PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (73)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_floruta spune:

Of fetelor,tare greu ajung la calculator,mai ales ca al meu si-a schimbat job-ul din decembrie si e mai mult plecat
Deci...ramasesem la perioada de somnic.
Ziua e usor,il duc pe cel mare sus,singur,ii zic ca tre sa se culce si adoarme el intr-un final...cu ursuletul lui Toto
Seara e un pic mai greu ca amandoi dorm sus,desi fiecare are camera lui,dar se aude dintr-una in alta...deci...dureaza un pic.
Ii dau sa suga ei,incerc sa o adorm si apoi merg la el,spunem o poveste,bem lapticul si apoi plec din camera,uneori adoarme repede,alteori dureaja juma' de ora.Mai urla dupa noi,o trezeste pe Stefi...si o luam de la capat
Asta se intampla mai des in ultimul timp,ca mi-au fost bolnavi si eram mai agitati si cu muci...si de cand taica-su e tot prin delegatie si sunt singura...ca de altfel nu e greu daca suntem amandoi,el se ocupa de cel mare,eu de Stefi...si in 10 minute dorm amandoi
Toata chestia e ca le place la amandoi singuri,asa i-am obisnuit de mici,cand am incercat sa dormim cu ei in camera,n-a tinut,am fost treji mai tot timpul,cum a stat fiecare singur,am dormit toata noaptea.
Greu a fost primele 2-3 luni,cand alaptam la 2-3 ore,dupa aia a dormit toata noaptea si asta a fost.
Va pup si o sa va citesc in continuare,doar ca o sa scriu mai rar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_floruta spune:

Am mai facut un colaj cu minunile mele...

http://www.holdthatpic.com/albums/acinom/andrei/cu-ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

Saluticla piersicute,

am venit si noi sa va uramun weekend minunat.

Noi suntem bine, eu la bucatarie am facut ardei umpluti si acum vreau sa bat repede doua checuri. Am o stare tare buna, se pare ca is hormonii in pasa buna Sper sa ma si tina asa. Aseara Robert a facut nani in patul lui d ela inceput, in premiera si azi la pran cand am spus ca mergem la nani in patul lui a fost foarte fericit. acum doarme ca azi s-a trezit la 7, avea treaba baiatul.

Buli of pupam baiatul cu bubite Sper sa fie bine repede de tot. Micul de el

am vazut si pozicile piticilor.

fug acum ca se trezeste Robert si eu nu-s gata cu chcurile

Monica 15+ si Robertel (17.08.2006) care face numai nazbatii

Craciun si Rev

Duminica la munte, Toamna la munte, Mallorca, 1 an, poze mai noi, Süd Tirol, O vacanta minunata, Prima mea drumetie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

Vazut pozele toatele!!Frumosi puiuti aveti mai fetelor!Sa va traiasca..nu ma puneti sa-i iau la rand cine, ce, cum..ca eu stiti stau cam prost cu mansarda!!Adica citesc, vad poze asa pe apucate..acum un pic..peste 2-3 ore sau poate seara, si cand ma apuc sa scriu...na..nu mai stiu ce si cum!!Dehhh...
Doar la Buli vreau sa-i spun ca Rares e un dulcic chiar si asa cu moaca aia de leopard!!Lasa ca pana vine cu gacica acasa si-ti zice sa te duci si tu la un film in oras ca are treaba...ii trece..!!Pupici multi!Sanatate grabnica!
Mada:rochia nr.2 mi-a placut!Oricum ai destul timp sa te decizi!!Pupici pe burtici!
Babee:tu ma faci de fiecare data sa-mi mai doresc sa fac un bebe..chiar si doar pt. pupicii aia sau tinerile de manuta intre ei!Tare frumos!!
Nu mai stiu..asta e s-a terminat hardul cu tot cu memorie...
Revin........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_butnaru spune:

Buna fetelor,

Am intrat si eu. Aseara am intrat si cand sa trimit si eu mesajul, mi-a picat netul.

La multi ani! cu intarziere Marei a Elizei. Sa fie sanatoasa si sa creasca mare!

La multi ani, Lili! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de cei dragi!

Hai ca mai citesc din urma, ca trebuie sa recuperez si revin.

Pupici multi,

Mama lui Razvan-Andrei

Ticker

www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele (Am pus poze cu bradul)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete (Avem si filme noi!)

"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Ne-am intors si noi de la gradi.
A fost frumos am vizitat fata s-a jucat cu copii a desenat s-au jucat in nisip si s-a suparat ca s-a murdarit de vopsea pe mana si a vrut sa se spele ca nu ii place sa fie murdara.
m-au lamurit cum sta treaba cu clasele si cand tre sa ne inscriem etc si se pare ca de la anul din februarie fata merge la gradi 2 ore jumate pe zi dim de la 9 la 11 jumate si pana la 3 ani adik vreo 6 luni tre sa platesc 6 lire pe zi apoi merge gratis si daca vreau de la 11 jumate pana la 1 si un sfert exista lunch club unde copii se joaca si apoi papa frumos impreuna, tre sa ii dau eu pachetel de acasa, si eu pot sa o iau la 1 si un sfert de acolo, asta mai costa 4 lire pe zi.
Si din feb 2009 pana in dec 2009 merge la preschool unde am vizitat azi apoi din jan 2010 pana in dec 2010 merge la nursery si apoi anul urm merge la reception class. M-a zapacit aia cu zece mii de clase...
Dar mai imp tre sa stie sa faca la toaleta sa raspunda prezent la nume asta pana la 2 ani jumate cand merge la gradi si mi-a arata cam cum invata acolo prin joaca numere , forme geometrice, culori, zilele saptamanii etc. Oricum ea deja se juca cu copii deci e ok.
Am intrebat si daca plange ce fac si etc si mi-a zis ca ma incurajeaza sa ii explic ca ea sta sa se joace si mami vine mai tarziu si daca plange prea tare pana se obisnuieste pot sa o iau mai devreme de acolo, dar a zis ca in genere se adapteaza repede copii in maxim 2 sapt sunt ok.
Na cam astai cu gradi.
Crissa ms. Hai ca esti belea cu hard-ul.
Vazut si eu pozele f frumoase.
M-floruta sa iti traiasca minunile sunteti niste scumpi.
Monica spor la checuri, harnicutza mai esti. Da si mie reteta de chec cand ai timp ca am musafiri duminica si as face si eu.
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutze spune:

eucemg am vrut sa iti trimit private mesage dar nu e activat. sper sa citesti aici
te pup
nico/adelapop

Cum isi poate asigura copilul dvs. necesarul zilnic nutritional:

Care este necesarul zilnic de calciu al copilului meu, si care sunt cele mai bune surse?
Copiii cu varsta intre 1-3 ani, au nevoie de 500 miligrame de calciu zilnic.
Copiii cu varsta intre 4-8 ani au nevoie de 800 miligrame pe zi.
Copiii cu varsta intre 9-13 ani au nevoie de 1300 miligrame pe zi.
Calciu este cheia pentru oase sanatoase si puternice, de acum si pana cand copilul dvs. va deveni adolescent sau chiar la maturitate. Unii experti sustin ca, calciul lipseste din dieta multor copii, mai ales de cand acesti incep sa consume alte bauturi cum ar fi sucurile acidulate si sintetice.

Iata cateva surse de calciu:

o ceasca cu iaurt contine 380 mg
o ceasca cu lapte - simplu sau cu ciocolata – contine aproximativ 300 mg
o ceasca cu suc de portocale sau mere imbogatit cu calciu contine intre 300 si 350 mg
o felie de branza are intre 202-272 mg
o ceasca cu lapte de soia imbogatit cu calciu are 257 mg
o felie de cascaval (mozzarella) contine 183 mg
o jumatate de ceasca de macaroane cu branza contine 181 mg
o jumatate de ceasca de inghetata contine intre 75 mg
o jumatate de ceasca de budinca contine 150 mg
o bucata de pizza cu branza contine 117 mg
2 biscuiti graham contin 100 mg
2 smochine contin in jur de 49 mg

Care este necesarul zilnic de fier al copilului meu, si care sunt cele mai bune surse?
Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 8 ani au nevoie de 10 mg de fier zilnic. Fetele intre 11 si 14 ani au nevoie de 15 mg; baietii de aceeasi varsta au nevoie de 12 mg zilnic. Fierul este foarte important pentru dezvoltarea creierului. Organismul uman asimileaza cu usurinta fierul din produsele animale , cum ar fi carnea de vita. Dar asimilarea fierului din vegetale, cum ar fi spanacul sau cerealele se face mai greu. Pentru a-l ajuta, incercati ca dupa ce consumati aceste alimente, sa consumati si unele bogate in vitamina C, cum ar fi portocale, capsuni, ardei, papaya, broccoli, grapefruit, rosii, mango si cartofi.

Cititi cu atentie eticheta alimentelor. Daca se specifica faptul ca o portie asigura 100% din necesarul zilnic recomandat de fier, asta inseamna 18 mg. , care reprezinta doza zilnica necesara pentru un adult.

Iata cateva surse de fier:

o jumatate de ceasca de cereale imbogatite contine 18 mg.
o jumatate de ceasca de faina de ovaz imbogatita contine 6 mg.
o jumatate de ceasca de spanac fiert contine 3 mg.
o bucata de carne de marimea unui pachet de carti de joc contine 2 mg.
un hamburrger de marime medie contine 2 mg.
jumatate de piept de pui contine aproximativ 1 mg.
un ou mare contine 6 mg.

Care este necesarul zilnic de zinc al copilului meu, si care sunt cele mai bune surse?
Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 8 ani au nevoie de 10 mg de zinc zilnic. Fetele intre 9 si 14 ani au nevoie de 12 mg; baietii de aceeasi varsta au nevoie de 15 mg zilnic. Copiii care nu primesc suficient zinc, pot prezenta stagnari in crestere.

Iata cateva surse de zinc:

o bucata de carne de marimea unui pachet de carti de joc contine intre 4 si 6 mg
un hamburrger de marime medie contine 4 mg.
o jumatate de ceasca de fasole fiarta contine 2 mg.
un sfert de ceasca de nuci contine 1 mg.
un sandwich cu ton contine 8 mg.
o lingura cu unt de arahide contine 5 mg.
o lingura cu seminte de floarea soarelui contine 5 mg.
un galbenus de ou contine 4 mg.

Care este necesarul zilnic de vitamina D al copilului meu, si care sunt cele mai bune surse?
Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 13 ani au nevoie de 200 UI (unitati internationale), sau echivalentul a 5 mg. zilnic. Vitamina D este numita si vitamina soarelui deoarece organismul uman o produce atunci cand pielea este expusa razelor soarelui. Dar copilul dvs. are nevoie zilnic de 200 UI din vitamina D, din surse alimentare, mai ales iarna. Vitamina D ajuta organismul in absorbtia mineralelor, cum ar fi calciul.

Iata cateva surse de vitamina D:

o felie de somon de dimensiunea unui pachet de carti de joc contine 155 UI
o ceasca cu lapte (gras, partial degresat sau degresat) contine 98 UI
un galbenus de ou contine 90 UI
o felie de branza contine 69 UI
o lingurita cu margarina contine 34 UI

Care este necesarul zilnic de vitamina A al copilului meu, si care sunt cele mai bune surse?
Copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani au nevoie de 400 micrograme de vitamina A zilnic.
Copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 6 ani au nevoie de 500 micrograme zilnic.
Copiii cu varsta intre 7 si 10 ani au nevoie de 700 micrograme zilnic. Fetele cu varsta intre si 14 ani au nevoie de 800 micrograme zilnic; baietii de aceeasi varsta au nevoie de 1000 micrograme zilnic.
Vitamina A protejaza organismul impotriva infectiilor si chiar reduce riscul aparitiei cancerului sau al altor boli. Aceasta vitamina este un catalizator implicat in maturizarea celulelor si a tesuturilor, in mod particular asigura sanatatea parului, unghiilor si pielii copilului dvs. Iar zvonurile legate de morcovi si alte alimente bogate in vitamina A, sunt adevarate : sunt esentiale pentru niste ochi sanatosi.
In prezent, copilul dvs. isi poate asigura necesarul de vitamina A prin consumul de morcovi, toate legumele si fructele colorate in galben si portocaliu. 6 miligrame de betacaroten – care se gaseste intr-un morcov mare – sunt convertite in 2000 micrograme de vitamina A in organism. (In timp ce prea multa vitamina A din produse de origine animala, cum ar fi ficatul, poate determina probleme de sanatate, este aproape imposibil sa supradozati vitamina A prin consumul de legume si fructe – de aceea nu va ingrijorati daca copilul dvs. mananca “prea multi” morcovi).

Iata cateva surse de vitamina A:

un morcov de dimensiune medie contine cca 2000 mcg.
O jumatate de ardei capia contine 339 mcg
O jumatate de ceasca de cereale imbogatite contine intre 141 (Cheerios) si 250 mcg (Total)
O ceasca de lapte imbogatit contine 139 mcg.
Un ou contine cca 84 mcg.
O jumatate de ardei verde contine cca 37 mcg.
O felie de somon de dimensiunea unui pachet de carti de joc contine 11 mcg.

Cum imi pot ajuta copilul sa primeasca mai multa vitamina C?
Copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani au nevoie de 15 mg. de vitamina C zilnic. Copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 8 ani au nevoie de 25 mg. zilnic. Copii cu varsta cuprinsa intre 9 si 13 ani au nevoie de 45 mg. zilnic. Vitamina C ajuta la formarea celulelor rosii ale sangelui, la dezvoltarea oaselor si tesuturilor. De asemenea ajuta la intarirea gingiei si intareste vasele de sange, reducand invinetirea in cazul cazaturilor sau ranilor. Vitamina C ajuta la cicatrizarea ranilor, intarind sistemul imunitar si totodata previne aparitia infectiilor.

Nu in cele din urma, ajuta la producerea de colagen de catre organism, catalizeaza absorbtia fierului din alimente, mai ales din legume. Aceasta vitamina se gaseste in foarte multe alimente, de aceea deficienta ei este foarte rara.

Iata cateva surse de vitamina C:

o jumatate de ardei capia contine 142 mg.
o ceasca cu suc de portocale contine cca 100 mg
o jumatate de papaya contine 94 mg.
o portocala de dimensiune medie contine 70 mg
o jumatate de ceasca cu broccoli contine 62 mg.
5 capsuni intregi contin 51 mg.
o jumatate de grapefruit contine 47 mg.
un mango contine 16 mg.
o jumatate de rosie contine 12 mg.
o jumatate de ceasca cu spanac contine 9 mg.
o jumatate de cartof copt contine 8 mg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutze spune:

doniro tin pumnii sa te descurci...
cred ca e adorabila dariuca ta
dupa ce pleaca mama incearca sa ai macar la curatenie pe cineva
o sa fie greu dar cine o sa fie mamica mare si tare la anu?????
stii si tu ca [primul an e foarte greu
...zic si eu ...
nico/adelapop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

mada, , pe prima pagina;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

norocuta, ti-am trimis alt colaj, pe mailul comun;