Mamici de mai-iunie 2008 (32)
Raspunsuri - Pagina 5
MissParker spune:
Ylari, sa ai azi o zi de vis, sa te simti regina reginelor, iubita iubitelor, sa plutesti in norii fericirii si sa ai o cununie de neuitat!!!!!! Toate cele bune si casa de piatra!!
cleo78, bestial linkul cu "Dos and Dont's" pentru bebei, am ras cu lacrimi...
Daria Ioana, nu dispera, ca si noi o sa trecem prin asemenea stari, chiar si cu un singur bebe. E normal sa te copleseasca uneori raspunderea si sa simti ca nu mai faci fata la nimic, dar norocul nostru e ca mama natura ne-a facut femei si suntem mai rezistente decat barbatii, le invingem noi pe toate!!
Simonix, si eu am de raportat una bucata durere de cap, dar nu m-a tinut din fericire decat o seara. Cred ca per total am avut in toata viata mea de 10 ori dureri de cap... slava Domnului! Uneori e si vremea de vina. La noi s-a facut iar de 10-11°, muuult prea cald pentru ianuarie, iar tusesc si se smiorcaiesc toti prin tren si nu mai stiu unde sa ma ascund ca sa nu ma molipsesc...
Carmenmami si violeta11, bine ati venit printre burtici!! Sarcina si nastere usoare, bebici sanatosi si mancaciosi va doresc!!
luminel, imi pare rau ca ti-au gasit problemute la inimioara, dar uite, tot raul spre bine, ca au descoperit la timp ca sa stii sa te pregatesti pentru cezariana. Lasa, ca e mai sigur asa, nu risti nimic! Iti tin pumnii ca problema sa nu fie grava (presupun ca nici nu e, daca pana acum nu s-a facut observat nimic).
CamiM, pentru carnet!!! Bravo tie! Eu nu am si nici nu am de gand sa-l fac. E prea mult stres, costa prea mult si nici nu ma simt in stare sa ma descurc cu traficul... Un sofer in familie ne ajunge ;-)
monik16, ce m-am bucurat sa citesc vestile tale bune!!!! Vezi ce bine e cand cauti si o a doua opinie? Bravo, bine ca acum te-ai linistit si tu.
Fetelor, sa va zic cum a fost prima sedinta de haptonomie. Moasa care tine cursul are cam la vreo 40-45 de ani, prima impresie a fost buna, in sensul ca ne-a vorbit foarte competent despre haptonomie (stiinta comunicarii prin simtire/atingere - cam asa ceva) si am descoperit ca 99% suntem pe aceeasi lungime de unda cu acest concept.
Ne-a ghidat mai intai sa invatam cum sa comunicam prin atingere, dar ceva mai profund: fiecare din noi si-a pus pe rand mainile pe partener (direct pe piele), pe zona spatelui, de exemplu, dar se pot alege si alte parti ale corpului. Se sta asa niste minute bune, timp in care incerci sa te concentrezi ca sa-ti prelungesti cumva senzatiile de atingere, sa simti ca mainile tale se prelungesc in corpul partenerului, ca devin una, ca se contopesc, pana incepi sa simti in profunzime, dincolo de piele, simti ori usoare vibratii, ori ca pulseaza ceva, ori mici furnicaturi in maini, cert este ca senzatia de baza este ca la un moment dat nu mai stii unde se termina mainile tale si unde incepe corpul partenerului; dupa aceea, de comun acord, ne dezlipim si schimbam rolurile. Apoi, cand te atinge partenerul, te relaxezi si simti un val de caldura si de binefacere, te lasi patrunsa de energia si caldura din mainile lui, sunt niste senzatii grozave, parca te rogi sa nu se mai termine!!
Tipa ne-a spus ca prima etapa este sa exersam zilnic cate 15-20 de minute "jocul" asta, abia la urmatoarea sedinta ne indreptam atentia catre bebe.
Bogdan spunea ca se astepta oarecum la mai mult, la ceva mai spectaculos, dar eu cred ca tipa a inceput cu cursul standard si deci nu are de unde sa stie ca noi suntem deja demult pe drumul asta, noi am facut si Reiki (avem gradul I), noi oricum comunicam intens de ani de zile prin atingere si avem o legatura deja stabilita care este foarte puternica. Ma gandesc ca data viitoare sa-i spunem sa accelereze putin cursul, ca noi suntem avansati (fara aroganta o spun, ci pentru ca efectiv asa e). I-am explicat lui Bogdan ca, de exemplu, daca participantii la curs ar fi fost nasii nostri de la cununie, pentru aia ar fi fost o chestie total noua si neobisnuita cu atingerea asta dincolo de suprafata, cu contopirea prin senzatii, deoarece ei au o relatie mai rece, mai rationala, nu sunt foarte lipiciosi sau tandri unul cu altul...
Oricum, va tin la curent cu evolutia cursului.
Si sa va spun si o micuta bomba, la final: aseara l-am simtit pe bebe impreuna!!! Eram in pat, inainte de culcare, cum stam noi de obicei in pozitia linguritelor, Bogdan cu mana dreapta pe burtica mea, iar eu mental ma plimbam prin burtica incercand sa identific ce se misca pe acolo (sa fac diferenta intre gazele din intestine si posibilele miscari ale lui bebe). La un moment dat, simt asa ca un ciocanit usor pe stanga, cam la cativa centimetri sub buric, si in clipa urmatoare il aud pe Bogdan: "Acum"... Am ramas tablou: il simtisem amandoi in acelasi timp!!! A fost un moment magic, ne topisem amandoi! Parca nici nu-mi vine sa cred!!
Pupici pe burtici si un weekend cat mai frumos la toata lumea!!
Felicia 17+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Andree27 spune:
Am intrat pe fuga ca mi-am adus aminte ca azi e cununia civila a lui YLARI!!!!
CASA DE PIATRASI TOT CE ITI DORESTI SA TI SE INDEPLINEASCA!!!!!!!!!sI SA FII FERICITA!!!!!!!!!!!
Si noi chiar daca nu suntem acolo cu tine suntem cu gandul la tine si te pupam si te imbratisam!!!!!!!!!!
Andreea 21+ in asteptare de un ingeras: Eric Ianis
gabitzam spune:
Violeta, te-am trecut pe lista, bine ai venit in grup!
Pe Carmen o astept macar cu DPN sa o trec si pe ea pe lista.
YLARI, iti urez Casa de piatra, multa fericire si o familie fericita!.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Daria_Ioana spune:
CamiM ...FELICITARI pentru carnet...stiu cat de important e sa ai in State carnet de condus si de acum vei fi mai independenta .
Miss Parker ,merci mult de incurajari...intr-adevar sunt si zile bune si zile proaste si important e sa nu las zilele proaste sa fie mai multe decat cele bune.
Interesant cursul tau...sa iti zic sincer eu nu prea inteleg bine despre ce e vorba si o sa ma documentez mai bine pe net ...oricum sa ne tii la curent ...sunt curioasa cum va invata sa comunicati cu bebe din burtica?!
Si aici in Romania arata toata ziua ca este epidemie de gripa ,cu nu stiu ce virus ...ceva cu S...,dar eu una nu prea vad multi oameni raciti ...in sarcina aceasta am fost deja de 3 ori racita cobza si cred ca deja am devenit mai rezistenta...sper totusi si nu racesc si asta va urez la toate ...
Getutza ,nu te supara prea mult cu soacra ta ca nu merita si la varsta ei nu o mai schimba nimeni ...bine ca macar in fata ta se poarta frumos ...sunt multe soacre care se poarta oribil cu nurorile si in fata lor...
Eu am noroc de o soacra foarte buna...e un pic cam grijulie...mereu ne suna..dar niciodata nu ne-a tinut cont la banii pe care ni i-a dat cand ne ajuta.
DIn contra,pot zice ca mama se poarta cu mine ca o soacra clasica si soacra se poarta ca o mama...bine macar ca functioneaza legea compensatiei la mine.
Referitor la discutia legata de mama...eu pot zice ca mama mea e foarte buna cand avem o relatie prin telefon...la distanta...cand nu apelez la ea cu bani sau cu vreun ajutor...oricum asta e si o iau ca atare ...cred ca distanta asta dintre noi e si de la faptul ca nu am copilarit si crescut alaturi de parintii mei ci de bunici.
In rest ce sa mai zic de ea mai nimic decat ca atunci cand suntem impreuna ne purtam ca 2 pisici care nu se inghit,dar nici nu putem sta departe una de alta prea mult...e o love-hate relationship.
Simonix ...Multa distracrie la cumparaturi alaturi de prietena ta.
Profita acuma cat mai poti....ca dupa aia o sa fie mai greu...
Ziceai ceva legat de o faza cu un bebe care a fost scapat din carucior...
Sa stii ca si mie mi s-a intamplat asta vara la Nessebar ...in bulgaria...eram cu ai mei si cu sotul si fetita ...si mama impingea carutul si se uita aiurea la tarabe cu haine ...si in fata urma o treapta ....eu i-am zis lu mama sa o ajut sa coboare carutul...si am zis sa ridice de manere cand ajung la 3...si am inceput eu "1..2..3..si"...numai ca mama era cu capul in nori si cand eu am ridicat carutul din fata ..mama nu l-a prins cand s-a inclinat spre spate si fata a cazut cu capul in jos si s-a lovit de ciment.Ioana avea atunci cam 5-6 luni.
Mi s-a facut efectiv rau cand am vazut ca era cu capul de ciment ...si am inceput sa urlu ca o apucata la mama ca imi omoara copilul...am luat-o repede in brate pe fata ,am controlat-o daca are sange la cap sau urme de la lovitura...imi tremura tot corpul de frica..
Din fericire nu a fost nimic grav ...dar Ioana plangea ca ma vedea pe mine foarte agitata...si nervoasa... si cand o vedeam si pe mama ca venea in urma mea cu biberonul....zicand ca fata plange ca ii e foame ...chiar ca tipam la mama si mai tare sa ne lase in pace...nu mai suportam nici pe sot langa mine..si voiam sa fiu doar eu cu fata...oricum a fost groaznic...o sperietura de zile mari si nu as vrea ca nici o mamica sa treaca prin asa ceva.
Ylari....Felicitari cu ocazia zilei de cununie :"CASA DE PIATRA" si multa intelegere ,rabdare ,si sa va iubiti mereu cum va iubiti in ziua asta...si sa va bucurati de bebe mic.
Onyx ,si eu am probleme cu mainile si picioarele care mi se umfla ...si ma dor atat de mult...parac as avea vanatai ...mai ales mainile ..parca simt ca am prea mult sange in ele...si nu imi mai incape in piele...
Nu cred ca la mine e de la sare ..la prima sarcina nu am avut astfel de probleme deloc...iar acum la a doua a, problemele astea de pe la 3 luni .
Cum te mai simti fara sot ,doar cu baiatul ?sper ca ai parte de zile mai bune..oricum e bine ca o sa vina in curand la voi..
Cleo ,intr-adevar referitor la bebei e bine sa iesi cu ei prin lume si mai peste tot ,la cumparaturi ,la restaurant,la terasa...dar iti zic din experienta mea ca e mult mai usor si comod sa iesi la plimbare asa cu ei cand sunt mai mici ...mai bebelushi...pt ca ei dorm de multe ori la plimabre si ii potolesti repede cu un laptic...
Dar acum cum e Ioana la un an e mai greu ca se plictisesete mai repede...e mai maraita...mai dificila..vrea sa se dea jos din carut ...dar inca nu merge ...si daca ar fi sa ies la un restaurant cu ea e greu ca vrea in brate..din brate vrea poate pe masa ...de pe masa poate vrea la alta masa,,urla...tipa...vocifereaza...
Oricum cand e cald e altceva sa te plimbi decat iarna...
Eu cu Ioana m-am plimbat asta vara mai mult decat m-am plimbat eu in 25 de ani inainte sa o am pe ea...
FECIAN sa sti ca si eu ma simt ...mai mare ..
.de fapt eu ma simt ca un urs..obosesec din orice ..nu mai am energie..parca as fi bolnava ...ma simt cam grasa...cand ma uit in oglinda parca nici nu mai seman cu mine cum eram eu asta vara...,dar cred ca sufar eu de o mica depresie ...si de aia ma vad asa ...
La Ioana,cu toate ca am pus kg in plus am fost destul de subtirica la prima sarcina de abia mi se cunostea burtica la 5 luni ...dar acum am plecat in sarcina asta deja cu niste kg in plus...si cu un organism mai obosit si solicitat.
AlYsh....cred ca iti vine foarte greu si tie si sotului ...dar e o incercare si asta in cuplul vostru care va va uni si mai mult in final...
Bun venit noilor gravidute si sarcini usoare ...
Gabitza...cred ca am uita sa iti multumesc ca ne-ai trecut si noua baietelul in listuta....
Ioana +24 Darius
Alysh spune:
Ylari, felicitari, casa de piatra, casnicie lunga si fericita si.multi copilasi sanatosi!
Violeta, CArmen, bine ati venit fetelor, sarcini usoare si la terment!
Fecian, Monik, bravo pt vestile bune de la dr. Sa dea Domnu' sa auzim numai vesti bune de-acum!
Am intrat mai mult sa adresez felicitari ca acum fug la o masa princiara, am o aniversare in familie
Alina 25+ Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
violeta11 spune:
Fetelor va multumesc la toate ptr primire,si va doresc si eu sarcina usoara tuturor si bebe sanatos!!
25 saptamani
DPN 6 Mai ...
Baietel canadian 100%
Daria_Ioana spune:
Miss Parker...FELICITARI pt David!Ce frumos ca l-ati simtit amandoi in acelasi timp....de acum inainte o sa il simti din ce in ce mai mult...sa vezi ce frumos este!!!
In weekend voi nu prea scrieti ...eu in weekend parca am mai mult timp liber sa scriu...sunt pe invers ...poate dupa ce o sa intrati in concediu prenatal o sa vb si noi mai mult si in weekend.
Andree27 spune:
Chiar ca se vede ca e weechend!!! CA nu prea e activitate pe aici!Eu sunt home alone ca sotul meu lucreaza si azi pana tarziu asa ca eu treaba mi-am terminat-o si acuma nu prea am ce face!!
Am o mare intrebare la voi si o sa va rog sa nu radeti!De ieri ma doare intre picioare ca si cum m-as fi lovit,nu am facut absolut nimic,si daca ma apas nu simt nimic.Ma doare doar cand umblu sau daca ridic ceva.La cine am mai zis radea de mine si imi spunea ca am fost la calarit si de aia simt asa!!!Chiar nu stiu de la ce.Va rog sa ma sfatuiti si pe mine oare de la ce ar putea fi si daca e ceva grav ca eu acum ma speriu din orice!!!
Va pup pe toate si noapte buna!!!!!!!!!!!
gabitzam spune:
Andreea, este foarte normal ce se intampla. Acum inca nu simt ce zici tu, dar la sarcina cu Andrei am simtit pina am nascut. Se lateste bazinul, se pregateste sa faca mai mult loc la bebe Si sa-i faca loc de iesire puiucului.
Asta, plus schimbarea centrului de greutate, duc la tot felul de dureri de oase, de sale, de coloana, de tot felul.
Eu am fost la cumparaturi la Carrefour. N-am mai fost de la Craciun si chiar imi era dor Cand am ajuns acasa a trebuit sa fac si mancare pentru pranz si nu prea ma mai tineau oasele.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Andree27 spune:
Merci mult de tot Gabitzule!!!Nu stiu de ce dar eram sugura ca tu ai sa ma lamuresti!!!!! Merci mult inca o data!!!!!
Va pup pe toate si ma duc la nani ca asa mi de somnic!!!Noapte buna si voua si vise placute purecii sa va sarute!!!!!!