Discutii despre clasa I (partea a 4 a)
Raspunsuri - Pagina 18
preda_vicky spune:
sa urez multa sanatate lui Adi.
sa treaca febra si sa nu faca injectii
.
http://community.webshots.com/user/viki39
melinav spune:
Si noi suntem pe Ampicilina 500mg si Gentamicin la 6 ore, dupa esecul cu Zinnat.
Abia acum, la consultul de astazi, cand i-am cerut doctorei a n-a oara ceva de imunizare, a zis ca sa-i dau Bronho-vaxom 10 zile pe luna. Ati incercat pana acum?
Am patit si o faza nasoala
( de fapt inca una...) la o farmacie in zona Obor; bunicile au mers cu reteta gratuita de la doctora in care- i daduse Ampicilina fiole, si nu capsule, si farmacista nu si nu, ca pe reteta avem capsule si nu injectabil, si nu s-a lasat pana nu le-a dat pastile si nu fiole. M-au sunat apoi pe mine, si eu am vb cu doctora la telefon, care mi-a confirmat ca ea a scris fiole injectabil si nu pastile!!!!
Seara cand a venit sotul s-a dus peste ele la farmacie cu amenintari ca vine cu protectia consumatorului! i-au zis ca a , o fi fost aglomeratie in farmacie, ca nu a inteles farmacista, bla-bla -bla
, ca sa-i dea pastilele inapoi si o sa-i dea reteta inapoi, ca fiole nu mai au acum pe stoc! si sotul le-a spus ca reteta nu e valabila decat 24 de ore, ce mai facem noi acum cu ea seara la 8! in final i-a dat un bonuletz cum ca farmacia tb sa ne dea noua fiolele, cand or primi pe stoc!!!!! bineinteles ca pastilele sunt mai ieftine ca fiolele ....
Si tot la farmacia asta am mai patzit una, in loc de ser fiziologic ne-au dat apa distilata ( tot asha diferentza de pretz) - eu am zis ca nu mai calc pe acolo, dar bunicile s-au pacalit si ele! farmacistele alea sunt nishte shmechere fara pereche
!
La Policlinica cu plata unde am mers sa-i facem prima injectie, am dat peste alta zapacita care ne-a zis initial ca e doza prea mare, pentru ca apoi sa caute in catastife si sa-si revina la realitate!!! a fost o zi neagra!
Melina
violeta69 spune:
Melina,eu ii dau lui Mihnea de 2 ani Bronhovaxom si Doamne-ajuta nu a mai avut nimic grav.....
doar ceva tuse,insa nu face febra nu are rosu in gat,nu luam antibiotic....
din cand in cand ii mai dau ursuleti de echinaceea si vitamine ,dar pt noi bronhovaxomul a fost sfant!!!
se iau 10 pastile pe luna timp de 3 luni,in aceeasi perioada a lunii,dimineata pe stomacul gol....
protectia lui (ca e un fel de vaccin oral contra infectiilor respiratorii) e de 6 luni(acum nu stiu daca 6 luni de cand se termina tot tratamentul sau de la inceput
)....asta mi-a spus medicul lui Mihnea....
noi am luat in august,sept si oct si sper ca pana la vara sa aiba efect...
filofteia cum mai e Adi?
noi o scaldam bine de tot cu scoala ![]()
cand asa cand asa!!!
ori e f obosit si nu mai poate(dar ati copii oare cum mai pot?
) ori nu stiu eu ce sa-i mai fac....nu mai stiu
ieri a luat B la citit,pt ca nu a vrut sa citeasca lectia seara...si unde el avea la citit numai FB....
nu stiu de ce,ca aseara am citit lectia mai departe si stie sa citeasca...mai se incurca la unele cuvinte mai lungi,dar 90% merge...
la noi problema e cu scrisul....si bineanteles ca nu vrea sa faca nimic,inclusiv sa citeasca....
aseara am vrut sa scriem toate cuvintele din "taine" de la litera "sh" ...erau vreo 30, dar dupa 10 cuvinte a inceput sa planga ca nu mai vrea....abia am reusit sa-l conving sa mai scrie inca 3 cuvinte 
la mate,tot la fel....vrea sa termine printre primii(ca doamna ii antreneaza si sa lucreze repede) si aadunat zecile cu unitatile si invers....evident ca aiesit o varza si a luat tot B....
notele astea sunt pe caiet,bine macar ca nu le trece in catalog....
oricum ar fi, tot prost e 
ca nu e deloc cu capul pe umeri.....e undeva in stratosfera
va pup, spor la treaba.....si sanatate multa,
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
mmi spune:
Sanatate multa copiilor vostri bolnaviori!
Si Mihaita a inceput de vreo doua zile sa aiba muci, dar deocamdata ii dau zilnic Vitamina C cu Propolis.
In acest semestru al doilea si noi am inceput un pic mai greu cu scrierea. Pe caietul de dictare avem deja 3 de FB si 3 de B. Am inceput sa mai mancam cate o litera, sa uitam cate o palarie la a (nu stiu daca intelegeti care-i litera asta, dar sper ca da). Cred ca este totusi un pic mai greu, s-au adunat multe litere, multe cuvinte noi si ritmul in care dicteaza doamna invatatoare este mai rapid. Oricum sper sa ne descurcam cu totii onorabil.
Si noi suntem la a treia tura de Broncho-vaxom. O sa continuam cu Broncho-vaxomul si la toamna, ca eu sunt destul de multumita de el.
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
melinav spune:
Violeta, ai idee, dupa ce terminam injectziile cu Ampicilina, cam la cat timp sa incepem cu Bronhovaxom? sa facem o pauza de o saptamana, de ex sa incep dupa 15 Martie sa-i dau?
Andrei saracu la repriza asta de injectzii s-a invatat sa stea singur, ca pana acum era chin, trebuia sa tinem de el 3 persoane, ca nu statea nicicum! La injectia de azi dimineata insa iar a inceput sa planga, a incordat muschiul si i-a dat sangele , probabil a devenit si funduletzul prea dureros de la atata ser fiziologic!
Si la Andrei lipsesc vreo 5 copii din clasa lui, tot cu gripe de-astea.
Vineri dupa-masa au serbarea de 8 martie, am intrebat pediatra daca ne lasa sa mergem , a zis da, dar nu stiu ce o sa facem pana la urma, mi-e teama sa nu recidiveze boala, cine stie poate iar alearga pe acolo si transpira!!!
Melina
Anuska spune:
Of cu puiutii astia....
Aschiuta mea vad ca rezista bine, mai incearca ea cate o raceala, dar cu paracetamol trece.... Acu' mai "behaie" din cand in cand...![]()
Dati-le vitam C la copilasi cat dureaza raceala si daca vor si dupa aceea.....
Sanatate multa la prichindei!
Vad ca va plangeti de ei, sincer eu cred ca au obosit!
Si a mea mai are momente d-astea..... si Doamne cat ma enerveaza, insa ma gandesc ca e asa micuta si parca are asa multe de muncit....
Dna le-a zis ca le da dictare in fiecare zi si in general ia FB, o singura data a luat -FB (pt ca a scris 'Ee' in loc de 'Ce' si 'c' l-a apropiat prea mult de batul literei urmatoare de ziceai ca e 'a' si o litera mancata pe care dna n-a observat-o
)
Si se pare ca dna a marit ritmul la dictare si la scrisul de pe tabla.... ieri n-a apucat sa scrie tot la matematica de pe tabla (si nu numai ea, majoritatea copiilor dupa spusele ei); am invatat-o sa o roage pe dna sa mai lase putin ca n-a terminat...
*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
violeta69 spune:
melina,nu cred ca are importanta cat trece de la ampicilina,sigur nu in acelasi timp...
dar cred ca e vtotusi prea tarziu sa-i dai...ca la vara nu mai are nevoie sa fie protejat copilul!
parerea mea e sa incepi din vara sa-i dai...acum nu mai are sens....dar mai inteaba,sau ce zic si fetele care mai stiu!
repet, e doar parerea mea....
pupici
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!