Team Building - ma supara!
Raspunsuri - Pagina 4
ruxij spune:
Pe la jobul meu nu se prea fac TB din astea cu iesiri nu stiu unde, ca cine sa le plateasca, dar se mai fac petreceri pe la unul si altul pe acasa, in weekenduri, exact in acelas scop (si eu am facut una si cred ca o sa tb sa mai fac). Putem sa ne ducem si cu sotul/sotia si cu copiii. Oricum, mie nu imi plac, ma enerveaza ca tb sa imi pierd ore pretioase de weekend cu colegii pe care ii vad oricum in fiecare zi si ies des la lunch cu ei (tot asa, de nevoie, ca trebuie). Nici nu indraznesc sa le zic ca nu vreau la lunch cu ei, prefer cu barbata-miu, asa ca macar in weekend as vrea sa nu ma mai bata la cap. Dar daca trebuie, trebuie. Mai sar cate o petrecere din cand in cand, a.i. sa ma duc totusi la majoritatea, sa nu par ca refuz mereu. Dar iti inteleg f. bine frustrarea.
XIO spune:
Fomalhauti , cam exagerezi , sincer
Asa spui de parca fara alea 3 zile sau cate sunt cand pleaca sotul tau se duce totul de rapa.
Nu mi se pare normal sa te duci cu sotia la TB unde sunt angajatii firmei , nu mi se pare normal sa mergi cu partenerul la un chef la lucru de "ramas bun" sau mai stiu eu ce pt. cineva care se pensioneaza , sa mergi cu el cand se intalneste seara cu colegii , samd.
Trebuie sa aiba timpul lui cu tine , cu copiii , cu prietenii , cu colegii si la munca.
Eu nu ieseam in oras cu prietenul meu cand mergea cu colegii , de exemplu . Nu am mers cu el la terminarea liceului la bal sau ce a fost , nu am fost la terminarea facultatii pt. ca e partenera si prietenii lui Normal ca se va simti obligat sa stea mai mult cu tine , colegii se vor abtine de la a face glume , fetele de la dansat , si uite asa se duce naibii distractia tuturor.
daca ar fi activitatile astea in fiecare weekend sau de 2 ori pe luna as mai intelege , dar asa ..... el merge acolo ca sa stea cu colegii , din start nevasta , copil ,prietena, amanta ar fi total in plus.
Stiu ca ai spus ca nu esti geloasa sau ceva de genul acesta , dar asta e impresia pe care o lasi , gelozie si posesivitate.
Nu spun ca asa esti , spun doar ca e impresia lasata , sa se inteleaga
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Dahriana spune:
Si mie mi se pare ca esti geloasa si mai rau este ca nu o recunosti.
Asta e problema mai mare.
Nu stiu cum e treaba cu TB.
Iubitul meu a mai participat la iesiti cu sefii si colegii,dar nu la toate.
Si nu are deloc colege,deci nu m-am ambalat deloc.
Au cinat la un restaurant,au mai stat la taclale.
De obicei merg cand se ia concediul sau inainte de Sarbatorile de iarna.
Acu nu e o tragedie.
Dar de we sincer nici mie nu mi-ar conveni.
E adevarat ca,daca si-ar lua familia nu ar mai fi acelasi lucru.
Acum depinde cat de mult scade el in ochii sefului daca nu merge.El stie daca se merita sa mearga sau nu.
Apropo : Are colege singure si atragatoare sau de ce te temi ?
A_Iulia spune:
Totusi cred ca nu e problema cu gelozia aici, poate putin egoism, mai mult o deranjeaza faptul ca la locul de munca anterior situatia statea altfel (familia era invitata, li se punea la dispozitie un apartament...)- referitor la plata zilelor respective, asa cum nu primea salariu pentru zilele de TB nici atunci, de ce acum sa fie altfel, doar pentru ca sotia nu participa?!
TB este o modalitate de a motiva angajatii. Firma doar cheltuie, nu castiga direct. Si vad ca multi spun ca nu le face placere sa mearga in TB ca sunt satui si asa de colegi - uh, ce situatie, e adevarat ca mergi sa muncesti in principal pentru salariu, insa daca nu te simti bine in compania colegilor inseamna ca jobul este nemotivant, si ar trebui schimbat.
Totusi din cate am vazut, putini sunt cei ce nu se simt bine intr-un TB. Majoritatea profita din plin, se simt bine, se distreaza - exact ceea ce urmareste si firma.
Fomalhauti, nu cred ca ar trebui sa fortezi lucrurile. Daca sotul tau vrea sa se duca, eu cred ca merita si el un week-end pe an sa se relaxeze. Poate nu suna corect pentru tine acum, dar presupun ca il iubesti, si atunci daca are aceasta posibilitate, ar fi egoist din partea ta sa te opui.
La fel si in cazul tau: daca ti s-ar oferi posibilitatea sa mergi undeva, gratuit, cu colegii de munca, el nu ar trebui sa se opuna, si sa faca in asa fel sa te degreveze de sarcini.
Adina + Olivia Q1.04
Fomalhauti spune:
Ma bucur cand primesc multe raspunsuri, multe ma fac sa-mi limpezesc propriile ganduri.
Nu este vorba de gelozie, de ideea ca sotul meu ar avea o aventura la team-building. Il cunosc de mai bine de 20 de ani si suntem casatoriti de 17 ani. Nu zic ca nu ar putea s-o "ia razna". Dar nu s-ar intampla intr-o noapte. Nici in trei zile. Poate in trei luni. Asa e el. Ia greu o decizie. Nu este vorba nici de bautura. Desi unele bauturi alcoolice chiar ii plac, nu a baut niciodata, dar niciodata atat incat sa-si piarda controlul.
Apoi, sotul meu nu este un barbat pe care eu "il las" sau "nu il las" sa faca ce vrea el. De fapt, eu am scris chiar in titlu ca ma supara team-building-ul. Nu sotul (de data asta). Ma supara ideea, modul in care se pune problema. De fapt, in practica, lucrurile au fost cam asa: anul trecut, prima data cand a fost team-building dupa ce s-a angajat sotul meu la firma asta, a venit acasa, mi-a spus ca e team-building, ca e altfel decat la cealalta firma. Eu i-am explicat de ce as prefera sa nu se duca dupa ce in prealabil l-am intrebat daca este obligatoriu sa se duca. El nu s-a dus. Anul asta mi-a spus vineri ca au plecat colegii lui la team-building. Deci nici nu m-a mai intrebat daca eu sunt de parere sa se duca. Oricum imi stia parerea si argumentele. Dar daca ar fi vrut neaparat sau daca ar fi considerat ca trebuie sa o faca s-ar fi dus...
Multe dintre voi imi subliniaza faptul ca este vorba doar de un week-end pe an. Si eu am zis ca ar putea sa-i dea si ei trei zile de concediu in plus, ca ar fi doar trei zile pe an. Dar pot spune ceva mult mai concret. Cand am avut probleme si sotul meu chiar a avut nevoie de cateva ore libere si-a luat o jumatate de zi de concediu. Stiu, imi veti spune ca asa ceva nu exista. De fapt, a vorbit cu seful lui, a lipsit in cursul diminetii si s-a dus la pranz la servici si cand a mai avut nevoie de o dimineata (dupa doua, poate trei luni) a cerut concediu o zi (si, fireste a lipsit doar jumatate). Nu cred ca si-a luat in felul asta mai mult de trei zile intr-un an.
Fomalhauti spune:
Nu cred ca sotul si sotia trebuie sa mearga peste tot de mana, peste tot impreuna. Dar cred ca atunci cand e vorba de timpul liber sotul si sotia trebuie sa decida impreuna ce vor sa faca, daca vor sau nu sa mearga impreuna. Nu cred ca cineva din afara trebuie sa se amestece in asta. Pur si simplu nu cred ca cineva din afara cuplului, fie persoana, fie firma are ce cauta in aceasta decizie. Repet, este vorba de timpul liber.
Sotul meu merge uneori cu prieteni, fosti colegi la restaurant. Intotdeauna ma intreaba daca vreau sa merg. Imi place sa merg cu el, dar acum am bebe mic si nu vreau sa-l tin in fum de tigari asa ca nu merg, de cele mai multe ori. Dar asta decidem noi.
Mi s-a parut foarte deplasata remarca sefului sotului meu in legatura cu faptul ca sotul meu nu merge la team-building. De fapt, cred ca si el, ca si multe dintre voi, a avut impresia ca eu "nu-l las". Si a spus ca ar putea merge la team-building din moment ce si eu plec fara el peste o saptamana....Cred ca nu era treaba lui. Sa presupunem ca eu mi-as fi tinut sotul "sub papuc", ca el, saracul, ar fi muncit din greu de dimineata pana seara si eu m-as fi plimbat "in strainataturi" pe banii lui - tot nu era treaba sefului. Sotul meu i-a raspuns simplu ca eu plec cu o parte din copii (cu o buna parte, as zice) in vacanta. Eu i-as fi raspuns ca eu plec fara sotul meu fiindca firma nu-l plateste destul ca sa plecam impreuna. As fi considerat ca este un raspuns foarte nepotrivit fiindca nu este treaba firmei ca eu am sase copii si nu-mi permit sa-i duc in vacanta pe toti deodata. Dar ar fi fost un raspuns nepotrivit la o remarca nepotrivita.
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by Fomalhauti
Nu cred ca sotul si sotia trebuie sa mearga peste tot de mana, peste tot impreuna. Dar cred ca atunci cand e vorba de timpul liber sotul si sotia trebuie sa decida impreuna ce vor sa faca, daca vor sau nu sa mearga impreuna. Nu cred ca cineva din afara trebuie sa se amestece in asta. Pur si simplu nu cred ca cineva din afara cuplului, fie persoana, fie firma are ce cauta in aceasta decizie. Repet, este vorba de timpul liber.
Poate gresesc dar cred ca e o diferenta intre timpul liber al cuplului si timpul liber personal.
www.helpsonia.com
A_Iulia spune:
Bine, dar tu de ce crezi ca sotul tau nu s-a mai dus pana la urma in TB, nici data trecuta si nici data asta? Sincer, daca s-ar putea.
Adina + Olivia Q1.04
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by daniela_bquote:
Poate gresesc dar cred ca e o diferenta intre timpul liber al cuplului si timpul liber personal.
www.helpsonia.com
Ori sint un cuplu, ori au timp liber personal. Nu se poate si in caruta si in teleguta. Nu mai zic ca ei sint mai mult decit un cuplu: sint o familie. Si inca cu multi copii!
XIO spune:
quote:
Originally posted by Siminafquote:
Originally posted by daniela_bquote:
www.helpsonia.com
Ori sint un cuplu, ori au timp liber personal. Nu se poate si in caruta si in teleguta. Nu mai zic ca ei sint mai mult decit un cuplu: sint o familie. Si inca cu multi copii!
Pai intr-un cuplu e normal sa aiba fiecare timpul sau liber , independenta , samd .
Pe mine m-ar fi deranjat sa fiu in locul sotului si sa mi se sugereze ca mai bine nu merg la team building-ul ala....
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/