Parinti care isi ajuta copii la teme
Buna ziua, ma numesc Ramona si am o vecina care e in clasa a cincea dar care parintii nu sunt in masura sa o ajute cu scoala si ma tot solicita sa o ajut. Nu am pregatire dar incerc sa o ajut cat pot.
Ieri ne-am confruntat cu o problema ,la engleza , a avut de facut un exercitiu care zice asa:
"Write a short letter to your cousin about what you think you will do at Cristmas. Finish your letter with an invitation."
Deci eu am tradus si am facuut scurta scrisoare despre care am considerat ca trebuie. Azi a venit fata la mine si mi-a zis ca nimic nu e bine ca nu a scris ce a trebuit adica nu a scris cerintelor din carte. Nu stiu cum sa aflu daca e bine sau nu. Cine poate sa-mi traduca si mie?
Am abordat acest subiect cu gandul ca ma va ajuta cineva.
Va multumesc din suflet.
![]()
mona&teo
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=4934386" target="_blank">Teo sub 2 ani
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=5008143" target="_blank">Teo sub 2 ani
PERLUTELE TEODOREI
Raspunsuri
teo_mire spune:
no tu ramy sper sa nu vb aici numai cu mine bafta
te pup
PS: eu nu imi ajut copilu la teme, se descurca singur, doar nu ii explic eu cum sa dea cu ciocanu in tabla de la masini![]()
ramyteo spune:
Trebuie sa recunosc ca am facut o mica gresala in scrisoare dar in rest e bine. Profesoara fetei nu s-a mai uitat si i-a taiat tot inlusiv invitatia, care era corecta.
Voi va confruntati cu asa ceva? Aveti copii care se plang ca nu le explica profesoara?
Stiti ce m-am gandit eu ? Probabil ca nu le explica ca sa le dea ore in particular! Nu se poate asa ceva ,e grav! Sunt foarte dezamagita desii nu e fetita mea dar sunt foarte revoltata!
mona&teo
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=4934386" target="_blank">Teo sub 2 ani
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=5008143" target="_blank">Teo sub 2 ani
PERLUTELE TEODOREI
april spune:
o ajuti la teme sau i le faci tu??? e o diferenta.
daca i le faci tu atunci nu e bine. totusi e clasa a V a. sa o indrumi da, de acord, dar sa-i faci tu tema si apoi sa te si acuze ca nu e bine facuta.....sorry, e prea mult.
ramyteo spune:
Am puso sa traduca cuvant cu cuvant din dictionar dar cand vezi ca ea vrea sa traduca si cuvantul "your" te sperii nu? dar iti dai seama ca nu poate sa lege o propozitie. A zis ca nu le explica nimic ca de exemplu acum i-a taiat tot si a zis ca nu a scris cerintelor din carte. Am apelat la o prietena care e translator, aseara, si mi-a zis ca am gresit ceva pe acol pentru ca eu am scris si ce as vrea de craciun si nu mai trebuia dar profesoara i-a taiat si invitatia care nu trebuia. Nu stiu ce sa mai zic.
mona&teo
PERLUTELE TEODOREI
april spune:
Fii-mea care e clasa a II a face engleza de anul trecut la scoala insa daca era dupa teacher nu stia mai nimic. Pb e ca nu au luat-o cu inceputul. Eu cand am invatat engleza am inceput cu alfabetul, diftongii, triftongii, cum se pronunta suntetele mai ales ca exista sunete care nu le intalnim in l romana. Teacher le-a dat sa faca propozitii desi ei nu au invatat verbul to be, nu i-a invatat acesta , aceasta, acela, aceea. Propozitiile sunt ceva de genul Acesta este un dulap. Dar ei invata si nu stiu ce invata, nu stiu fiecare cuvant ce inseamna. Asa ca am inceput eu cu ea de la zero. Si mai ales pronuntia la cuvintele ce incep cu the.
Nu-mi place ca nu raman cu nimic dupa ora copiii. Ii pune sa invete o gramada de poezii dar habar n-au ce spun. Nu au un vocabular la fiecare poezie, lectie. E totul aiurea, hai sa fie, nu conteaza cum.
ramyteo spune:
Ai mare dreptate in privinta profesorilor.
Sa-ti treiasca printesa. Eu mai am de asteptat ca fetita mea are doar doi ani si jumatate. Eu de acum am inceput sa-i spun cate un cuvant in engleza dar ma gandesc ca si noi vom ajunge la asa confruntari cu profesorii desii eu sunt mai rea nu voi sta cu mana in san ci ma voi duce la profesorul respectiv si am sa il rog sa se ocupe cum se cuvine de copii, daca voi fi bagata in seama, ca ignoranta in ziua de azi e maaarrreee!
Mie mi-a mila de vecinuta mea ca pote ajunge la liceu si poate ii va trebui engleza si nu stie o boaba dar nu pot sa invat eu in locul ei asta e clar. Eu cand am fost in liceu mi-a trebuit doar franceza si numai din franceza am dat bacul dar recunosc ca stiu mai multa engleza decat franceza ,dar am luat bacul cu 8 desii nu cred ca meritam dar numai ca mia picat o lectie usoara
.
Va pup
mona&teo
PERLUTELE TEODOREI
april spune:
multumesc ramyteo.
stii, si eu vroiam de multe ori sa merg la scoala si sa spun chiar tot ce ma nemultumeste, insa realizezi ca ii poti face rau copilului indirect pt ca profesorii sau invatatorii se razbuna pe copil, si atunci am incercat sa nu spun chiar tot ci doar parte din pb si tangential. asta e.....
De aceea unde nu sunt multumita lucrez eu cu ea. Din contra, la unele materii mi s epare ca e prea mult, de ex. la cunoasterea mediului invata mult prea in amanunt, eu am facut la faculta in primul an ce au ei in cartea de a II a.....intra in amanunt si pierd esenta. De aceea merge totul asa bine la noi in tara ca facem de toate insa prost. Afara te specializezi intr-un domeniu f ingust dar ala il stii pana la molecula, aici daca nu stii tot dar la modul general te fac prost.Mai avem mult de invatat.
ramyteo spune:
Da sa sti ca ai dreptate ,sti noi in liceu aveam o diriginta care puteam sa-i spunem toate problemele si acum se stie ca e cea mai severa profesoara din scoala dar la noi a tinut foarte mult si numai trebuia sa ii spunem ca profesoara sau profesorul nu ne arata sau ca se comporta urat cu noi deci orice mergea direct la respectivul si binenteles ca te punea fata in fata si rezolva problema dar noi chiar am fost protejati si chiar se certa cu profesorii nu conta ca era directorul pe acolo ,hm ma bufneste rasul ca o data si-a luat talpasita si a plecat directorul cand a inceput diriginta sa urle o data pe profa de fizica, pt ca tot se lega de o fata care era tot timpul aranjata, ei avea bani si isi permitea sa mearga la coafor de ii impletea parul si alte cele , cu toate astea noi nu aveam voie sa ne machiem nu ne lasa diriginta, sa chiulim si uite asa noi i-am castigat increderea si a tinut mult la noi. Dar oare de ce nu toate dirigintele incearca sa se apropie mai mult de copii? Chiar am intrebat de diriginta lu' vecinamea si nu se intereseaza de ei, e ceva de genul "lasa-ma ca sa te las".
Desii eu nu am terminat scoala demult (am 26 de ani) m-am uitat la cartea de matematica a nepotelei mele ca mi-a cerut ajutorul si sa sti ca ai dreptate si mie mi se pare ca sunt mai grele materiile, oare de ce fac lucrul acesta? Chiar azi vorbeam cu vecina mea si acelasi lucru l-am zis dar tot eu am raspuns cu o intrebare "din cauza ca sunt copii mai destepti?"
Nu stiu unde o sa se ajunga parca mi-e groaza cand ma gandesc ce repede trec anii si va trebui sa imi duc fetita la scoala.
De ce nu sunt iarasi multumita de gradinite. Am tot felul de gradinite pe aici dar nu sunt multumita de nici una. De ce imi convine mie e cam departe si nu stiu cum ne vom descurca.
April tu ai fost multumita de gradinita? Ce fel de gradinita cu program prelungit? Acum trebuie sa imi aleg o gradinita pentru Teo si nu stiu care. Of
Va pup
mona&teo
PERLUTELE TEODOREI
filofteia spune:
Dupa parerea mea ea trebuia sa faca compunerea in romana, apoi s-o traduca, iar tu doar sa o ajuti, adica eventual s-o indrumi despre ce ar trebui sa povesteasca si sa-i traduci acolo unde se impotmolea singura.
Eu nu sunt de acord cu facutul temelor. Dar sunt de acord ca trebuiesc ajutati. Este adevarat ca cerintele sunt prea mari. Asa cum spune april, invatam mult si nimic, de aceea eu incerc cu copilul meu sa aprofundez esentialul. Restul amanuntelor le las pentru scoala.![]()
quote:
Stiti ce m-am gandit eu ? Probabil ca nu le explica ca sa le dea ore in particular!
Este adevarat ca sunt si astfel de profesori, din pacate.
ramyteo spune:
Asa e sunt perfect de acord cu tine.
Fata asta face din gradinita engleza si pana acum si nu stie o boaba, nu stiu de ce? Nu a stiut sa traduca nici "your" a vrut sa traduca din dictionar.
Si la a ei le-am zis ca e cam grava situatia dar eu nu pot sa decid in locul lor, totusi sunt parintii ei si stiu mai bine, dupa capul meu in fiecare zi as luao la mine si as incepe chiar cu inceputul, dar daca ei nu se gandesc ii problema lor, am zis ca sambata sa o lase la mine sa incep sa o ajut, ei au luato si au plecat la tara in loc sa o fi lasat sa invete, na fiecare isi creste copilul cum vrea.
Va pup
mona&teo
PERLUTELE TEODOREI