Rinichi - bifiditate, duplicitate

Rinichi - bifiditate, duplicitate | Autor: Loredana

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
In urma unei ecografii fetitei mele (8 ani si jumatate) i s-a descoperit ca pe rinichiul stang mai are inca unul lipit - bifiditate, duplicitate. Am inteles ca nu trebuie operatie si ca se poate trai asa toata viata, doar ca este expusa la infectii urinare, cistite. Saptamina viitoare trebuie sa ma internez cu ea pentru investigatii: Cistografie (care am inteles ca nu este prea placuta) si urografie. Doamna doctor m-a linistit ca nu este grav, insa sincera sa fiu ma "macina" foarte tare.
Va rog mult daca s-a mai confruntat cineva cu o asemenea problema poate imi da si mie mai multe detalii.
Va multumesc si astept raspunsurile voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loredana spune:

Chiar nu a auzit nimeni de persoane cu 3 rinichi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

Loredana imi pare rau pentru problemele medicale care vi s-au descoperit...imi pare rau ca nu te pot ajuta foarte mult dar fiul meu are si el probleme cu aparatul urinar...am avut si noi suspiciune de rinichi dublii dar nu s-a confirmat pana la urma ...dar intr-adevar am inteles ca nu ar fi nici o problema asta daca functioneaza bine rinichii...si pt. infectii urinare sunt tot felul de masuri : incepand cu igiena riguroasa (fara "spumanti"), o anumita dieta cu multe lichide + dusa urina la control din 2 in 2 saptamani.

despre cistografie si urografie am povestit eu pe undeva (la cab. psihologie) da o cautare dupa nickul meu in sub. arhivate si gasesti mai multe informatii pe acolo

multa sanatate va dorim

mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)

poze

Mergi la inceput

Multumesc frumos de raspuns. Am citit mai multe informatii despre ce investigatii trebuie sa facem. Asteptam macar o lamurire asupra cistografiei sau urografiei, sau daca a mai trecut cineva prin asa ceva. Chiar atat de rea este cistografia? Poate stie cineva sa-mi raspunda. Am inteles ca nu se face nici anestezie. Eu inca mai astept raspunsuri.
Multumnesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Loredana, uite un topic despre o problema asemanatoare: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62254&SearchTerms=trei,rinichi
Nu stiu in ce masura te poate ajuta, sper sa-ti fie de folos.

Numai bine tie si fetitei tale, sa treceti usor peste investigatiile astea chinuitoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristicross spune:

Eu am descoperit anul trecu ca am rinichi dublii (si cel din stg si cel din dr). Pana a ramane insarcinata nu am avut probleme decat f rar(1 la 3-4 ani).Apoi am avut infectii urinare pe toata durata sarcinii, si asa m-am hotarat dupa ce am nascut sa fac un control mai amanuntit la Spitalul Fundeni, unde in urma urografiei mi-au descoperit aceasta anomalie. Mi-au dat UROVAXON care este un fel de vaccini pt a creste imunitatea la E-coli si nu numai (la infectii in general), timp de 6 luni cate 10 zile pe luna). Am urmat tratamentul si am aproape un an de cand nu am mai facut infectii.
Urografia nu este f grea. Tb sa tii un regim alimentar cu 24 de ore inainte astfel incat sa nu aiba gaze pt ca altfel nu se vede nimic,apoi te suie pe o masa si iti face radiografii la intervale de timp (la 5 min, 10, 15 parca)
Cistografie nu am facut.
MUlta sanatate. Daca ati facut deja poate imi spuneti si mie ce va recomandat doctorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ICAI spune:

BUNA
Baietelul meu are agenezie renala(lipsa unui rinichi).Am fost internati la spitalul Budimex unde i s-au facut o multime de analize+cistografie si urografie.Intrunul din cazuri i-a introdus pe vena o substanta(nu stiu cum se numeste)iar in celalalt caz i-a fost introdusa in vezica,dupa care i-au facut raze la 5 ,10 ,15 ,30minute.
Baietelul meu este mic(1an si 5 luni)si a fost f speriat,a plans ca i se umflasera ochi,dar fetita ta fiind mai mare o sa inteleaga daca ii explici procedura.Nu este o procedura f dureroasa.Eu cunosc mai multe cazuri o fata cu 3rinichi perfect normala,doi frati :unul are 1 rinichi iar celalalt 3.Vezi asa a vrut D-zeu.MULTA SANATATE FICEI TALE IAR TIE MULTA PUTERE SA FI ALATURI DE EA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Asta nu ar fii o mare problema.Se poate traii normal cu un rinichi sau cu trei.Unii oameni descopera la batrinete ca ar avea 3 rinichi, fara sa fii suferit toata viata de vreo boala urologica.Deci nu trebuie prea multe masuri speciale ,doar in cazul in care apar infectii sau litiaze (pietre).E bine ca stii, dar asta nu ar trebui sa te afecteze.

Mergi la inceput

Multumesc mult fetelor pentru raspunsuri.
Diana a facut cistografie si urografie pentru a vedea daca cei trei rinichi functioneaza normal. Spre norocul nostru este totul bine si toti 3 (trei) funcioneaza la parametri normali. Cistografia nu este atat de dureroasa pe cat am citit. Din spusele fetitei mele este doar un pic dureroasa cand iti introduce furtunasul. Ea a trecut cu bine pentru aceasta analiza care ma speriase tare rau. Insa nu este nici pe departe asa dureroasa cum am citit pe internet. Trebuie sa se fereasca toata viata de infectii urinare, mai ales in timpul sarcinii, dar pina atunci mai este... si trebuie sa ia 2 luni, cate o lingurita de ALOE BERRY.
Multumesc mult pentru sfaturi si pareri.
Va doresc multa sanatate si numai bine.

Mergi la inceput