Tiganii... din nou despre ...

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by unboticutz

quote:
Originally posted by Rufus

quote:
Originally posted by Ancuta-Maria
Si, una peste alta, sotul meu este rrom.

Ei, cred ca esti cam singura (pe-aici) in masura sa ai o opinie competenta.
Restul...vorbe si iar vorbe.

care ar fi dupa tine subiectul in discutie?

Ajuta-i sa lupte!

Tigani care fac cinste Romaniei...sau ma insel?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

quote:

quote:

quote:

quote:
Originally posted by Ancuta-Maria
Si, una peste alta, sotul meu este rrom.

Ei, cred ca esti cam singura (pe-aici) in masura sa ai o opinie competenta.
Restul...vorbe si iar vorbe.

care ar fi dupa tine subiectul in discutie?

Ajuta-i sa lupte!

Tigani care fac cinste Romaniei...sau ma insel?

si nu crezi ca nu se leaga cele doua afirmatii ale tale? si pana la urma care-i sfatul tau? cine e impotriva tiganilor e invitat sa se exprime, cine nu, sa se bage in discutie doar daca dovedeste o legatura directa si cat mai stransa cu ei?

Ajuta-i sa lupte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

quote:

si nu crezi ca nu se leaga cele doua afirmatii ale tale? si pana la urma care-i sfatul tau? cine e impotriva tiganilor e invitat sa se exprime, cine nu, sa se bage in discutie doar daca dovedeste o legatura directa si cat mai stransa cu ei?

Cand apare o idee cei care scriu sunt cei care au fie o atitudine pro, fie contra, ambele opinii daca sunt argumentate sunt mai credibile. Pareri avizate poate avea doar cel care "dovedeste o legatura directa si cat mai stransa cu ei". E firesc asa. In consecinta cei indiferenti spun pas ca la pocker.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:

quote:
Originally posted by XIO

Rufus , sa inteleg ca daca nu sunt prietena cu un homosexual nu pot spune ca eu toloreze homosexualii? Ca daca nu sunt prietena cu un tigan , o lesbiana , un negru,un arab,o blonda , samd nu pot spune ca sunt toleranta?
Si atunci ce sunt? Intoleranta ca si altii?

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Nu inteleg ce spui. Si nu inteleg de ce ma citezi pe mine cand spui ce spui.

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Tu i-ai scris Ancutei-Maria ca DOAR ea e in masura sa aiba vreo opinie legata de acest subiect dat fiind faptul ca sotul sau este rrom.
Si eu ca si Boticutz ma intreb cum de cei toleranti nu pot sa se exprime decat daca sunt in stransa legatura cu tagma x , in schimb cei intoleranti se pot exprima.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO

quote:

quote:
Originally posted by XIO

Rufus , sa inteleg ca daca nu sunt prietena cu un homosexual nu pot spune ca eu toloreze homosexualii? Ca daca nu sunt prietena cu un tigan , o lesbiana , un negru,un arab,o blonda , samd nu pot spune ca sunt toleranta?
Si atunci ce sunt? Intoleranta ca si altii?

Nu inteleg ce spui. Si nu inteleg de ce ma citezi pe mine cand spui ce spui.

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Tu i-ai scris Ancutei-Maria ca DOAR ea e in masura sa aiba vreo opinie legata de acest subiect dat fiind faptul ca sotul sau este rrom.
Si eu ca si Boticutz ma intreb cum de cei toleranti nu pot sa se exprime decat daca sunt in stransa legatura cu tagma x , in schimb cei intoleranti se pot exprima.

XIO, exista persoane care prin natura lor sunt tolerante, fie ca e vorba de tigani sau de orice alta categorie, cum la fel de bine exista oameni intoleranti pentru ca asa e la moda, pentru ca in familie s-a tot vehiculat aceasta idee, pentru ca ei sau cei dragi lor au avut incidente nedorite etc. In dinamica subiectului oare care raspunsuri sunt relevante? Nu cele ce prezinta o realitate "la prima mana"? In acest context, Ancuta-Maria este in masura sa ne impartaseasca realitatea de zi cu zi, iar cei care sunt impotriva ar face bine sa-si justifice postarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Toleranti fata de tigani suntem toti cei care am scris aici. Aici e vorba de diferenta intre a fi aparator al tiganilor sau a fi indiferent.

Oliv a remarcat bine, cei care tin neaparat sa fie considerati pro, trebuie sa demonstreze mai mult decat cei care sunt doar toleranti. Daca sunt pro doar din gura, inseamna ca sunt la fel ca cei toleranti - adica indiferenti.

De exprimat poate sa se exprime oricine, asta e simplu si la indemana oricui.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

vad ca-s foarte putine persoane preocupate de problema pusa de mirela; primul post e clar: "As vrea sa stiu si eu, spre linistea mea un exemplu care strica regula: Niste tigani care fac cinste Romaniei". in schimb sunt foarte multi preocupati sa infiereze indemnul la toleranta ridicat de anumite persoane. concluzionez si eu, ca mirela, si ma retrag: TRIST.

PS. Mirela, poate ar trebui sa refaci postul initial pentru ca discutia a luat-o in alta directie. Dupa cum vezi, daca cineva iti da raspunsurile cerute este bombardat cu pietre.

Ajuta-i sa lupte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Parere "la prima mana", pro sau contra nu spune nimic despre o etnie intreaga. Cand intalnim o persoana minunata este stupid sa tragem concluzia ca toti cei de aceeasi etnie sunt asa si invers.
Aici nu e vorba despre a vorbi despre romii care "fac cinste etniei" (si aceasta exprimare este nationalista si de secol 19). Denizel a dat asemenea exemple la inceputul subiectului si nimeni nu le-a bagat in seama.

Aici este doar un loc in care cei care sunt rasisti vor sa isi valideze din nou si din nou propriile convingeri discutand cu alti rasisti, aprobandu-se reciproc si supunand pe ceilalti unui tir de "sofisme de rezolvat".

Dupa cum s-a vazut, Mirela nu a reactionat in nici un fel cand i s-au dat acele exemple. (ea a scris : " As vrea sa stiu si eu, spre linistea mea un exemplu care strica regula: Niste tigani care fac cinste Romaniei..." ). Pentru ca, de fapt, nu cred ca este dispusa realmente la a-si schimba convingerile, sunt inradacinate. Daca asemenea exemple ar fi ajutat-o cu ceva, nu ar mai fi avut de ce sa le ceara acum pentru ca au fost discutate pe larg acum doar cateva luni, la un subiect similar.

Subiectele de genul asta sunt intretinute pentru ca mainstream-ul pe DC cat si in toata societatea romaneasca este rasist.
Si nu vreau sa fac aici pe "psihologul emisiunii" si nici sa jignesc pe cineva, este doar parerea mea, pasibila de a fi dovedita falsa ca si altele.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ei bine atunci. Tinand cont de faptul ca vecinii mei erau rromi cu care ma vedeazm zilnic , ca am o amica de etnie rroma pe care o vad saptamanal si ca la spital am avut pacienti rromi cu care am discutat indelung , ca femeia de servici de la mine de la bloc este de etnie rroma, ca familia mea o ajuta cu ce putea , samd , pot sa ma exprim si eu in acest subiect?
Sau trebuie sa am o relatie sentimentala cu un rrom pt. a fi "validata"?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO

Ei bine atunci. Tinand cont de faptul ca vecinii mei erau rromi cu care ma vedeazm zilnic , ca am o amica de etnie rroma pe care o vad saptamanal si ca la spital am avut pacienti rromi cu care am discutat indelung , ca femeia de servici de la mine de la bloc este de etnie rroma, ca familia mea o ajuta cu ce putea , samd , pot sa ma exprim si eu in acest subiect?
Sau trebuie sa am o relatie sentimentala cu un rrom pt. a fi "validata"?

Taves bahtalo, XIO

Mergi la inceput