salut

salut | Autor: di77

Link direct la acest mesaj

sunt insarcinata in 13 sapt si de 2 zile sunt racita cu febra, frisoane, transpiratii, dureri de oase. am fost la medic si mi-a prescris niste medicamente pe baza de plante de exemplu coryzalia pentru raceala si gripa, stodal si niste bomboane de tuse. la sfarsit mi-a recomandat si augmentin in cazul in care nu scade febra. printre altele mi-a spus ca si paracetamolul e permis cate 3- 4 pastile pe zi, nu mai mult de 3 zile. augmentin recunosc ca imi e frica sa iau, medicamentele pe baza de plante nu mi-au ajutat nicidecum sa-mi scada febra si am luat paracetamol. dar acum mi-e teama ca am luat in prima zi 3 linguri de panadol baby la interval de 4-5 ore si seara la culcare un paracetamol pt adulti, a doua zi am luat 1 lingura de panadol baby si o pastila de paracetamol, se pare ca acum sunt mult mai bine si nu mai iau nimik. poate sa-mi spuna cineva daca e prea mare concentratia pe care am luat-o? ma refer la amestecul dintre panadol baby, care e tot paracetamol in concentratie mai mica, impreuna cu paracetamol pt adulti? poate fi daunatoare? 13 sapt

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katiapam spune:

Di-nu cred ca are ceva doar ai luat putin nu ai abuzat
incearca sa te linistesti nu te sresa ca va fi totul bine
singurul permis in sarcina e paracetamolul
sarcina usoara si insanatosire grabnica

_

ticker
mamicąde GIULIA-20/06/07
mai dire mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

este in regula doza de paracetamol. dar nu ar fi indicat sa mai iei panadol baby pt ca dozele sunt pt copii nu pt adulti.
augumentin este in regula sa fie luat in timpul sarcinii pt cu nu afecteaza copilul. defapt toate antibioticele din familia penicilinei se pot lua in timpul sarcinii daca este nevoie, cu conditia sa se respecte dozele si perioada de administrare. tot augumentin se foloseste ca antibiotoc preferat si pt bebelusi.
asa ca stai linstita.
cat despre "medicamentele" naturale m-as feri mai repede de ele decat de paracetomal si augumentin, deorece aceste produse naturiste nu sunt la fel de bine supravegheate ca medicamentele (nimeni nu contreleaza ce contin exact, in ce doze si cum au fost fabricate) si la cele mai multe nu se cunosc defapt efectele pe care le au in timpul sarcinii (este incorect sa presupui ca sunt complet inofensive doar pt ca sunt naturale).
sarcina usoara in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk.m spune:

incearca si ceai de soc, fierbinte, cu miere si lamaie. despre medicamente,,, nu stiu ce sa iti spun, din fericire nu am avut nevoie pe tot parcursul sarcinii. daca as fi avut nevoie, as fi luat de la inceputul racelii oscillococcinum. cand m-am simtit oarecum racita, am baut lapte fierbinte cu miere, si trecea ca prin minune orice simptom. uneori chestiile "babesti" sunt f. eficiente, fara efecte secundare.
sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Di77 si eu am avut raceala dupa raceala la sarcina cu fata si acuma am fost racita si recomandat este paracetamol de 500 mg si apa fierbinte cu lamaie si miere sau ceaiuri dar ai grija de care ca unele nu sunt recomandate in sarcina, nu stiu exact eu am baut de menta si de musetel. Pt gat in caz de infectie nu strepsils ca nu e ok in sarcina ci faringosept ala e f bun. Trece mai greu dar trece. Eu m-am chinuit cu ele si am evitat antibioticele am preferat asa. Oricum daca febra tia sczaut nu opri bursc paracetamolul ca de trecut sigur nu a trecut. Mai bine mai iei dar la 8 ore in loc de 6.
Multa sanatate si rabdare ca trece, e greu tare da trece mult ceai sau apa cu lamaie si miere si paracetamol.
Nu amesteca tipurile de paracetamol ca nu e bine si sa fie simplu paracetamolul nu din ala forte cu cofeina sau ceva.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

di77 eu am luat augmentin si curam in tp sarcinii.Totul a fost ok.Plus sirop Oligomir,si strepsils ptr gat cat a incaput.
Daca spui ca ai luat panadol baby nu cred ca afecteaza cu ceva,desi contine ibuprofen.
In schimb ai fi putut lua augmentin,in 2 zile erai fresh,cel putin asa am fost eu.
Sanatate si o sarcina usoara iti doresc

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien

varsta Sebastien
botez Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

bine ai venit pe
sarcina usoara si bb sanatos
nu lua niciodata medicamente "din auzite" si chiar daca un dr ti-a spus sa iei ceva mai bine mai verifici si la alt medic sa mai auzi o parere...
numai bine si multa sanatate

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

nu e grav ce ai facut. sustin si eu ca si monica-elizabet, ca nu e bine sa iei medicamente din auzite. medicul este singurul in masura sa iti recomande. paracetamolul este ok. eu am racit zdravan la 6 saptamani si am luat paracetamol pentru ca aveam febra mare. am luat 3 pastile intr-o zi (prea mult, la varsta aia de sarcina e permis unul/zi), insa fetita mea este sanatoasa, slava Domnului!

sanatate multa! si fereste-te cat poti de raceli. poti lua oscilococcinum cu incredere de la primele semne!

Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput