Baietelul meu are 8 luni. De ceva vreme am vazut o pata de vreun mm diametru, galben pal, pe tampla. Acum am observat mai multe sub parul de pe frunte, nu stiu daca erau acolo sau au aparut de curand, pt ca avand un smoc mare, nu le puteam observa.
El mai are inca niste cojite f urate pe pielea din varful capului, de care credeam ca a scapat. L-am tuns ca sa putem sa le ingrijim mai bine.
Si in sprancene mai are inca cojite pe care le avea si cand era mic-mic. Cand apar, cand dispar.
O sa reincep sa il ung cu ulei fiert care a dat rezultate bune cand era f mic. Mai am si o crema de la Mustela, Stelaker, dar nu am remarcat vreo schimbare in bine.
Cojitele ma ingrijoreaza mai putin, as vrea sa stiu ce sunt petele galbene si rotunde.
Medicul a zis, cand i-am aratat-o pe prima, ca nu e ceva de speriat si ca asa mai au bebelusii. Nu m-a convins cu nimic.
Multumesc pt raspunsuri.
Sigur petele de care zici nu sunt tot cojitele acelea care apar la sugari in primele luni de viata(cruste seboreice)?
Ca sa scapati definitiv de crustele seboreice poti folosi vaselina salicilata.E f. buna!
www.doctorbun.ro/" target="_blank">Voteaza medicii romani!
patrick a avut la fel in primele luni de viata, pana pe la 6 luni cred. moasa noastra (aici moasa e cineva care are pregatire sa ajute la nastere si apoi sa ajute mamele sa aiba grije de bebei in primele saptamani, iti arata cum sa alaptezi, sa-i faci baie, masaj pt colici, iti poate da medicamente homeopatice etc, toate astea acasa dupa ce iesi din spital) ne-a recomandat pt punctele respective ulei de masline, doar ulei pe pielea capului, il lasi sa le inmoaie si apoi cu un prosopel le cureti. a, si cel mai important sampon fara parfum, noi am folosit de la 5 luni, pana atunci numai apa si crema de baie weleda. samponul e de la avene.
dupa cateva saptamani pielea capului s-a curatat perfect si nu au mai aparut deloc.
sper sa te ajute.
anca