calcul indemnizatie

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Enia spune:

Okay! I give up! E clar ca am scos o mare gogoritza!
Mersic de raspuns, Marius!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Buna tuturor,

S-ar putea sa vi se para ca nu are legatura cu ce se discuta aici, dar am si eu o intrebare.
Stie cineva ce va fi totusi de la anul ( pentru cele care nastem la anul)?
Se pastreaza acesti 6 milioane si ceva, se da mai putin sau da norocul peste noi si se da mai mult?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Draga Nicoleta,

E posibil (chiar probabil) ca indemnizatia de CIC sa creasca de la anul, o data cu POSIBILA crestere a salariului mediu brut pe economie.

In rest insa... noi aici evitam sa fim "zvonaci" si "raspandaci" si preferam (cel putin eu) sa raspundem doar cu informatii luate din legi in vigoare, publicate in monitorul oficial, cel mult citim ce mai iese de la Guvern, urmand a se publica.

Oricum, urmeaza alegeri, vin alte "minti luminate" la conducerea tarii, cine stie ce mai urmeaza...

Important insa este sa fiti sanatosi, sa aveti sarcini si nasteri usoare si un (sau mai multi!) bb care, zambind, sa va faca sa uitati de toate problemele din lume!!

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lola91 spune:

Interesant topic :)

Mergi la inceput

Din august 2002 lucrez la o firma si in august2003 am nascut. Pe toata perioada serviciului am avut un salariu brut de 6.500.000 in fiecare luna.Acum sunt in concediu de crestere a copilului si am niste nelamuriri. In fiecare luna primesc alta suma,de obicei tot mai mica (Am primit 5.017.000,apoi 5.500.000,apoi5.200.000,dupa aceea iar5.017.000-precizez ca nu are legatura cu nr. de zile din luna-de ex, in aprilie am luat ca in ianuarie). Cat ar trebui sa iau de fapt?
Altceva acum. E adevarat ca indemnizatiile sub 6.962.000 se indexeaza trimestrial?(am vazut in revista Mami)
Si inca ceva. Am fost luna trecuta sa vad statele de plata si am vazut ca mi s-a luat ca baza de calcul pentru sanatate un salariu brut de 8 500 000 lei(nu am avut atata salariul niciodata).Nu mi s-a parut normal,dar contabila mi-a replicat sec ca asa e programul ei din computer si basta.
Daca s-a gresit,unde sa merg,cu cine sa discut?Exista la casa de pensii cineva care ma poate lamuri?La firma patroana si contabila dau din umeri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

lola, poti sa faci o hartie prin care ceri explicatii de la firma in legatura cu calculul indemniatiei, adica spui ca vrei detalii pt fiecare retinere, cu numar de inregistrare si mentiunea ca ai nevoie pt casa de asigurari sociale si pensii unde vrei sa faci o sesizare

dar trebuie sa fi pregatita! adica sa te inarmezi cu fisa fiscala, mai buni ar fi niste fluturasi de anul trecut pt sumele corecte si sa ne spui cand ai intrat in cic

acum, in mintea mea e o nebuloasa, poate ma mai ajuta cineva, dar cred ca pana in dec inca se mai calcula cu media ultimelor 6 luni pt baza de calcul
iar despre indexare cred ca ai dreptate!

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru raspuns.In CIC am intrat de la data de 20aug.,iar din 15 iulie pana in 20aug 2003 am avut pre+post natal.
Intr-adevar,pana in dec.2003 se calculeaza ultimele 6 luni lucrate.
Acum,inca ceva.Am primit de la finante fisa de impozit pe 2003.Am de platit 2.300.000 in conditiile in care eu pe langa salariu nu am alte venituri.E normal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Posibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaanast spune:

Bunaziua, as dori sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Urmeaza sa nasc in luna martie 2005 si m-ar interesa daca exista un plafon maxim pentru calculul indemnizatiei in ceea ce priveste cele 126 de zile pre si post natale? Si unde pot gasi aceasta ezplicatie.
Daca ramane legea de acum cu plafonul fix de 6 milioane si ceva, voi fii nevoita sa ma intorc la serviciu imediat dupa nastere, sau daca ma voi simti bine voi incerca sa merg pana in ultima zi, ca sa-mi pot lua toate cele 126 de zile dupa ce nasc.
Va multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

lola, eu spre deosebire de marius, cred ca in conditii normale un angajat, chair si cu concedii medicale, NU ARE DE CE SA TREBUIASCA A DEA IMPOZIT, asta in conditiile in care calculele au fost facute bine!

incerc sa fac un calcul aproximativ sa vad daca nu cumva:
- ti-au facut fisa fiscala prost de la serviciu (am mai vazut cazuri)
- ti-au calculat ceva anul trecut prost

promit sa revin:
conditiile tale sunt 6.500.000 BRUT (pe cartea de munca) salariul, deducere doar pt tine (adica nu voi lua in calcul o alta pers la deducere), maternitate 15iul-20aug, cic restul

cel mai bine ar fi sa te inarmezi cu fisa fiscala de la serviciu, unde gasim detaliat pe luni impozabilul si impozitul dar si cu un fluturas pt verificare

oana, exista un plafon maxim la maternitate dupa cum exista si la contributie, este de 5 sal medii pe economie.
adica, daca tu ai un salariu de 50 de mil, contributia ta lunara nu este de 9.5% din 50mil ci din 37.ceva milioane (scuze nu stiu acum cifra exacta) dar si cand trebuie sa-ti calculeze medicalul nu se va face cu 85% din 50 ci din 37.ceva
daca salariul tau brut e mai mic de 37.ceva milioane atunci uita ce am scris mai sus!
am reusit sa spun ceva clar!

Mergi la inceput