Strumfi de iulie-august 2007 (50)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Dana, cum sta Daria cu scaunele? S-a reglat?

Mamica celor doua printese, Ilinca (26.07.2007) si Alexia (27.06.2000)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ddanagh

Raportam si noi un IMC = 21,20 si 62 kg, cu un kg mai putin.

Cat despre facut fatza treburilor eu una nu am nici un ajutor. Imi dedic tot timpul Darie. Adi poarta camesi insa am cred vreo 20 pe care le calc o data la o luna pe toate, le pun pe umeras si isi ia el de acolo toata luna. Cu aspiratorul da Adi in weekend foarte amanuntit iar eu de alte doua ori pe saptamana mai superficial. Mancare fac cand sta treaza Daria si o iau cu mine in bucatarie in leganush si fac repede ceva. Adevarul e ca sotzul la pranz mananca la cantina la servici iar seara ajunge pe la 9 seara si atunci daca mananca, daca nu. In weekend gatesc mai mult ca sa mancam amandoi.
In schimb ma enerveaza ca nu am cu cine sa o las sa ajung si eu la cosmetica. Inainte ma epilam la 2-3 saptamani, acum la 2 luni. Foloseam numai ceara inainte, acum mi-am dat si cu crema si ma oftica.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

poze cu Dariuta mea

Eu de cand am facut tromboflebita, pa epilare cu ceara. Si eu sunt disperata dupa mers la cosmetica. Ca sa am consolez, mi-am luat toata gama Avene. Sunt tare multumita si mai compenseaza lipsa tratamentelor de specialitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Salutare!

Dau si eu raportul: tot 58,5 kg (am cantar de baie mecanic, cah) si un indice de ala IMC de 21,67. Of tare greu se duc kg astea. Ce e drept am mai calcat si stramb si am mai mancat cate o turta dulce, o napolitana, dar in rest am mancat fructe, supe, gratare, piureuri, na. Eu am o banuiala, cred ca e stricat cantarul Azi am in meniu salata de cruditati fara maioneza sau mai stiu eu ce sosuri, doar sare si 2-3 picaturi de ulei. Mai scrieti si voi ce mai mancati, ca sa ne mai dati idei.

Felicitari fetelor care au fost harnicute si au scapat de grame&kilograme

Nici eu nu ma stresez cu treburile casei. La mine e si mai usor ca nu trebuie sa fac decat in camera noastra si ce mai las eu in urma mea in bucatarie, pe hol sau in baie. In rest face socrela cum stie ea (ca mie nu-mi place asta-i alta treaba, n-am timp sa ii arat ei cum sa-si tina casa). Oricum, Lori sta cumincioara cu mine in bucatarie cand fac mancare pt ea sau pt noi, daca nu, fac mancare cand vine sotul acasa si sta el cu fata. Pe mine ma enerveaza ca ma impiedic de toate cele prin camera si mi-e ciuda ca nu avem spatiu si stam ca la tigani, dar asta este. Sapt trecuta am "prins" 3 nr la loto, ce bucurie ar fi fost sa fie mai multe

Alina.a Elisa e o dulceata, mai ales in costumasul de craciunita

Oana eu tind sa cred ca e doar o etapa, isi va reveni dupa ce mai scapa cu dintisorii.

Si noi folosim Dentinox si e f bun, Lori se calmeaza dupa ce ii fac masaj cu el.

Cafera multumim ca ne-ai impartasit si noua ce ai aflat tu despre diversificare. Chestia cu fiertul a doua oara cred ca e valabila pt ca ieri am remarcat si eu ca ii place mai mult asa. Am aflat dintr-o intamplare, am venit de la plimbare si am incalzit rapid piureul de legume la microunde, n-am stiut sa regelez cum trebuie timpul si temperatura si practic s-a mai fiert o data si a iesit si mai dens. A mancat Lori f bine, de nu mi-a ajuns cantitatea.

Gata, ne pregatim si noi de plimbarica, mergem la vaccinat si cantarit.

Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Am aplicat metoda fiertului dupa pasat si a iesit mult mai fin si mai gustos. Incercati, poate asa le place si bebeilor vostrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Luna multumesc pentru sfat. Am incercat si cu canuta dar nu prea mult, pentru ca am luat una mai proasta si nu se inchide ermetic de am avut surpriza sa se scurg jumatate din ceai pe body. Mai incercam cu una noua.

Eu am descoperit ca Deni prefera piureul foarte subtire facut. De-aia nu ii placea cel de cartofi, ca il facusem mai dens umpik. Nu ii place asa. Azi cand se trezeste papam dovlecel cu carnita. Oare cat trebuie sa fierb carnea?

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)

www.flickr.com/photos/brazuca22/2149302612/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

Deni la 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aici nu se recomanda fiertul indelungat pentru ca toate vitaminele se pierd in apa de la fiert si spre exemplu vit C se evapora. Aici se recomanda steamer-ul iar daca n-ai steamer si trebuiesc fierte se fierb in cat mai putina apa, se pune apa doar cat trebuie sa acopere ceea ce fierbem si se verifica des pentru a vedea cand s-au fiert si pentru a nu le fierbe mai mult decat e nevoie. Broccoli prin fierbere de ex pierde 60% din proprietati iar prin gatirea la aburi (steamer) doar 7%.

Cuptorul cu microunde nu-l folosesc pentru ca am auzit lucruri foarte controversate si pana nu voi auzi concret ca nu dauneaza nu vreau sa fac experimente pe noi. Il folosesc doar cand mai imi incalzesc eu lapte pentru ciocolata calda.

Brazuca nici Cezarei nu-i place mai dens din simplu motiv ca e inecacios. Eu dupa ce scot legumele de la steamer folosesc si apa ce ramane in tavita ca sa iasa mai pastos.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

din proprie experienta va spun ca legumele gatite la steamer sunt mult mai gustoase.
corina eu am luat un mixer vertical de la philips,face piureul beton.din aceleasi considerente ca si deni a ta si mandra mea incepuse sa refuze mancarea.sunt atat de smecheri...eu ii pun in piure si branzica,rade tot
va multumesc frumos pentru aprecieri,si eu si tati suntem ca si voi ,fff mandri de puiutza noastra...
nico am admirat si puii tai,sunt superbi,are andra niste ochi dementiali,asa mari sa te pierzi in ei...

alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)

povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Multumesc fetelor pt incurajari si vorbele bune. Deci nici voi nu aveti casa luna tot timpul. Mi se pare atata treaba de facut plus copilul, uneori dureaza destul de mult masa (alta data rade tot mai repede), depinde de cheful ei si de pofta de mancare.
Alteori ma simt si eu obosita, Andreea e din ce in ce mai grea, plus caratul carutului in fiecare zi la plimbare.. Si eu mai sunt si slabuta
Offf, de-as gasi si o menajera, m-ar degreva de multa treaba...Oi gasi eu pana la urma...

Acuma Andreea doarme, mai am si eu timp sa rasuflu...

Pupici si merci inca o data.

Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

E miercuri - deci raportam !

Bebe Victor a inceput diversificarea sambata, asta pentru ca sa fie si taticul cu noi caci cele sase luni seimplinesc maine. Am inceput cu cerealele de orez, cate o lingurita la a doua masa si la cea de dupa amiaza (5-6). Apoi am adaugat cate o lingurita in a adoua si a treia zi, le-a mancat bine, nimic de zic, doar le-am facut cu laptic de la mami,singura problema, n-a mai facut kk ! Asadar in a patra zi aveam de ales, sa incep legumele, sau sa schimb cerealele, m-am tot gandit si rasgandit si am simtit ca e mai bine sa simt cerealele (i-am dat de ovaz-oatmeal, stiu care sunt riscurile, au un pic de gluten dar sunt recomandate pentru incepatori asta insemnand chiar sub sase luni, asa ca am incercat). Ma gandesc ca daca asa am simtit ca e mai bine, trebuie sa-mi urmez si ce simt nu ? Ca am innebunit citind atatea de "asa nu, asa nu". Nu vreau sa devin o obsedata in ale alergiilor ca poate tocmai atunci se intampla. Asadar continuam inca doua zile cu cerealele astea si apoi incepem legumele, prima pe meniu: dovlecel. Am incercat sa-i dau apa lui Victor din canuta cu cioc (avem la fel ca cea a Cezarei) dar doar il roade si nu bea apa asa ca dupa ce il roade bine, scot capacul si ii dau sa bea direct din canuta. Mai se scurge si pe el, mai face si bulburuci ca sufla in apa, dar si bea ca il aud inghitind. Ma gandesc ca daca vom incepe antrenamentul cu biberonul va invata sa suga si din canita, daca nu poate se perfectioneaza la bautul direct din canita.
La capitolul sculari noaptea, stam mai bine, dar nu extraordinar, inceperea cerealelor, in afara de muuuulte gaze si dureri deburtica nu ne-a adus somnul acela lung pe care l-am avut pe la trei luni pana sa dea bronsiolita si infectia la ureche peste noi. Avem deci de cateva zile doar o trezire pentru alimentare, la ora 2,3 sau 4. M-am tot gandit sa nu-i mai dau sa suga, sa merg la el, sa-l linistesc si sa-l adorm fara sa suga, dar tot aman, ma gandesc ca nu va mai suge mult (eu incep lucrul cand va avea noua luni si nu cred ca ii voi mai da sa suga atunci, dat fiind ca amun program foarte aiurea) asa macar sa profite acum cat mai poate, mai ales ca el chiar suge noaptea, e o masa destul de "consistenta" as putea spune.
Si ca sa nu termin mesajul fara a il lauda un pic, sta destul de bine in fundulet fara sprijin (puteti vedea in pozele din luna a sasea), cand e pe burta se ridica pe genunchi si se tot balanseaza (nu stie mai departe ce sa faca, pana la urma se arunca pe burta), de intors de pe burta pe fata si invers, cred ca poate (a facut-o de cateva ori) dar nu vrea, adica nu are nici un interes, doar iubeste sa stea si sa se joace pe burta.

Voiam sa scriu de ceva timp pentru fetele cu bebei cu dermatita atopica, noi am inceput cu Mustela Stelatopia, din Ro am cumparat si Avene Trixera dar nu am apucat sa o folosim. Am tot citit pe niste forumuri naturiste din Franta despre crema de galbenele, asa ca mi-am facut stoc si din asta urmand sa o folosesc cand termin Mustela. Dar pentru ca am fost blocati in Bucuresti trei zile, la intoarcere, iar cremele pentru baie toate erau in bagajele mari pe care nu le-am avut, am fost nevoita sa gasesc ceva, cel mai simplu a fost sa-l dau cu crema de galbenele de la Plafar, la noi a functionat foarte bine, nu mai are aproape deloc petele acelea, nu stiu daca e de la galbenele sau de la lanolina aia care hidrateaza foarte bine, cert este ca o puteti incerca.

Acum la capitolul slabire, pot spune ca am reusit ce mi-am propus pentru inceput, sa renunt la dulciuri, m-am tot gandit ca este ca un drog pentru mine si ca trebuie sa-mi dovedesc ca pot trai fara ele. Cu gimnastica am cam ramas cu ce am facut acasa, la sala am fost doar de vreo doua ori de saptamana trecuta pentru ca acum Victor si-a fixat doua somnuri peste zi, cel de dimineata suprapunandu-se cu orele de la sala, dar incerc sa recuperez seara sau sambata cand sta sotul cu el. Apropo de idei de mancare, ne-am cumparat si noi steamer si mi se pare super, gustul legumelor ramane acelasi, doar ca sunt mai moi, asa ca va sugerez, daca il folositi pentru bebe, puneti mai multe legume/carnita si pentru voi, pana la urma ce mananca bebelusii nostri este cea mai naturala si mai sanatoasa mancare, de ce nu am profita si noi ?
Am uitat sa scriu kg, 80 pentru mine ! sunt in grafic

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

salutare!

alina.a si nico, tare frumoase fetele voastre!!!

monicabo, eu nu aveam casa luna nici cand nu o aveam pe iris nu-ti mai face atatea griji pentru curatenie, atat timp cat poti sa mergi desculta pe jos fara sa te lipesti la fiecare pas de ceva, e totul in regula. stiu ca fiecare femeie are fixurile ei cu curatenia, dar andreea are nevoie de tine, iar casa nu se darama daca are de doua ori mai mult praf ca de obicei.

fetelor, va rog nu mai vorbiti de epilat, ca-mi puneti sare pe rana. aici marea majoritate a femeilor nu se epileaza. exista la mine in oras 1 (un) centru unde se epileaza cu ceara (este infiorator de scump - 80 de euro pentru picioare), dar nu epileaza si unde ma intereseaza pe mine asa ca pana in aprilie, cand vin in tara... am penseta, epilator si forfecuta

cafera, unde in germania este prietena ta? te intreb pentru ca pe mine pediatrul nu m-a trimis la nutritionist si nu stiu daca sa imi fac griji sau nu. poate ea e in alt land si aici mai difera unele lucruri de la land la land. oricum noi nu am inceput inca dive, dar momentul se apropie.

aici nu se recomanda dentinox, ca are alcool si inca ceva care n-a iesit bine la testul ecologic (dar am uitat ce).

am fuuugit ca ma striga iris insistent.

Mergi la inceput