Cum il faceti sa fie mai atent si sa scrie?
Raspunsuri - Pagina 2
mariaanna spune:
Angelina,si baiatul meu are aproape 6 ani si la fel, nu-i place sa scrie.E prea devreme pentru asta.Nu il atrage, decat daca are nevoie.A invatat sa-si scrie doar numele ca are nevoie de asta la jocuri, in rest....
Nu ma ingrijorez din cauza asta.Sunt invatatoare si stiu ce gandesc copiii.In plus, daca ar invata sa scrie si sa citeasca de pe acum, ce ar mai face la scoala?
Nu il forta!Astfel, farmecul scolii va fi mai deplin.In fond, la scoala trebuie sa invete sa scrie si sa citeasca,nu?
Are drepatate!
Si cei care au memorat papagaliceste poezii de la 2-3 ani, nu au ajuns genii, nu?
Vrei un copil normal,nu unul supradotat,nu?
Rabdare...va fi bine!
Mariaanna, mami de Alex nazdravan
cāteva poze
Povestea nasterii lui Alex,povestea noastra
flower-power spune:
Orice ai face,sa nu-l ameninti cu scoala.Daca te decizi sa-l lasi in lumea copilariei,fa-o asumat si constient si nu cu teama ca "daca n-o sa se descurce" sau "las'c-o sa vezi tu la scoala cand toti or sa stie si tu nu".Exista o sumedenie de materiale,carti ,jocuri,distractive ,amuzante care sa-l apropie de scoala.Ai nevoie doar de mult tact si de a fi tu insati convinsa ca e necesar sa faci asta.Sigur o sa gasesti calea.Altminteri nu-l forta,dar nici nu-ti sugerez sa-l dai la clasa cea mai cea din scoala nu stiu care,fiindca de obicei copii din astfel de clase vin deja cu un bagaj si pentru unul, doi nu vor tine clasa pe loc.Ti-o spun din experienta
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara de TIBI-MARES
mariaanna spune:
De la postarea anterioara, noi am facut ceva progrese...Am invatat cateva litere noi.Si asta nu ca l-as fi obligat eu, ci in anumite jocuri.Exista revista pentru prescolari cu care noi ne descurcam de minune.Joc si invatare in acelasi timp.Superrr!
Sa vedeti ce bucuros era !
angelinajoli spune:
Multumesc fetelor!Oricum cred ca m-am stresat degeaba ca si al meu a invatat jumate din litere si stie sa numere pana la o suta,dar cu scrisu nu-l pot atrage nicicum.Asta e!La scoala o sa invete.
arinaa spune:
nu fortati copii la 6 ani sa invete sa scrie si sa citeasca ....lasati-l sa aive curiozitatea de a descoperi ...prin joc si astfel va si invata .regula joc-invatare
http://tt.lilypie.com/Lg7Ap2.png
iulia1977 spune:
eu am reusit sa-l fac, la aproape 5 ani, sa scrie si sa deseneze (nu voia decat calculator si puzzle, inainte) cu ajutorul unei table cu sevalet de la ikea. e f entuziasmat sa scrie cu creta si cu markere colorate.