Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (69)
Raspunsuri - Pagina 20
MamyMara spune:
Maimutzelei mele i-a mai iesit un dinte azi.Ii are pe cei doi de jos si acum are, culmea, doi sus, dar nu cei din mijloc, ci urmatorii in lateral.
Diareea nu e de la calciu. Calciul constipa. Si nici de la fiole. Eu ii dau Marei fiole de gluconat de cand avea 2 saptamani. In schimb magneziul facee diaree. De aia se da cu calciu. S-ar putea ca proportia sa nu fe ok. Micsoreaza magneziul.
Solutiile injectabile sunt la fel de bune, doar ca se poate absorbi mai greu decat daca le injectezi,evident.
Acum ma gandesc ca poate trebuia sa ii dau si eu Marei si magneziu ca si ea face numai gloantze...Mi-ai dat o idee buna Gabi78
Vroiam sa stiu de la celelalte mamici de albinutze de-o varsta cu Mara daca sunt toti asa de nebunatici... Ca are dom'le copilu' asta o ENERGIE in el...de zici ca manaca numa' ardei iute.
Noi nu eram asa cand eram mici. Eram mai blegi. Astora zici ca nu stiu ce le-am bagat in biberon.
Ma omoara cateva intrebari.
Cand si mai ales CUM ii dezvatam de SUZI? Pe cei care presteaza...
Cum sa o invatz la olitza cand ea de abea face cu supozitor si cu ajutorul meu...?
Val_ spune:
Amma am intrat special sa iti spun ca ma gandesc la tine si iti doresc ca peste cele doua luni sa uiti de acest cosmar. Te admir mult, esti foart eputernica.
Situatii de genul acesta te fac sa reconsideri ce este important si ce nu.
Mada multa sanatate tie si puiutului.
iunita spune:
hola!
mamy Mara bun venit. am sa rapsune eu la itnrebarile tale, poate si putin peste
1. calciul gloconic poate atat constipa cat si da diaree in fct de pers.
SA dai magneziu pt a combate constipatia mi se pare putin cam ciudat. poti incerca sucuri de fructe, siropri naturale speciale pt bebelusi ( lass baby )... Folosind foarte des supozitorul iar nu este o varianta buna...
2. Pusul la olita nua re legatura cu constipatia . dimportriva exista sansa sa faca mai usor asa datorita pozitie favorizante. pb e daca o sa accepte sa stea pe olitza sau nu
3. Suzeta: eus tiu ca pana la varsta de un an nu ar fi motive de a incerc sa o iei. dupa aceea.. diferite "abureli"... alea clasice cu le-a papat pisica, ascuns suzeta.. deci multa creativitate.
Gabi implicit ti-am raspuns si tie...
cu intorsul la serv si sfaturile/ incurajarile aferente... zic atat si sper sa cuprind totul stiu ca nu sunt eu prima femeie care s eintoarce la serv..numa cai ..sunt prima mama a copilului meu si sincer faptul ca de decebal incoace au facut toate femeile din lume acest lucru pt mine este ..egal cu zero. mama lu' iarina iacovici nascuta pe 1 aprile 2007 n-a facut-o.. in fine... la momentul X fiecare dintre noi o sa simtim niste chestii.. acu depinde de fiecare cat e de puternica sau nu.. io nu-s .. shpaga mea!
Amma putere maxim. Fortza fie cu tine. io is cu gandu la tine! sa auzim numai de bine.. P.S. esti o shmechera ma, nu te agita.. medicu tau e Za best in za frantzia ..tatal lor.. o sa fie bine! pupam nasucu!
Eliana..te contrazic!
Acu revenind la firele noastre... e sau nu e acolo? Cum a decurs cercetarea? imi si imaginez o armata d emedici cu licurici d'ala in frunte , cu lopeti , cu cazmale, sapand, cautand, cotrobaind... Deeci? e ca mine?
cama sta monetan. revin eu candva
si acu ca sa fiu in randul lumii:
Imic er scuze ca nu am fost coerenta
Imi cer scuze daca am suparat pe cineva
Imi cer scuze daca am omis o intrebare
Imi cer scuze daca nu am apreciat pe toata lumea
Imic er scuze ca nu sunt sanatoasa la cap
Imi cer scuze ca mananc literele
Imi cer scuze ca imicer atat d emulte scuze. scuzti, pardon, va pup, ciao! servus! asta la vista baby..
paaaaaaaaaaaaaa
are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ruza buburuza
gabi78 spune:
mulumesc pentru promptitiudinea raspunsurilor voastre mamymara si iunia.
ii dau gluconolactata de calciu si magneziu fiole de 2 ml. nu am cum sa schimb dozele. si il dau la recomandarea medicului. amin sa i-l dau de vreo 2 luni dar acum am zis ca sa incerc. ii dau luna asta si gata. dar daca se agraveaza cu scaunele prea moi..trec la calciul lactic ca de la el nu am avut deloc probleme.
Referitor la renuntarea la suzeta: articol din revista "mami" ianuarie/2008
"nu face o drama din faptul ca micutul sta cu suzeta in gurita, desi are aproape 2 ani. nu-l obliga sa renunte la ea. va fi si mai indirjit sa o pastreze. nu incerca sa-l faci de rusine, fata de alte mamici, pirindu-l ca inca mai doarme cu suzeta. renuntarea la suzeta trebuie sa fie extrem de naturala. micutul trebuie sa renunte din proprie vointa. incearca sa anticipezi momentele in care puiul vrea suzeta si ofera-i altceva in schimb.
poate fi traumatizant pentru micut sa nu-i mai dai dintr-o data suzeta. pentru el este un obiect care-i aduce siguranta.
- fara plictiseala. daca stai la coada sa platesti telefonul si il uiti pe micut in carucior, fireste ca se plicitseste si va dori ceva care sa ii ofere confort, adica sa stea cu suzeta in gurita. iata ce poti face: fie ii dai o carticica pe care el sa o rasfoiasca, fie stai de vorba cu el, tinindu-l astfel ocupat. un zimbet al tau valoreaza enorm pt prichindel.
- sa simta siguranta. ori de cite ori puiul se simte in pericol, va dori suzeta. ea il linisteste si ii ofera siguranta. tot sigranta insa ii ofera si o imbratisare a ta sau un pupic. daca i le oferi, va uita de suzeta.
- inante de culcare, citeste-i micutului o poveste si mingaie-l pina adoarme. placerea de a te sti aproape il va face sa uite de suzeta. fireste ca acest lucur nu se va intimpla din prima seara. dar obiceiul de a te sti linga el il va determina sa renunte la suzeta.
- atunci icnd incepe sa plinga, incearca sa-l linistesti alt fel decit punindu-i suzeta in gurita,. chiar daca este f comod, nu-l vei ajuta sa renute la ea. aceasta trebuie sa fie ultima metoda de consolare.
- nu-i pune suzeta in gurita din initiativa ta. daca puiul este linistit, se joaca, asteapta sa pape sau este aproape adormit, fa-te ca uiti de suzeta. este posibil ca si prichindelul sa uite."
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
tzuna spune:
IUPIIIIIIIIIIIIII!
Maria a mancat azi legumele cu lingurita si cu pofta nu oricum. asa ca la pranz a mancat 100 g ghiveci de legume si o bucatica d ecarne d evita si cam 1/4 felie de paine. Cred ca ar mai fi mancat putin dar imi era o frica sa nu vomite.... oricum azi a mancat fff bine, sper sa mai aiba zile de astea sa ne apropiem si noi cat mai mult de 9 kg la implinirea anului.
SUZI- prietena buna si cu Maria. Mai mult acum e cu 2 suzi. Adica ii pun 2 in patut ca sa-mi cresc sansele de a dormi mai bine noaptea. Ca ea se mai trezeste dar daca nu-i prea suparata si da de suzi se culca la loc. Cum o voi dezvata nu stiu.... Dar Maria nu o tine pe suzi decat la culcare asa ca o mai las o vreme. Inca nu sunt pregatita de nopti albe pe motivul asta.
CONSTIPATIE- a fost grav acum vreo 3 luni dar s-a rezolvat la a doua sticluta de Lass baby (din pacate Calma Baby tot de la Erbavita nu are efect la Maria), plus suc de pere,banana data numai impreuna cu para si sa bea apa/ceai intre mese (ca Maria mea nu vrea).
ENERGIE- si Maria are ... sunt zile cand sunt franta. Se plictiseste de jucarii si incepe sa faca numai prostii- sa scoata pamant din ghiveci (am un palmier pe care n-am unde-l cocota), sa inchida calculatorul de la buton , sa traga telefonul fix si sa apese pe toate butoanele, sa rupa reviste si sa incerce sa le manance, sa deschida sertarele si sa scoata de pe acolo.... Si nu-mi place ca nu asculta deloc. Daca-i spun ca nu-i voie (pe cel mai serios ton posibil) ridica mainile in sus bolboroseste ceva, le tranteste pe langa ea si se duce tot und enu are voie si evident daca o iau eu pe sus de acolo da din picioare si plange cateva secunde. pe mine nu ma impresioneaza asa usor adica nu o las sa faca prostii dar problema e ca le tot repeta. asa fac si ai vostri? A, si mai si musca. Daca ma vede cu burta goala ma musca, daca vreau s ao curat pe dinti ma musca, ba am fost in vizita la finuta noastra (are 4 luni) si era cu picioarele goale si Maria se repezea sa o muste noroc ca am prins-o la timp. De ce-o face asta? acum o vreme credeam ca-i de la dinti dar acum ea are 8....
ROXANICI- stiam eu ca nu poti sta departe de Rares dar lasa ca-ti va fi bine.... Esti norocoasa ca poti lucra numai 4 h/zi si ca ai o persoana de incredere pentru puiut. Asa as vrea si eu pe cineva d eincredere pentru Mariuca sa ma mai pot misca si eu intr-o parte si alta....
roxygeo spune:
Buna seara stup!
Multumim de urari am reusit sa scap si io si sotu, io mai tusesc din cind in cind, in rest suntem bine.
Fetelor...ce intors la serviciu...ce dor...ce timp pierdut...io am zis ca mor in momentul in care stateam in fata copilului meu si el intindea minutele sa o iau in brate si io trebuia sa ma feresc sa nu vina la mine...nu va mai povestesc ca am plecaT plingind din casa una e sa plec in delegatie, in concediu...dar sa nu pot sta cu copilu meu ca il imbolnavesc...ca ii pot face rau...a fost ceva cumplit
Aku ...la raport:
NU avem dinti...cred ca suntem ultima albinuta fara dinti
Mergem tinuti de o minuta, pe linga canapea singurica
Cotrobaim in sertare si dulapuri
Suntem incapatinati pina in maduva oaselor
Facem Pa cu minuta
Vorbim pe limba noastra
Fericiti cind e casa plina..si cind mergem afara sa vedem cateii
si lista poate continua
Apropo am vazut ca vorbeati de intorsul la serviciu, dinnou, ma repet: la fiecare se manifesta altfel, la fiecare momentul este diferit, nimeni nu poate simti pentru nimeni, nici eu care m-am intors de 7 luni la munca nu sunt mai in masura sa dau sfaturi, fata de o alta mamica care s-a intors de curind la serviciu...Pupici tuturor!
Felicitam si noi aniversatii zilei si le uram sanatate bolnaviorilor si in special tie Amma iti doresc insanatosire grabnica
Mamymara - Bine ai venit!
Suzeta - Nu e cazul la noi...asa ca nu stiu
Pupici
Roxygeo si Teodora Maria 13.04.2007
roxygeo spune:
Pentru cine are timp si chef...avem si noi citeva pozici noi aici:
http://community.webshots.com/album/562366475pmKxrN
Pupici
Roxygeo si Teodora Maria 13.04.2004
radcarmen spune:
Ama sa stii ca sunt cu gandul la tine si ca ma rog ca totul sa decurga cum trebuie. Eu sunt sigura ca tu esti foarte puternica si pozitiva si asta rezolva jumatate din problema. Sanatate maxima!
Mada, imi pare rau ca treci prin probleme cu Mark si va steptam sanatosi acasa.
Loradin, ma bucur ca te-ai acomodat cu noua postura si ca e totul ok la munca.
Roxana cu toate ca zici ca te integrezi mai greu, maine poimaine iti dau astia de lucru de nu o sa iti vezi capul. Bafta multa!
Bine ai venit in stup MamyMara. Asteptam poze cu pitica ta.
Feteleeeeeeeeeee. I-am luat olitza lui Vlad. Maine la 9 dimi o testez. Sper sa o murdareasca cu ceva. Daca nu, a pune nisip la vara in ea.
O seara faina!
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu
radcarmen spune:
Tzuna ma bucur ca Maria a papat bine si sper sa nu fie o exceptie. Legat de faptul ca ii spui de 1 mil de ori ca nu e voie undeva si ea tot acolo merge, Vlad ii este frate geaman, adica face taman asa. Iar daca il iau se face ca plange, pacat ca nu are cine sa sufere...
Roxygeo, scumpa tare albinutza ta.
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu
ane2200 spune:
Krissy - buna descriere ai facut stupului.
Doina.todor - felicitari lui Raducu. Ce multe stie el sa faca.
Amma - suntem alaturi de tine cu gandul si cu rugaciunile noastre. DD sa te aiba in paza
Roxi - felicitari lui Rares pentru prima lui "plimbare". Am vazut si filmuletele noi - hotarata mami a lui sa-l invete sa dea noroc.
MamyMara - bine ai venit in stup. Da mai multe date despre tine si bebe, sa te treaca fetele in listuta.
Ioanaradu - felicitari lui Matei pentru kk la olita. E baiat mare deja.
Roxygeo - felcitari si Teodorei pentru progrese, si voua multa sanatate.
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia