hobi

hobi | Autor: hobi

Link direct la acest mesaj

buna,
Am nevoie de ajutoooor. Cine stie care este diferenta dintre profilul de informatica si cel de stiinte ale naturii? In clasa a XII a care sunt materiile obligatorii din care se da bacul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Hobi spune te rog mai mult. Cuma adica ce diferente? La ce te referi? E clar ca sunt diferente, ca doar de aia se numesc diferit!Poate te intereseaza diferente la matematica? Desi fac aceeasi matematica, au programa diferita la bac. La informatica se da Bac-ul din matematica M1-1 pe cand la stiinte ale naturii din M1-2. Deci de un nivel de dificultate mai redus.Si mai am o intrebare: cand spui profil informatica te referi la informatica intensiv, sau nu? E o diferenta si aici. Consta in numarul de ore de informatica alocate saptamanal.Hmmmm, materii de bac? Pai sunt cateva materii comune:-limba romana scris, oral (cu aceeasi programa)-o limba straina examen oral-matematica scris (examen diferentiat pe nivel de dificultate)Si apoi proba de profil :(examen scris) la profilul informatica absolventul poate opta intre informatica, biologie, chimie sau fizica la profilul stiinte ale naturii sunt tot cateva materii de profil (biologie, chimie, fizica - nu mai stiu ce, daca vrei ma interesez)Din cate stiu eu un elev de la informatica si unul de la stiinte ale naturii care au ales la proba de profil din biologie au acelasi subiect, desi unii fac 2 ore pe saptamana si altii una.Si ultima proba : proba scrisa dintr-o materie la alegere, alta decat cele alese anterior, si care sa nu faca parte din aria curiculara(sau proba sportiva) Aici intra de regula: filosofie, geografie, istorie,... etc.Daca mai ai nelamuriri ma interesez si iti spun. Mai multe poti afla si de pe site-ul www.edu.roBafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hobi spune:

quote:
Originally posted by silvana_salajan

Hobi spune te rog mai mult. Cuma adica ce diferente? La ce te referi? E clar ca sunt diferente, ca doar de aia se numesc diferit!
Poate te intereseaza diferente la matematica? Desi fac aceeasi matematica, au programa diferita la bac. La informatica se da Bac-ul din matematica M1-1 pe cand la stiinte ale naturii din M1-2. Deci de un nivel de dificultate mai redus.
Si mai am o intrebare: cand spui profil informatica te referi la informatica intensiv, sau nu? E o diferenta si aici. Consta in numarul de ore de informatica alocate saptamanal.
Hmmmm, materii de bac? Pai sunt cateva materii comune:
-limba romana scris, oral (cu aceeasi programa)
-o limba straina examen oral
-matematica scris (examen diferentiat pe nivel de dificultate)
Si apoi proba de profil :(examen scris)
la profilul informatica absolventul poate opta intre informatica, biologie, chimie sau fizica
la profilul stiinte ale naturii sunt tot cateva materii de profil (biologie, chimie, fizica - nu mai stiu ce, daca vrei ma interesez)
Din cate stiu eu un elev de la informatica si unul de la stiinte ale naturii care au ales la proba de profil din biologie au acelasi subiect, desi unii fac 2 ore pe saptamana si altii una.
Si ultima proba : proba scrisa dintr-o materie la alegere, alta decat cele alese anterior, si care sa nu faca parte din aria curiculara(sau proba sportiva) Aici intra de regula: filosofie, geografie, istorie,... etc.

Daca mai ai nelamuriri ma interesez si iti spun. Mai multe poti afla si de pe site-ul www.edu.ro
Bafta!

Mergi la inceput

problema este in felul urmator:
Pustiul meu vrea sa mearga la liceu, la informatica, la un anume liceu, dar are emotii ca nu o sa ajunga in aceea clasa, chit ca are media generala in clasa a V a=9,92; a VI a=10; a VII a=9.89;iar la tezele unice la romana 9, la geogeafie 9,85 si la mate 10. Eu ma gandeam ca daca nu intra la informatica sa il indrum spre stiinte dar nu stiu cu ce argumente.

Mergi la inceput

Sper ca ai gasit subiectul.... Si mai sper sa fie de actualitate...

Mergi la inceput

multumesc mult pentru pont, ramanem pe informatica.

Mergi la inceput

Cu placere, oricand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Bacul se da la fel, cu exceptia matematicii la care cei de la Stiintele Naturii au subiecte cu o idee mai usoare (adica nu fac lectiile cu * din manuale)
Bacul se da la:
Romana oral, Limba straina oral
Romana scris
Mate, cum am zis mai sus
Materia corespunzatoare profilului, adica si cei de la Info si cei de la Stiinte au de ales intre fizica, chimie, biologie si informatica, acelasi nivel. Cei de la Mate-Info normal ca au de ex mai multe ore de info si atunci le e mai usor decat celor de la Stiinte care au doar o ora pe sapt. LA chimie de ex le e mai simplu celor de la Stiinte pentru ca fac si optionale daca vor, dar programa de BAC, la materiile astea "pe alese" este pentru nr min de ore. Adica subiecte pentru 2 ore de chimie pe sapt cat fac toate clasele a XII a de real de exemplu.
Materia de la profilul opus care poate fi orice materie in afara de cele de mai sus. (inclusiv limba straina, alta decat ce de la oral)

Mergi la inceput