valori normale IR

valori normale IR | Autor: aylin_tarcan

Link direct la acest mesaj

bune fetelor, as vrea sa imi spuna si mie cine stie, ca eu am uitat, ce valori de IR sunt normale pe arterele uterina, in functie de varsta sarcinii.

mai exact la 12 saptamani valori de dr. 0.75 respectiv stg. 0.7 sunt mari? ecografia a fost facuta la iosup, dar el nu a comentat nimic. nu e pt mine, este pentru o prietena de-a mea. eu la 14 saptamani am avut dr. 0.46 stg 0.47 si mi se pare cam mare diferenta.

multumesc

Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

chiar nu stie nimeni? nu a mai facut nimeni eco la varsta asta de sarcina cu masurare de IR-uri?

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Eu am facut la 12 sapt si 5 zile si au fost asa:dr-0.46 si st=0.61.
Eu stiu ca nu sunt concludente decat in trim trei de sarcina cand pot da un retard de crestere daca sunt prea mari,in primul tri nu conteaza si poate daia nu i-a spus Iosup nimic.
aaa ,nu i-a spus ca este obosita si stresata?

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)

poze

povestea nasterii

www.onetruemedia.com/shared?p=4b8052e7751d7af3c4b841&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

Mergi la inceput

ancuta, buna intrebare! dar a intrebat-o numele fetitei, ca sa il treaca pe fisa! dar culmea, i-a zis ca are gradul 1 de maturitate al placentei, nu 2 cum zicea el tuturor, fara exceptie. ce-o fi fost cu el?

IR-urile sunt relevante si mai devreme pentru ca inseamna o circulatie defectuoasa a sangelui intre mama si fat. si vor fi monitorizate mai atent daca sunt mari, pentru a nu se ajunge la retard de crestere in trimestrul 3.

o ancuta si o maria alexandra

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eu am facut ecografia la 15 saptamani, mai precis pe 15 ianuarie anul asta, si mi-a iesit 0.66 pe o parte si 0.77 pe cealalta. Iosup nu mi-a zis nimic, dar asta probabil ca stia ca intru la Tutunaru cu hartoaga, asa ca mi-a explicat Tutunaru, fara sa imi spuna ca valoarea IR ar avea legatura cu varsta sarcinii sau nu.
- masuratorile acestui indice de rezistenta se raporteaza la scala 0-1, unde 0 este "idealul imposibil" adica frecare zero.
- limita normala maxima este de 0.6.
- daca pe o parte ai o valoare sub 0.6, se poate compensa cu o valoare mai mare pe partea cealalta, dar este cel mai bine ca pe nici o parte sa nu ai valori mai mari de 0.6
- mi-a spus ca in cazul in care sangele nu circula corect pe artera uterina, exista doua moduri de reactie: bebe consuma atat cat primeste, si poate aparea acel retard de crestere; bebe cere mai mult si ajungi la hipertensiune. Nici una din cele doua nu este de dorit.
- mi-a mai spus ca cea mai importanta dezvoltare a creierului copilului are loc intre saptamanile 15 si 20, deci este important ca el sa fie hranit corespunzator.
Asa ca mie mi-a dat tratament.
Totodata, cunosc doua persoane care au nascut recent, care au avut aceste valori la fel de mari ca si mine. Nu au facut nici un tratament si bebelusii sunt perfect dezvoltati.
Eu fac tratamentul.

Aylin - daca o ajuta pe prietena ta cu ceva, da-mi pe privat o adresa de mail si iti trimit ecografia mea scanata, pe care se afla si "desenele" lui Tutunaru cu explicatiile respective.
Eu nu stiu daca valoarea IR are legatura cu varsta sarcinii, pentru ca IR asta e un indice de rezistenta a peretelui arterial, la fluxul sangelui... Ori sangele se presupune ca trebuie sa curga la fel pe o artera nu???

Anca 17+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ankalaura

Eu am facut ecografia la 15 saptamani, mai precis pe 15 ianuarie anul asta, si mi-a iesit 0.66 pe o parte si 0.77 pe cealalta. Iosup nu mi-a zis nimic, dar asta probabil ca stia ca intru la Tutunaru cu hartoaga, asa ca mi-a explicat Tutunaru, fara sa imi spuna ca valoarea IR ar avea legatura cu varsta sarcinii sau nu.
- masuratorile acestui indice de rezistenta se raporteaza la scala 0-1, unde 0 este "idealul imposibil" adica frecare zero.
- daca pe o parte ai o valoare sub 0.6, se poate compensa cu o valoare mai mare pe partea cealalta, dar este cel mai bine ca pe nici o parte sa nu ai valori mai mari de 0.6
- mi-a spus ca in cazul in care sangele nu circula corect pe artera uterina, exista doua moduri de reactie: bebe consuma atat cat primeste, si poate aparea acel retard de crestere; bebe cere mai mult si ajungi la hipertensiune. Nici una din cele doua nu este de dorit.
- mi-a mai spus ca cea mai importanta dezvoltare a creierului copilului are loc intre saptamanile 15 si 20, deci este important ca el sa fie hranit corespunzator.
Totodata, cunosc doua persoane care au nascut recent, care au avut aceste valori la fel de mari ca si mine. Nu au facut nici un tratament si bebelusii sunt perfect dezvoltati.
Eu fac tratamentul.

Aylin - daca o ajuta pe prietena ta cu ceva, da-mi pe privat o adresa de mail si iti trimit ecografia mea scanata, pe care se afla si "desenele" lui Tutunaru cu explicatiile respective.
Eu nu stiu daca valoarea IR are legatura cu varsta sarcinii, pentru ca IR asta e un indice de rezistenta a peretelui arterial, la fluxul sangelui... Ori sangele se presupune ca trebuie sa curga la fel pe o artera nu???

Anca 17+

anca, iti multumesc mult pentru explicatiile detaliate. m-am lamurit. si cred ca ai dreptate, nu ar trebui sa fie in functie de varsta sarcinii. o sa ii explic si eu prietenei mele. daca va fi nevoie de informatii suplimentare, iti dau un PM. multumesc inca o data pentru lamuriri. si sarcina usoara si fara contractii sau alte probleme!

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BarOana spune:

quote:
Originally posted by ankalaura

Eu fac tratamentul.

Anca 17+

Excelenta explicatia!!!!!Asa este!si eu am avut ir-urile mari (0,78-stg si 0,69-dr).cu tratament ,totul a fost o.k! Acum ma bucur de un minunat baietel in virsta de 1 an si 6 lunisoare!si asta datorita dr.Ttutunaru!!!!Se vede Laura ca ai un bun"profesor"!Si eu am mers pe mina lui si ma felicit.Sa-i dea DD multa sanatate!Aaaaa,ecografiile tot la Iosup,le-am facut...

Mergi la inceput

Sau Anka?Am retinut Laura pt ca-mi place f.mult numele asta

Mergi la inceput

BarOana si ankalaura, ati facut tratament cu pregnyl? si eu am fost tot pacienta dansului. eu am facut tratament cu pregnyl in primul trimestru intrucat pierdusem o sarcina la 26 de saptamani (dl. doctor a suspectat o placentatie deficitara). dar cu IR-urile nu am avut probleme.

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Dupa ce am scris ditai "cirnatul"mi-am dat seama ca nu eram logatasi mi s-a sters tot ce scrisesem cind am vrut sa trimit ms...ce am vrut sa -ti spun,Aylin,este ca am facut 3 luni Pregnyl,ca ajunsesem sa-mi para rau cind l-am terminat ,asa ma obisnuisem cu elsi am mai luat si Magne B6 si Bio-Marin toata perioada sarcinii si dupa ,cit am alaptat.Importanat este ca organismul meu a raspuns la tratament ,pt au fost cazuri cind IR-urile nu au scazut si am inteles ca nu e ok.

Mergi la inceput

Aaaaa,si eu am avut placenta jos inserata cu grad 1 spre 2 de maturitate,dar ...in final s-a dovedit a fi totul O.K si am putut naste NATURAL dupa doar 22 ore de travaliu

Mergi la inceput