Clubul moldovencelor de peste Prut (54)
Raspunsuri - Pagina 15
oxy spune:
Salutare fetele!
Vreau si eu sa felicit cele mai mici printese din club:Vanda si Olivia!! sa le urez multa,multa sanatate

Nataly felicitari pt.primul dintisor,la mai multi si toti fara dureri,si sa le treaca mai repede raceala lui Vladut si Vandei.
Alinca, tin pumnii stransi pt. Olivia cand va fi operata,micuta prin ce tre sa treaca,fiind atat de mica,dar lasa ca totul va fi bine,si voua va urez insanatosire grabnica.Cat despre invitatie va anunt eu cand,sper cat de curand
Aliona,promit ca pun poze cu cu casa,dar mai intai sa ma fac cu un aparat foto,mai bun, ca acum la ce cheltuieli am avut in casa,nu prea ne-a ars de aparat, si de cand tot ziceam sa ne luam si noi unul,ca si parintii ne tot roaga sa le trimitem si lor poze.
Chris e binisor, merge la gradi acum de o perioada am incercat sa-i fac un program la pc,ca ma inebunea in fiecare seara cu jocuri cu masini sau desene animate de pe utube
,in special Tom si Gerry, am facut eu greseala de i-am aratat odata si a prins care-i treaba.. Acum pot sa ma laud ca de o saptamana nu s-a mai apropiat de pc, ceea ce pt.noi e o performanta![]()
ahh da,m-a intrebat Nataly daca am facut ceva bunatati, din pacate,..sau din fericire nu am facut ceva extraordinar sau iesit din comun
,adica doar mancare "normala", cuptorul inca nu l-am folosit, tre sa citesc ghidul de folosire,hihihi(glumeam
)
v-am pupat
Davina spune:
Salutare!
Alinka la multi ani si felicitari pentru cele 6 luni implinite a Oliviei.Multa sanatate si sa treaca cit mai usor peste operatie.Bravo lui Alex ca e de ajutor.Felicitari pentru slabit si spor in continuare.
Nati felicitari pentru iepurasul Vanda si cele 5 luni implinite,multa sanatate si sa fie tot asa cumintica.Multa sanatate si lui Vladut si sa scape de tuse.Am vazut pozele de la intilnire toate sinteti vesele si frumoase si tu esti o gazda excelenta ,de bunatati n-am cuvinte totul arata apetisant.Ai posta undeva receta de la tarta ?
Elena-bine ai venit pe lume Ana Sofie ,sa fii sanatoasa si mincacioasa.Si la mamica mult laptic si recuperare rapida.
Tania felicitari pentru bucatarie ,sa faci numai bunataturi.Asteptam pozicile.
Lilia daca erai mai aproape te invitam la mine la un party sushi cu fetele ,ca eu fac minim 2 ori pe luna.Si eu am ramas impresionata de Casa Poporului si Muzeul Taranului,e un "must see" pentru orice turist.
Karina cum te simti? m-ati facut curioasa cu filmul asta ,vreau si eu sa-l vad.Deanna vorbeste mai mult in engleza si trebuie sa ma fac ca n-am inteles bine ca sa-mi raspunda si in romana,mai mult o trag de limba.
Marianca si-a ales Anca camera foto ?frumos tortul si cornuletele ,imi inchipui ce bunatate trebuie sa fie cu lapte condensat si nuca mmm.
Am si eu o intrebare referitor la muratul varzei.Eu am taiat-o solzisori+ morcov ras si sare si am pus-o intrun borcan .Jumatate de borcan a iesit ok iar cea deasupra s-a innegrit si uscat ,trebuia sa-i pun si apa ?eu am facut fara apa vara trecuta si mi-a iesit acum chiar nu stiu care-i problema.
gata mi-a expirat timpul ,o zi buna/noapte.
Balbina spune:
Alina, hehe, daca e vorba de sushi party, veneam si eu, chiar si neinvitata ![]()
Masa era bogata, dar sa stii ca eu personal n-am gatit decit tarta si lady's finger. Restul au adus fetele.
Reteta de tarta n-am pus-o nicaieri, pentru ca nu am o reteta precisa, mereu improvizez. Am facut aluatul atunci dupa reteta www.good-cook.ru/tort/tort_275.shtml" target="_blank">asta. Am intins aluatul intr-o tava rotunda (a mea are 28 cm in diametru). Iar pentru umplutura am oparit niste file de peste (cod, adica treska), nu mai stiu cit aveam, 2-3 bucati cit palma. L-am rupt bucatele, inlaturind eventualele oscioare mici, l-am imprastiat peste aluat. Apoi am taiat 2 legaturi de ceapa verde si niste cascaval si brinza de oi cubulete, si am imprastiat totul deasupra pestelui. Apoi am batut 3 oua cu putin kefir si am turnat amestecul peste umplutura. Nu mai stiu cit timp se coace, de obicei nu prea ma uit la ceas, ci ma uit sa fie rumenita suprafata, iar umplutura sa fie prinsa.
De varza nu stiu ce sa-ti zic, eu am facut de citeva ori, dar la mine de obicei la inceput fermenta si se ridica mult lichid, incit curgea din borcan, mereu trebuia sa pun cite o farfurioara sub el. Dupa ce varza se acrea suficient, bagam borcanul la rece si atunci se oprea fermentatia. S-a mai intimplat si mie sa mi se innegreasca varza de deasupra, dar daca nu consumam mult timp din ea. Poate nu ai indesat bine varza in borcan? sau poate trebuia mai multa sare? fac si eu presupuneri...
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
gazea spune:
Salut la toate fetele!
Alinkav, auzind ce are Olivia m-am intristat mult imi pare f. rau ca trebuie sa treceti prin asa ceva,trebuie sa fii tare si sa nu te gandesti negativ nici o secunda,copii au o putere de recuperare f. mare cu cat e mai mic cu atat mai bine. Olivia sigur nu va simti nimic si nici nu va sti. Eu ma rog pentru voi sa treceti cu bine aceasta operatie. Pup papusica mica de Olivusca 

Davina,noi la fel procedam referitor la limba,dar cand e suparat e atat de capos ca nici un cuvint nu scoate in romana.
Fetelor ce aveti copii mai marisori 4-5 ani ai vostri copii rostesc "r" ? Amedeo vorbeste fara "r" in romana si cu un"r" foarte bine rulat in franceza,si pe "s" il spune cu limba intre dintisper sa se corecteze...
Nati,felicitari micutei Vanda!!!! Si sa scape cat mai repede de mucusori.
Referitor la net -cafe cand cresc copii va extindeti
,
Tanea,gresala asta cu netul o facusem si eu si greu am scapat,ca daca intra pe yuotube e f. periculos ca acolo poate ajunge pe diferite prostii.Chiar daca sant si desene ok.
Cam atat va doresc un sfarsit de saptamana placut.
Sant stresata luni am examen si nu am client la tuns(barbat),cel cu care vorbisem s-a tuns ieri,nu-s normali..m-a enervat cand l-am auzit,acum fug sa caut...
alincic spune:
LA MULTI ANI!!!!!!!!!!! DRAGA MARIANA!!!!!!!
SA AI PARTE DE TOT BINELE DIN LUME SI COPILASII SA ITI ADUCA MEREU DOAR BUCURII!!!!! TE PUP DULCE!!!!!!

Balbina spune:
Aoleu, cum era sa treaca ziua si sa uit de sarbatoriti 
La multi ani, Lucian de Karina! Sa fii sanatos, sa cresti mare si sa fii o bucurie pentru parintii tai!
Mariana, la multi ani si tie! Multa sanatate, pretuire si iubire din partea celor dragi!

Sorry inca o data! ![]()
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Davina spune:
La Multi Ani Lucian ,sa fii sanatos si sa ai o copilarie frumoasa sa aduci numai bucurii parintilor. 

La Multi Ani Marianca ,sa fii iubita si sa ai parte numai de bucurii de la cei dragi 

Balbina spune:
Aliona, Vlad al meu nu are inca 4 ani, dar spune foarte clar "r" de citeva luni bune
. Din ce spui tu despre Amedeo, ca pronunta "s" cu limba intre dintisori, el vorbeste peltic. Nu stiu multe despre asta, poate se corecteaza cu timpul. Iti faci griji pt. "r"-ul lui, hehe, pai el era deja nascut francez/canadian ![]()
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
oxy spune:
La multi ani Marianca!! Iti doresc sanatate din plin, bucurii din partea copiilor si multa dragoste din partea sotului!

La multi ani Lucian!! Sa ai parte de o copilarie frumoasa si sa fii mandria parintilor tai!

Si la mine Chris nu are probleme cu "r", doar cand era mai mic nu-l zicea bine acum e ok,insa am observat si la el un usor peltism, vorbeste cu limba intre dinti,dar f putin vizibil,cred ca, cu timpul o sa se corecteze.
gazea spune:
Marianca,LA multi ani cu sanatate,fericire,bucurii si mult noroc alaturi de cei dragi!!!

Lucian,Sa cresti mare si sa bucuri parintii cu succesele tale,LA MULTI ANI!!!!