Tiganii... din nou despre ...
Raspunsuri - Pagina 12
Rufus spune:
quote:
Originally posted by XIO
Tu i-ai scris Ancutei-Maria ca DOAR ea e in masura sa aiba vreo opinie legata de acest subiect dat fiind faptul ca sotul sau este rrom.
Nu. Vorbeam de o opinie competenta, pentru ca opinii avem cu totii. Mai mult sau mai putin, batem campii.
Cand citezi pe cineva, uita-te bine ce scrie. E asa greu?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
XIO spune:
Ok , Rufus , tinand cont d ce ti-am spus pana acum (ultimul meu mesaj) intru si eu in randul celor cu opinie competenta?
Sau , dupa cum am mai intrebat , trebuie sa am o relatie sentimentala cu un rrom?
Si inca o intrebare: daca opinia competenta poate veni doar din partea unei pers. care are relatii cu rromi , opinia ta cum e ? Ce relatii ai avut tu cu ei ?
Si nu spune p strada , ca toti de pe topicul asta s-au ciocnit cu rromi la un moment dat.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Rufus spune:
quote:
Originally posted by XIO
Sau , dupa cum am mai intrebat , trebuie sa am o relatie sentimentala cu un rrom?
Nooooo......sa te mariti cu unul!
Acuma, fara gluma, dupa parerea mea nu ai o opinie competenta. Nici eu. Am doar o opinie. A mea. E mai mult decat o opinie, e un mod de actiune. Nu-mi plac tiganii, nu cunosc personal vreunul cumsecade. Ma feresc de ei, ii ocolesc si asa fac si membrii familiei mele. Este o reactie de autoaparare, nu rasism. N-am patit nimic grav pana acum pentru ca nu arat chiar ca un copil si (inca) mai am tupeul sa cer unui tigan sa nu se urce in troleibuz cu tomberonul de gunoi, in aglomeratie, ba chiar nici nu ma sperie amenintarile de cutit si nu ma ating injuraturile sau scuipatii lor.
Spre deosebire de unii din voi, eu nu am exemple din copilarie cu tigani si nici n-am trait pe palier, la bloc, cu vreunul. Singurii pe care-i cunosc sunt cei de pe strada. Cu care nu poate iesi nimic bun daca te pui.
amyarabella spune:
1.Aveti grija de voi si feritiva pe cat posibil de deligventi de orice natie ar fi ei.Ariel ai grija de tine( cumpara un sprei paralizant si poartal in geanta eu asa fac cand sunt in romania)
2.Bunicul meu era tigan Dumnezeu sa il ierte ,era un om bun si respecta legea,facuse facultatea de ingineri dar Ceausecu la bagat la puscarie pt ca era contra lui si nu a vrut sa faca parte din partidul comunist ,in puscarie sa inbolnavit de plamani si dupa revolutie a mai trait 2 ani liber si fericit.
3.Eu am patit un lucru asemanator lui Ariel ,doar ca eram singura pe strada si cei 2 erau ROMANI ...asa ca indiferent de natie sau culoare sunt nenorociti pe toate drumurile.
4.Ar fi bine sa putem face difernta intre oameni si sa nu ii catalogam cum ni se pare noua mai usor ,fiecare individ are un caracter aparte indiferent de natie sau ednie...Ne face placere sa judecam si sa aratam cu degetul fara sa ne uitam la noi in ograda ...
5.Cei care fura,omoara,insala etc. trebuie judecati de cei care au abilitatea necesara NU DE NOI !!!!
Va doresc tot binele din lume si ganditi-va de 2 ori inainte sa judecati pe cineva oricine ar fi acela...:(
mami Amy si bebe Stefan
Ancuta-Maria spune:
Bun, si care ar fi aceia care ar face cinste? Sotul meu este rrom, a facut facultatea si este inginer. La fel si fratele sau. Se inscriu?
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
Rufus spune:
quote:
Originally posted by Ancuta-Maria
Bun, si care ar fi aceia care ar face cinste? Sotul meu este rrom, a facut facultatea si este inginer. La fel si fratele sau. Se inscriu?
Sotul tau, fratele lui, sunt oameni normali. Sa faci cinste Romaniei e ceva mai mult, desi, daca stau bine sa ma gandesc, faci cinste tarii tale prin insusi faptul ca te comporti decent in tarile altora.
Macar atat putem face...
Ancuta-Maria spune:
Rufus, ai pus punctul pe I. Ideea in sine era ca atat rromii cat si romanii pot sa ajunga infractori. Nici o etnie nu este mai inclinata catre delicventa. Cam atat, din punctul de vedere.
denizel spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanuquote:
Originally posted by denizel
Nu, nu ma framanta deloc ideea de a ma muta intr-un cartier de romi (uf, tre' sa scap si de doza asta pacatoasa de elitism :-))
Ce are asta cu anti-rasismul pe care mi l-am insusit si il promovez? Desigur, altora, nu tie! :-))
Da' uite, ca sa ti se ia o piatra dupe inima, iti fac o marturisire: la mine la biserica (biserica la care sunt multi romi draguti, buni si credinciosi), aleg intotdeauna! locurile de langa ei .
Are de-a face pt. ca, desi pledezi pt tigani, n-ai vrea sa traiesti printre ei. Asta arata ca atitudinea ta pro-tigani - care nu e totuna cu anti-rasismul - este o frumoasa teorie. Pe mine ma veti convinge si tu si Inaioana abia cand veti locui printre ei si va veti lasa copiii sa se amestece in comunitatea lor.
Maria
mariamunteanu, imi dai voie sa mor de ras, da?
Deci, dupa tine (si altii) ca sa va dovedesc faptul ca am intelegere pentru situatia nefericita in care a ajuns o minoritate, sau ca sa imi permit sa pledez pentru ei si sa ii ajut, trebuie neaparat sa locuiesc intr-un bloc confort 3 spre 4 .
Altceva?
In eventulitatea in care duceti lipsa de idei, va dau eu cateva:
- ca sa pledez pt. dreptul la viata al cucuvailor cu motz fosforescent, trebuie sa-mi traiesc viata intr-o scorbura din padure
- ca sa sustin dreptul la o viata normala a persoanelor cu dizabilitati fizice, trebuie sa umblu legata intr-un carut special
- ca sa sustin dreptul la o viata normala a homosexualilor, trebuie sa fiu indragostita lulea de unu', eventual sa incerc, incapatanata, sa il despart de iubitul lui
- ca sa o ajut pe bunica lui barbate-mio, care zace in pat de 3 ani, trebuie sa stau cumintica sub paturica ei, desigur si obligatoriu, conectata la un scutec pt. adulti.
- ...
- ...
- ...
Mai vreti? Stiu ca da, da' nu-s in dispozitie de abc-uri .
inaioana spune:
Nu merge nici asa. Sunt convinsa ca daca am face asta, aceeasi MM ne va spune ca nu mai vedem lucrurile obiectiv..ca doar, deh, traim printre ei!
Ce nu inteleg eu este acest complex de superioritate : "Pe mine ma veti convinge si tu si Inaioana abia cand[...]". MM, chiar ai impresia ca participa cineva la acest subiect ca sa te convinga pe tine? Cool! Sincer, din partea mea poti ramane neconvinsa inca 1000 de ani de acum incolo, ma lasa absolut rece si indiferenta ca pe Luceafar.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
XIO spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Originally posted by mariamunteanuquote:
Originally posted by denizel
Nu, nu ma framanta deloc ideea de a ma muta intr-un cartier de romi (uf, tre' sa scap si de doza asta pacatoasa de elitism :-))
Ce are asta cu anti-rasismul pe care mi l-am insusit si il promovez? Desigur, altora, nu tie! :-))
Da' uite, ca sa ti se ia o piatra dupe inima, iti fac o marturisire: la mine la biserica (biserica la care sunt multi romi draguti, buni si credinciosi), aleg intotdeauna! locurile de langa ei .
Are de-a face pt. ca, desi pledezi pt tigani, n-ai vrea sa traiesti printre ei. Asta arata ca atitudinea ta pro-tigani - care nu e totuna cu anti-rasismul - este o frumoasa teorie. Pe mine ma veti convinge si tu si Inaioana abia cand veti locui printre ei si va veti lasa copiii sa se amestece in comunitatea lor.
Maria
mariamunteanu, imi dai voie sa mor de ras, da?
Deci, dupa tine (si altii) ca sa va dovedesc faptul ca am intelegere pentru situatia nefericita in care a ajuns o minoritate, sau ca sa imi permit sa pledez pentru ei si sa ii ajut, trebuie neaparat sa locuiesc intr-un bloc confort 3 spre 4 .
Altceva?
In eventulitatea in care duceti lipsa de idei, va dau eu cateva:
- ca sa pledez pt. dreptul la viata al cucuvailor cu motz fosforescent, trebuie sa-mi traiesc viata intr-o scorbura din padure
- ca sa sustin dreptul la o viata normala a persoanelor cu dizabilitati fizice, trebuie sa umblu legata intr-un carut special
- ca sa sustin dreptul la o viata normala a homosexualilor, trebuie sa fiu indragostita lulea de unu', eventual sa incerc, incapatanata, sa il despart de iubitul lui
- ca sa o ajut pe bunica lui barbate-mio, care zace in pat de 3 ani, trebuie sa stau cumintica sub paturica ei, desigur si obligatoriu, conectata la un scutec pt. adulti.
- ...
- ...
- ...
Mai vreti? Stiu ca da, da' nu-s in dispozitie de abc-uri .Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Mi-ai luat vorbele de pe ....buricele degetelor
Nici eu nu am avut o parere competenta pt ca nu am avut legaturi cu rromi.
Cand am pomenit de cei cu care imi petreceam vacantele , de amica din Tm samd , nu aveam o opinie competenta de-aia , ca oricum daca nu ma mut cu vreunul nu sunt anti-xenifobie/rasism /etc , sunt pur si simplu indiferenta
Eu vreau sa dovedesc totusi ca nu am nimic cu rromii si pers. de culoare. Si serios ca voi face asta daca mi-i aduceti pe Drogba sau pe Bonjasky , ma lipesc de ei si nu le mai dau drumu' , sa vada toata lumea ca sunt anti idei preconcepute si generalizari.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/