metode de disciplinat copii la scoala
Raspunsuri - Pagina 4
marius spune:
simali:
toti sunt egali insa a lucra cu probleme medii/mari este infinit mai delicat decat a lucra cu probleme mici. Tendinta este de a castiga un om de a-l propulsa pe un drum. In mod sigur sunt importanti toti. Impactul psihologic este diferit.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
simali spune:
quote:
toti sunt egali insa a lucra cu probleme medii/mari este infinit mai delicat decat a lucra cu probleme mici. Tendinta este de a castiga un om de a-l propulsa pe un drum. In mod sigur sunt importanti toti. Impactul psihologic este diferit.
quote:
Parintii care au 2-3-4 copii au aceeasi tendinta: sa acorde mai multa atentie celui care creaza mai multe probleme. Se fac sedinte de psihoterapie pentru a invata sa te concentrezi pe bine - pe copilul care fec ceea ce trebuie - si nu pe rau. In acest fel "oaia neagra" vede ca nu are nimic de castigat fiind contra si va incerca sa faca ceea ce face toata lumea.
alice
Nonna76 spune:
Sunt profesor si parinte.
Consider ca cel mai important lucru este ca noi profesorii si noi parinti sa avem curajul sa cerem ajutorul si sa colaboram.
De cele mai multe ori profesorii nu fac asta.
Avem psihologi in scoala,avem profesori care nu au probleme cu disciplina la clasa si ar fi bine sa recunoastem cind avem o problema si sa cerem sprijinul.
Cind nu esti inteles si ascultat de elevi si tu ca profesor ai o problema.
Am avut probleme de disciplina( si eu zic ca le-am rezolvat cam de fiecare data) si cred ca o sa mai am.Important e sa vezi ce trebuie sa faci in fiecare caz in parte.Trebuie sa gasesti calea spre sufletul copilului astfel incit copilul sa te respecte.
Iar ca elevii sa te respecte trebuie sa nu gresesti iar daca gresesti sa recunosti ca ai gresit.De multe ori elevii nu se comporta asa cum trebuie tocmai pentru ca profesorul nu evalueaza corect elevii,nu ii asculta,nu comunica indeajuns cu ei.
Copiilor asa zisi problema trebuie sa li se dea responsabilitati,trebuie tratati ca oricare altul si trebuie apreciati atunci cind fac ceva bine.
Isadora spune:
a venit vacanta, am cam uitat de problemele de la scoala...
va multumesc tuturor pentru contributia adusa la dezvoltarea subiectul, am sperat si asteptat sugestii concrete, mai putin o discutie general-ampla despre metode de disciplinat in general (au fost si acestea, insa nu suficiente)... parerea mea.
Ma gandeam la un fel de curs facultativ care sa aiba ca subiect - deprinderi de viata adulta (cred ca ar fi oportun chiar si pentru copiii de gimnaziu)- sunt in faza de sondare, mi-am chestionat sotul prima data (despre ce ar fi binevenit sa invete copiii la astfel de lectii)- eu i-as invata pe adolescenti chestii cum ar fi metodele de contraceptie, cum sa te descurci cu bani putini si sa stai pe picioarele tale si ce se poate face cu libertatea la maturitate (sa-ti faci datoria, sa platesti facturi, sa mergi la vot, sa iei decizii corecte), si da, i-as invata sa gateasca (una- alta suficient pentru a nu muri de foame), intr-un cuvant cam tot ce i-ar invata proprii lor parinti daca nu ar fi atat de ocupati sau dezinteresati sau absenti din viata copiilor. Cum se face un buget de venituri/cheltuieli, cum se iau deciziile de cumparare, economisire, care sunt prioritatile, ce cariera ar fi bine sa urmeze si cum sa-si realizaze obiectivele... mda, cam vag si larg...
pe de alta parte, copiii din Marea Britanie iau lectii despre fericire in scoli (sa-si gestioneze emotiile, sa traiasca in armonie, etc.),ar putea fi si fericirea un subiect de discutat cu copiii.
Si acum o alta dilema, care adult ar fi cel mai calificat pentru a preda un astfel de curs???