apartament-credit bancar

apartament-credit bancar | Autor: babyyy

Link direct la acest mesaj

Am apartamentul luat cu credit bancar.
As dori sa il vand dar nu stiu cum?
Se poate ca cumparatorul sa imi achite suma dar eu sa continui cu creditul(rata lunara la banca) si sa platesc fara ca cumparatorul sa aibe vreo obligatie?eu cred ca nu se poate,,,nu ar fi logic si nici actele nu se pot face,,, dar stiu o situatie in care cineva si-a vandut garsoniera,,,,a luat toti banii de la cumparator iar vanzatoarul inca mai plateste lunar acea rata a creditului.
Am inteles ca se poate doar in felul urmator:primesc banii de la cumparator si platesc in totalitate creditul.
Voi ce stiti,care ar fi variantele?
Doresc sa imi iau un alt apartament dar sunt legata de acest credit si alti bani nu am decat sa il vand pe acesta.

va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

INFORMEAZA-TE DESPRE CREDITUL PUNTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

credit punte, ai la dispozitie 1 an, medie, sa-l vinzi pe actualul si sa-i platesti datoria bancii; e mai simplu sa faci punte de la banca la care ai deja ipotecarul!

cu acordul bancii, dar sunt rare cazurile pt ca ei iti propun un credit punte - automat, se poate prelua creditul tau de catre un alt cumparator, dar metoda asta se practica doar la incapacitate de plata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicafericita spune:

Citeste cu atentie contractul de credit pe care l-ai facut cu banca cand ai luat creditul pt apartament. E vorba de credit cu ipoteca, nu? Vezi daca spune undeva ca cumparatorul apartamentului il poate vinde doar cu aprobarea bancii. Noi avem credit cu ipoteca pt casa si scrie undeva in contract treaba asta, adica banca isi poate da acordul. Oricum cred ca va fi complicat, va trebui sa te interesezi si la ei la banca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Noi am avut o garsoniera cu credit ipotecar si am vandut0o. la intelegere cu cumparatorul ne-a dat avans suma care o datoram la banca.Am platit ipoteca plus cmisionul pt ramburs anticipat. Am avut parte de niste cumparatori intelegatori. Si ei au facut dupa asta tot ipoteca si ne-am primit restul de bani.Trebuie sa fii foarte atenta. Tot procesul a durat la noi aproape 2 luni.pana am radiat noi ipoteca, inainte pana ni s-a aprobat plata anticipata...cel mai bine e sa mergi la banca sa te interesezi care ar fi modalitatea.despre creditul d care se zicea mai sus nu stiu nimik

Lore, mamicutza de print David
Poze David Vlad

Mergi la inceput