reziliere contract cu banca
Am nevoie de sfaturile voastre, poate va pricepeti sau v-ati lovit de situatia asta...
Am luat un imprumut ipotecar de la HVB (acum Unicredit) acum 3 ani.
Pe 21 dec primesc o scrisoare tip de la ei cum ca, datorita conditiilor pietei, bla, bla, ..se modifica dobanzile si comisioanele si dau un tabel cu categoriile de imprumuturi si dobanzile aferente. DAR abea din 21 ianuarie se vor da noile desfasuratoare de rate (adica dupa 30 zile). mai scrie ca, daca nu suntem de acord cu noile conditii avem termen 30 zile sa reziliem contractul si datoria devine scadenta.
Acum eu de ceva timp tot strang economii ca sa scap de creditul asta (a carui dobanda tot creste din 6 in 6 luni), asa ca am strans suma pe care trebuie s-o returnez. Din pacate cele 30 zile in care trebuia sa reziliez contractul au trecut si nu stiu daca ma mai pot lega de scrisoarea aia.
Ref. la restituirea integrala a imprumutului, in contr scrie ca o pot face dupa 36 rate (adica in sept 2008) cu un preaviz de 6 luni sau mai am varianta rambursarii anticipate a 99% din imprumut (ca sa nu fie 100%)si sa platesc o penalizare de 2%. Si sa imi mai ramana de restituit sa zicem 500 eur si sa incerc sa scap si de ei cat mai repede.
Am fost la sediul bancii azi si am nimerit pe una care ori era pe dinafara, ori incerca sa ma prosteasca (cred ca mai degraba varianta asta). Asa ca nu pot lua de bun ce mi-a zis ea.
DEci, cum sa procedez? cand sa fac cererea si cum, ca sa fiu sigura ca nu taraganeaza (aaaaa, ca ce i-a scapat tipei azi a fost ceva de genul: "da, puteti face cerere de rambursare integrala, se "analizeaza" cererea vreo 2-3 sapt si raspunsul va fi negativ"). care e cea mai buna si mai ieftina varianta pt mine?
astept sfaturile/parerile voastre.
Multumesc.
mami de Ana (22mai)
Raspunsuri
NicoletaB spune:
si eu am un credit la ei
desfasuratorul nici dupa 21 nu era facut, ca se calculeaza, analizeaza
ce anume, nu stiu, ca doar m-a informat care va fi noua rata a dobanzii
si eu vreau sa scap, dar platesc 2% comisionul de rambursare anticipata
eu am la charles de Gaulle creditul, maica-mea a scapat in 2 zile de credit, tot la ei
Gaby spune:
faci cerere de rambursare anticipata si platesti comisionul de 2%...daca ai probleme, anunta-ma~chiar daca nu au scadentarele, noile dobanzi anuntate intra in vigoare de la o data, deci....e in vigoare!daroricum, cand rambursezi anticipat se scade dobanda!
cu stima,
An@ spune:
Multumesc mult pt raspunsuri!!
si eu tot la Charles de gaule am creditul.
m-am dus inca o data azi si am facut cererea de rambursare anticipata. am nimerit la aceeasi tipa ca ieri (ofiterul de credit). si daca ieri mi-a spus ca dureaaaaaaza, azi a fost f amabila si mi-a spus ca daca am banii in cont pana pe 31 ian, imi face inchiderea.
da, stiu ca platesc 2% penalizare, dar oricum e cu muuuuuuult mai putin decat sa mai platesc inca 2 ani jumate pana se fac 5 ani si nu mai am penalizare.
oricum sunt super dezamagita de sistemul bancar: dupa ce am platit 2,5 ani cate ~200 eur/luna, acum returnez cu 150 eur mai putin decat creditul pe care l-am luat (adica am platit 6000 eur pana acum, da rdoar 150 eur a fost datorie, restul dobanzi).
asta e...
mami de Ana (22mai)