Buna ziua!
Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra, pentru ca nu stiu cum sa rezolv problema acestui calcul si nimeni nu ma lamurste.
Am urmatoarea situatie si nelamurire:
- In cursul anului 2007 am lucrat pina in octombrie 2007 inclusiv la o firma. De la 1 noiembrie 2007 sint angajata cu un contract de munca principal - cu functie de baza si 8 ore la firma 1, dar tot de la 1 noiembrie mai am 2 contracte cu timp partial de 2 ore la alti 2 angajatori - firma 2 si firma 3. Conform legii, fiecare angajator din cei 3 trebuie sa calculeze indemnizatia pentru concediu medical conform salariului platit si contributiei la sanatate virate.
Pentru un concediu medical pe care il am incepind cu 7 ianuarie 2008, pentru baza de calcul (veniturile din ultimele 6 luni) a indemnizatiei o sa aduc adeverinta de venit de la angajatorul la care am lucrat pina la 31 oct.2007.
Dilema apare la modul in care cei 3 angajatori vor calcula partea lor de indemnizatie, tinind cont ca 4 din cele 6 luni anterioare concediului med sint lucrate la alt angajator.
Concret, in perioada iulie-octombrie salariul a fost de 5286 ron/luna, iar din noiembrie salariul a fost:
firma 1 - 2043 ron - contract 8 ore
firma 2 - 988 ron -contract 2 ore
firma 3 - 374 ron -contract 2 ore
conform legii, fiecare ar trebui sa foloseasca veniturile de 5286/luna pentru propria baza de calcul, dar in acest fel nu se suprapun veniturile din cele 4 luni?
Poate ma ajutati sa descilcesc problema asta incurcata.
Multumesc anticipat.
A.Bragadireanu