Sora mea locuieste in Spania si fetita ei merge la scoala in spania .
Intrebarea este unde trebuie sa mearga sora mea pentru a inregistra fetita la alocatia de stat pentru copii.
Ce acte ii sant necesare?
Va multumesc Tinaa.
eu stau in germania, fata e aici la scoala de aproape un an, am tot amanat ca nu stiam unde sa intrebam pt. alocatie, in sfarsit am trimis actele!
deci ce mi-a trebuit aici, dar fiind in UE cred ca e la fel si in spania:
m-am dus in ro la directia de munca si protectie sociala si am cerut formularul european 411, cu el dovedesti aici ca nu mai primesti alocatie pt. copil (nu se poate primi din 2 tari, trebuie sa renunti la cea romaneasca), in galati era la serviciul legislativ
ca peste tot in ro lucrurile se misca greu, eu m-am dus cu inregistrarile de la primaria din germ., mi-a spus ca trebuie sa astep o luna pt. o confirmare de la inspectorat, m-am dus eu acolo, bineinteles ca nu aveau idee despre ce vorbesc, am fost apoi la scoala unde a invatat si am luat de acolo o adeverinta cum ca fata este plecata cu data de..., asa am obtinut acel formular, dar cu interventii
in germ am fost la fortele de munca, ei mi-au dat niste formulare pe care le-am trimis prin posta la casa copilului de aici, am primit raspuns ca trebuie sa aduc formularul si alte copii dupa acte doveditoare ca lucram aici, dar voiau raspunsul cam intr-o luna, de asta zic ca trebuie intai demarat in ro, ca a mearga mai repede....
succes!
poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)