1001 carti despre realitate

1001 carti despre realitate | Autor: monixy

Link direct la acest mesaj

am parafrazat o sintagma des folosita in ultima vreme , aceea care propune 1001 lucruri de citit , ascultat ,vazut .
ei bine , as vrea sa adunam aici cele mai deosebite carti , dar nu beletristica ,ci scrieri din domenii umaniste , care deschid noi perspective asupra lumii si omului, pot fi de psihologie (celebrele self-help) , filozofie , istorie , sociologie , religie , politica ,arta si chiar din domeniul stiintelor exacte (pe intelesul tuturor), orice analizeaza un aspect esential al existentei.
ideea mi-a venit de la albumul de fotografie "lumea , astazi" editat de reuters , carte extraordinara care incearca(si reuseste ) sa surprinda cele mai importante momente ale inceputului de secol 21 , in politica , economie , cultura , credinte si indeamna la meditatie asupra modului de viata actual.
alta carte care mi-a facut cunostinta cu adevarat cu filozofia este "invata sa traiesti", a lui luc ferry , filozof francez , care explica principalele idei despre viata si sensul ei , din antichitate , pana in postmodernism , incluzand si crestinismul .nu spun mai multe , desi mie ca neofit mi-a parut extraordinara , insa frunzariti-o neaparat cand intrati intr-o librarie.
alta carte , practica la modul absolut necesar, este "tehnici de manipulare" a lui bogdan ficeac ,o radiografie exemplara a metodelor care ii fac pe unii oameni marionetele altora , fie in regimuri totalitare , dictaturi , secte sau viata cotidiana.
pentru dezvrajirea lumii din publicitate , cartea "fericirea ca obligatie" de francois brune, punctul ei slab sunt exemplificarile , care isi servesc scopul critic , insa pot avea si un oarecare impact pozitiv in alegerea ulterioara a marcilor de consumat.
ce am prezentat mai sus sunt carti recente , dar se includem in lista si clasicele culturii universale : "biblia" si "istoria credintelor si ideilor religioase" a lui mircea eliade .
ideea e ca despre lume invatam o viata intreaga , asa ca mai multe perspective ne imbogatesc viata.

numai ganduri bune !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

"Dincolo de bine, dincoace de rau..despre iubire"- Aurora Liiceanu si Alice Nastase.

Este aparitie relativ noua, o carte care mi-a placut.

_

"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Socul viitorului; Puterea in miscare; Razboi si antirazboi s.a. de Alvin Toffler. Tot ce a scris Alvin Toffler impreuna cu sotia sa.

Corporatiile conduc lumea de David Korten

Le-am citit in urma cu peste 10 ani.

quote:
Originally posted by Alecsia

"Dincolo de bine, dincoace de rau..despre iubire"- Aurora Liiceanu si Alice Nastase.

Este aparitie relativ noua, o carte care mi-a placut.

Mi-au placut in mod special textele dnei Aurora Liiceanu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Acum imi vin in minte 2 carti care mi-au placut, prima se numeste "Istoria mafiei" scrisa de Marie-Anne Matard-Bonucci, o istorie a acestui fenomen prezentand inceputurile si evolutia mafiei, personaje interesante, cei care au incalcat legea tacerii- omerta, complicitatea dintre criminalitatea organizata si puterea politica etc.
A doua carte Sun Tzu pentru succes (cum sa folosim arta razboiului pentru a invinge in confruntari si a va atinge obiectivele importante in viata) scrisa de Gerald Michaelson.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinelteodoru spune:

"Lumea Sofiei" Jostein Gaardner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinelteodoru spune:

"Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti" Radu Anton Roman
"Intre Orient si Occident.Tarile romane la inceputul epocii moderne" Neagu Djuvara
"Istoria romanilor povestita celor tineri" Neagu Djuvara
"Iubirea si Occidentul" Denis de Rougemont

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

"Viata ca o cursa cu obstacole"- Charles Lever

(Aceasta carte ne invata ca in viata fiecare obstacol depasit e o treapta spre succes si ca intotdeauna exista o cale de a depasi obstacolele).

"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."

Mergi la inceput
Mergi la inceput