prune in apa de seara am incercat, lichide 2-3 l pe zi, zeama de varza, multe fructe ... NIMIC nu a mers :(( )
5+
Liniuta noastra
raluk.m spune:
din fericire foarte rar am avut probleme, de ex. cand am inceput sa iau elevit, pana s-a obisnuit organismul, cred eu (poate de la fier??). dar am baut zilnic 1,5-2 l apa plata, supa, fructe cca un kilogram (cand erau strugurii, acum citrice -pomelo nu imi face acid), legume, si zilnic 1-2 iaurturi natur la 125 g, lapte 1 cana, doua. dar si miscare multa, 1 ora pe zi mers pe jos. cred ca toate contribuie. succes!
ali spune:
Eu aveam probleme cu constipatia inainte sa raman insarcinata.
Acum nu mai prea am.
Eu iau de 1 luna si jumatate elevit si mi-e f bine.
Am citit undeva ca toate vitaminele prenatalae au o doza mica de laxativ, si asta din cauza fierului care cica ar provoca constipatie.
Am mai auzit fete care luau elevit si nu aveau probleme cu cosntipatia si cand intrerupeau aveau din nou probleme.
si eu beau f mult lapte si lichide.Poate ajuta si asta.
ali
Tecky spune:
fetelor chiar in dimineata aceasta am avut si eu probleme cu constipatia si la mine cel mai bun remediu este sa beau o ciocolata calda si rezultatul este sigur.Doctorita a zis ca nu este nici o problema sa beau ciocolata ca nu afecteaza cu nimic sarcinii.
mess4u2000 spune:
Da si eu am mancat prune uscate, ieri mi-am luat compot de prune. E drept ca eu nu beau atatea lichide si nici mult lapte caci sarcina asta "nu ma lasa". Daca puteti crede, cand beau multa apa ma simt rau la stomac. Sunt niste stari atat de ciudate! Iar lapte, deocamdata nu imi face placere sa beau desi o fac , dar in cantitati mici. Si eu cred ca de la Elevit mi s-a agravat constipatia.
Sper sa ma reglez cand am sa pot consuma de toate. Va pup
raluk.m spune:
sigur iti vei reveni,,, oricum, sa nu crezi ca mie , de exemplu, mi-e usor sa beau atata apa sau lapte,,, uneori mi-e o scarba de apa,,, nici nu pot sa descriu! iar laptele nu mi-a priit nici o clipa in astea 9 luni, dar m-am autosugestionat, si am baut, cat de cat. iaurtul in schimb mi-a picat bine. din cand in cand am mai incercat iarasi un aliment care la un moment dat imi producea greata sau acid, si am fost uimita sa observ ca era mult mai bine.
sarcina usoara!