ce stiti de extensia de viza????
fetelor,ce stiti de extensi a vizelor eu o am pe soacramea la mine si am vrea sa-i facem extensie sa mai stea inca 6 luni....ea are viza pana in 29 martie...
cate zile se asteapta ????
ce trebuie sa faca???
Raspunsuri
mi_ro spune:
Cred ca te poate ajuta site-ul asta
http://faq.visapro.com/Extension-of-Stay-FAQ.asp
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
Carolyne spune:
Calina,
Eu am aplicat pentru parintii mei sa stea inca 6 luni si au fost aprobati.
Cam cu 2 luni inainte de terminarea vizei de 6 luni am trimis intr-un plic formularele completate + un cec de 200$/pers + scrisoarea de motivare. Am invocat faptul ca la inceput am stat in chirie si apoi ne luasem casa si voiam sa ii luam in concediu sa le aratam "frumusetile patriei". Mentionez ca la tata am trimis aceeasi scrisoare doar ca am schimbat numele si vreo 2 propoziti le-am inversat. Si amandoi au fost aprobati.
Pentru mama am aplicat in 2006, iar pentru tata in 2007. Mama a venit prima sa stea cu fata, apoi si tata normal (s-au suprapus doar 3 luni ca de, trebuia sa se vada si ei intr-un an, apoi pentru tata am aplicat la fel cam cu 2 luni inainte de terminarea celor 6 luni).
Ei spun pe site ca trebuie sa trimiti cu nu stiu cate luni/zile inainte de expirarea vizei, insa eu am vrut sa aplic spre sfarsit, deoraece odata trimisa aplicatia immigration-ul trebuie sa o proceseze oricum, si raspunsul lor va veni tarziu, deci si in cazul in care sa zicem iei un refuz, tu tot mai castigi 2-3 luni peste alea 6 luni "oficiale".
Cele mai mari griji sa ti le faci pentru biletul de avion.
Tu suna si vezi daca treci peste termenul celor 6 luni ce faci? Ca nu vei stii sigur nici data de intoarcere. Ai mei au avut bilet open pe un an si de aceea am stabilit data de intoarcere numai dupa sosirea raspunsului.
Fii optimista si iti doresc succes.
Carolyne spune:
Inca un detaliu: si ca sa fac impresie buna am anexat in plicul cu pricina cate o copie dupa taxele noastre (ca familie), o copie dupa pasaportul lor, dupa viza US, o copie care dovedea ca am cumparat casa, ca avem adresa stabila, si vad ca a functionat super.