Egipt la sfirsit de februarie...a fost cineva?
As vrea sa merg in Egipt din 20 februarie.A fost cineva in perioada asta? Se poate face plaja? Cit de cald e? Am inteles ca ar fi doar in jur de 23-24 grade. ...in Hurghada!!! Pe la ce hoteluri v-a placut in Hurghada? Noi optam intre Hilton Long Beach sau Sea Gull ...ultimul avind avantajul ca e in statiune.
Raspunsuri
tusferi spune:
Nu am fost in Egipt inca. Am vrut sa merg de Revelion, dar pt ca prietenii mei nu au vrut, am ales alta destinatie. In perioada in care m-am interesat eu de temperaturi, hoteluri, etc. pt Egipt, am citit foarte mult de pe tripadvisor.com, vezi ca au si forum si sunt acolo foarte multi care dau diverse sfaturi in legatura cu hoteluri, care impartasesc din experientele proprii, sfaturi, cum a fost vremea, dress code, excursii recomandate, ce sa bei, ce medicamente sa iti iei la tine, ce sa mananci, etc.
Vacanta placuta!
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel
carm3n spune:
Salut.
Am fost in Egipt (dec 2005- ian 2006) deci cand ar fi trebuit sa fie mult mai frig decat in Februarie si cat despre asta am facut plaja, am venit super bronzata. Cei de acolo mi-au spus ca perioada ideala pentru Egipt este chiar asta de primavara timpurie-primavara si toamna-iarna pentru ca vara este foarte foarte cald. Cred ca vor fi mai mult de 24 C in perioada cand mergi tu.
Intamplator am stat chiar in Hurghada, la Hilton, nu de fitze ci pentru ca am citit si eu pe tripadvisor, cum a spus si tusferi ca e bine ca hotelul sa aiba minim 4 stele in Egipt si ca oricum cele 4 stele nu sunt echivalente cu 4 stele la hotelurile de acasa. Iti pot confirma asta, e un Hilton nu la standarde Hilton dar ok per ansamblu, mancare din belsug la ALL INCLUSIVE, prajituri excelente.
Separat de ceea ce platisem am fost la o excursie in safari cu ATV-ul,1 la scubadiving,1 snorkeling. E de preferat sa le iei de la hotel si nu de la tour operatorul de la care ai cumparat excursia pentru ca diferenta de pret e cam de 60% in plus ( pentru ghidul roman, zic ei...las` ca merge si in engleza :) ). Egiptenii vorbesc mai toti engleza, multi vb germana, italiana, spaniola si...rusa! Da, sunt si afise in limba rusa, explicatia primita a fost simpla :"daca maine ar veni aici foarte multi romani, in cateva luni toata lumea interesata sa faca bani ar vorbi romaneste" :)
Despre dress code...eu m-am imbracat normal in complex ( trebuie sa precizez ca nu este un hotel ce da in oras ci un adevarat complex, cu main building si multe vile, piscine, plaja la mare ) pentru ca oricum orasul e la vreo 20 km de complex si ajungi acolo cu un bus al hotelului care pleaca si se intoarce la ora fixa dar dupa sfatul cu "nu parasiti strada principala" si dupa ce am vazut o gramada de soldati cu pustile pregatite de tragere ( fara gluma, am poze! ) cand am facut turul oasului in prima zi iti dai seama ca nu ne-am aventurat prea departe.
Am luat cu mine medicamente antidiaree dar nu a fost nevoie, atata timp cat nu mananci din alta parte decat de la hotel nu ai cum sa patesti ceva.
Piramidele nu le-am vazut pentru ca erau la vreo 500 si ceva de km si trebuia sa pleci la 2 noaptea cu un autobuz incomod si sa astepti la a marginea desertului sa se formeze un convoi de masini, autobuze etc si sa traversezi desertul in coloana militara. Cei care au fost au spus ca drumul a fost foarte obositor, ca au ajuns la piramide si au trecut rapid dupa ghid care i-a adunat cat de repede a putut la autobuz ca sa-i aduca inapoi. Noua nu ne-a suras ideea cu drumul asa de lung prin desert si in coloana militara. Pentru ca vreau totusi sa vad piramidele candva am decis sa ma duc mai aproape pentru asta.
Nu stiu daca mi-a scapat ceva, daca vrei sa ma intrebi si altceva o poti face, am sa-ti raspund cu placere.
Angelinne spune:
Eu am fost anul trecut in septembrie la Sharm el sheik a fost f bine , cald ...am fost si la piramide si intr-adevar a fost obositor dar nu puteam sa merg si sa nu le vad....oricum mi-a placut f mult si drept urmare am zis ca mai vreau sa merg....iar acest grup de prieteni merg acuma in 20 sau 27 februarie...de la agentie(patronul e egiptean) mi-au spus ca cum ti-e norocum cu vremea, si la ei e inca sezonul rece cica. Eu sunt f friguroasa si la 23-24 gr mi se pare cam putin si nu stiu daca nu mi-ar fi rece la plaja. In rest...pt altceva nu vreau sa merg....decit ca sa fac plaja. Si inca totusi nu ma pot hotari si trebuie sa dam raspuns daca venim si noi sau nu?!
carm3n spune:
Nu stiu ce sa-ti spun.Am plecat din Romania cu geaca si cizme ( era totusi 26 Dec. ), cand am ajuns acolo adia un vantisor, dimineata am iesit la restaurant tot in cizme. Lumea se uita ciudat la mine :). E drept, dimineata era mai racoare dar am facut plaja in fiecare zi. Si eu sunt foarte friguroasa si nu as fi stat la plaja in orice conditii. Mai e si problema ca fiind alba alba ma bronzez mai greu si totusi m-am intors ciocolatie cum nu am fost niciodata. In ultimele 3 zile s-a starnit un vant puternic de nu prea se putea sta la plaja la mare ci doar la piscina dar nici chiar atunci nu a fost asa de frig. Ai vazut ca egiptenii sunt foarte prietenosi, am stat de vorba cu ei si spuneau ca cel mai bine e in perioada asta cand nu e foarte cald. Apropo de plaja, nici eu nu fac scubadiving dar iubitul meu a trebuit neaparat sa mearga :) asa ca l-am insotit. Am facut plaja pe barca si inainte de scufundari am mers pe o insula cu nisip foarte fin unde am avut la dispozitie 2 ore pentru plaja.
Hilton Long Beach este chiar hotelul la care am stat.Sea Gull este, asa cum ai spus si tu, chiar in buricul targului, ce sa spun, depinde ce-ti doresti cel mai mult, sa stai la plaja linistita sau distractie. Pentru plaja, parerea mea, e mai bun Hilton dar...e asa departe de toateeeeee. Sea Gull e chiar in centru, l-am vazut, am vorbit cu romani care au stat acolo, se pare ca sunt mai bune conditiile la Hilton. Mie mi-au mai recomandat fetele pe site si Desert Rose sau Conrad. Am inteles ca e super si Makadi.
Cu piramidele...imi pare rau ca am fost acolo si nu le-am vazut dar...ce sa fac, nu am avut cu cine sa merg, la hotelul unde stateam noi nu mai erau alti romani. Poate data viitoare. Deci...ramane sa-ti asumi riscul sau nu.
Vacanta placuta daca te hotarasti sa mergi.
Fournicutza spune:
eu am fost acum 2 ani in el gouna pe 3 martie.am venit super bronzata , apa marii mi s-a parutun pi crece, in rest totul ok.o sa mergem si anul asta pe 28.02, dar in hurghada si am ales un hotel din reteaua redsehotels.