Comori de nov-dec 04 (168)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Miria, ti-o primeste si la primavara, mult mai usor decat in toamna, daca mergi cu un pliculet strategic si cu vorba mieroasa.Eu zic sa incerci.

Cu banii la noi e poveste lunga , fiecare are pusculita lui , periodic ii scot si ii numara. Ma distraeza la maxim ca sunt infinit mai fericiti daca primesc 10 hartii de un leu decat 2 de 10 lei, ideea e sa fie multe (desi bianca socoteste bine, tot prefera sa fie cat mai multi).Bianca ii strange in diverse scopuri si cand vine vremea sa-i foloseasca e tare stransa la punga...

Roxana&Co

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ROXANA - Bine ca mi-ai zis cum sa procedez! Sa incerc sa merg acuma sa vad daca ma primeste din primavara sau merg direct in martie pregatita? Adica dau plicul si astept sau dau si copilul? Ca nu stiu!

Cred ca, fetele sunt mai strangatoare, in general, decat baietii.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

quote:
Originally posted by miria_cristina

Cred ca, fetele sunt mai strangatoare, in general, decat baietii.

Vaaai.. fata-s si eu ..dar cred ca am o 'fanta' - ca nu zic altceva inetrpretabil- in palma.... pe unde se tot scurg...

Mergi la inceput

Stai, mai, ca yo ziceam de copii!
Ca daca ma gandesc la mine nitel ma simt cu musca pe caciula, ce crezi?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:

'Neata, fetele!

In primul rand, as vrea sa stiu si aici ma refer la fetele cu 2 copii, daca aveti singure grija de 2. Adica, tatii, or fi ei la servici, dar nu mai preia pe cel mare din cand in cand macar?

Ca eu, daca as avea 2, sigur as fi cu ei de gat pentruca sotul meu este stangaci,dar mai ales tare comod. Modul in care are grija de fata, este sa stea cu ea intr-o camera, iar ea sa faca relativ tot ce vrea.

Apoi, cum procedati cu jucariile? Noi avem multe. Desi par si mai multe.Totusi, nu am exagerat. Si cu toate astea, Damiana nu se joaca singurica. Adica, s-o vad cu ele in brate. Poate cu o papusa-doua si cu toaleta. In rest, zac prin casa si am eu ce sa spal de praf.

As mai avea cateva nelamuriri, dar nu le scriu pana nu-mi ziceti la astea ceva.

Miria, io un singur barbat in viata mea am pomenit care sa se ocupe de copil asa ca o mama, sa faca activitati, sa duca copilul colo si colo, sa-i faca baie (el ii face baie, nu mamica, de cand era mica si acum are 5 ani fetita), face curatenie ca la carte cu sters prin toate cotloanele posibile etc. Doar ca nu gateste si spala .
Dar tin sa te asigur ca majoritatea barbatilor asta inteleg prin a sta cu copilul: tin copilul langa ei, vor sa se uite la tv odata cu ei sau sa stea cuminti in poalele lor cat frunzaresc ei la calculator.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

quote:
Apoi, cum procedati cu jucariile? Noi avem multe. Desi par si mai multe.Totusi, nu am exagerat. Si cu toate astea, Damiana nu se joaca singurica. Adica, s-o vad cu ele in brate. Poate cu o papusa-doua si cu toaleta. In rest, zac prin casa si am eu ce sa spal de praf.

Separa-i jucariile in vreo 3 grupe si lasa-i la vedere doar o singura grupa. Apoi dupa o sapt ii scoti la joaca a doua grupa si o pui de-o parte pe prima si tot asa rotest ijucariile. Sa sti ica prea mutle jucarii le creeaza dificultati de alegere. Eu am impartit jucariile prin casa. Adica in dormitorul lor au o parte din jucarii (de ex. la alex in camera le-am pus pe cele care sunt seturi, jocuri asamblate si care sa nu stea tot timpul sa le tot puna la loc (ca adrian da iama-n ele si le ravaseste piesele), apoi am dus o parte din jucarii in basement si in family room am pastrat grosul - unde petrec ei cel mai mult. Si sa stii ca e o idee buna ca de fiecare data cand merg undeva la joaca in casa vor avea impresia ca merg la alte jucarii, merg cu placere si se plictisesc mai greu.

Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

quote:

Hai, ca mai scriu ceva, ca altfel uit.

Am observat da fata, ca pana adoarme, misca degetele de parca ar canta la pian. Stiti miscarea aia abia perceptibila din fiecare deget, nu? Oare o fi normal?

Apoi, nu reuseesc sa-i citesc povesti.Se uita pe poze de mii de ori si imi cere eventual sa ii spun ce vede. Atat!
Nu sta sa ii citesc cu A fost odata... ca se plictiseste sau nu intelege.

Si nu invata poezii.
Pe limba ei, atat reuseste sa zica:

Vine goga pe carare/Si da de suparare,

Mos Craciun cu plete dalbe/da daruri (varianta o stiti voi, n-o mai scriu)

Si Cucurigu boieri mari...

Eu ma chinui sa repet poezioare si ea nimic!

Ce ma fac? O fi a mea mai "speciala" sau e din cauza de gradinita sau din cauza mea.

la mine sotul are ticul asta, dar are cu totul alta origine. El a suferit un accident cu arsuri de gradul II si III cand eram in fac. (slava Domnului ca a ramas intreg si fara semne, doar usor perceptibile pe anumite portiuni pe spate) si de la durerile vindecarii. In fiecare zi ii schimbau pansamentul pe maini (pana la coate a fost ars) si trebuiau sa-l smulga pt ca pielea creeaza o plasma deasupra zonelor arse si aia trebuia indepartata odata cu bandajul ca sa se vindece cum trebuie, sa nu faca infectii etc.) Si de atunci isi tot misca degetele asa ca si cand ar canta la pian sau ca si cand ar avea fire de nisip intre degete si vrea sa scape de ele. Face asa de regula cand conduce masina sau cand se concentreaza sa faca ceva si nu-si mai da seama.
La Damiana cred ca e un fel de ritual de adormire, unii copii isi freaca urechea, altii isi sug degetul, altii mangaie pernita etc.

Ale nu recita si nu canta nimic. Asa ca... n uest isingura. Sigur stie ceva versuri, dar nu spune nimic. Ne-am chinuit si cu amaratu' de cantecel pt Mos Craciun si pana la urma n-a scos un cuvant in fatza lui. Nici macar nu s-a uitat la el cand i-a venit randu lsa spuna ceva.
Cu cititul de povesti, las-o pe ea sa savureze carticelele asa cum vrea ea, nu e musai sa-i impui stilul clasic de citit. Nici la mien alex cand era mai mci n uavea rabdare si voria doar sa dea paginile si sa-i spun ce e pe poze. Si nu ma strofocam nici eu sa-i citesc. Mai tarziu, cand a descoperit el farmecul filmelor de desene a inceput sa indrageasca sa-i si citesc.
faptul ca tu-i povestesti povestea doar pe poze e la fel de castigata ca si cand i-ai citi textul. Daca insisti sa faci in felu ltau si n ual ei, posibil sa o indepartezi de carticele.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by andreap
dar spune numai cand vrea..si uneori cand ii promiti bani

E mortala Mariuca ta, o sa fie fata descurcareata-n viata ,ai sa vezi. Dac-o faci si pe Mariuca asta la fel ca pe prima, dormi linistita la batranete.
Chair ce nume ati ales (daca ati ales)?

Mergi la inceput

quote:

Mai, a mea si daca incearca sa recite ceva iese o ala-n-dala pentru ca vorbeste klingoniana si nu intelege nimeni nimic din ce zice.

Pai daca l-ai fi auzit tu pe alex cum vorbea pana acum 2-3 luni. Nici acum nu pronunta bine, dar macar si-a mai dat drumul.
Un simplu exemplu recent iti dau: ieri vine si-mi spune ca vrea si el fiu d-ala de cacafat. Mi-a repetat copilu' de vreo 7-8 ori. Stiam ce-i ala cacafat (scafandru) ca stie de el de la Finding Nemo (Cacafatul l-a luat pe Nemo pt ca nu a fost cuminte si s-a dus la barca). Da' ce-i ala fiu de cacafat? La un moment dat mi-a zis ca vrea fiu d-ala negu de cacafat ca'e se pune sub gu'a. Si-asa am inteles ca vrea si el tub de-ala pe care respira scafandri. Motivul? Ca sa nu mai int'e apa-n ochi.
Alte cuvinte:
T'a sepe - te-ai speriat (zice de el)
Sepi pe dinti - speli pe dinti
Bisent - basement
cama - camera
nenea uau - nenea rau (el nu-l pronunta deloc nici pe R nici pe L)
igua - lingura
catcu - tac-tu
pudue - padure
meke meisi - multumesc, merci (asa zice el cand vrea sa-ti multumeasca)
kaki - thank you

ar trebui sa le scriu si eu pe-un caiet ca uit...

Mergi la inceput

Vai, ce haios e fii-tu!!!
A trebuit sa le citesc cu voce tare ca nu puteam sa le pronunt nici pe litere.

Pai, cam asa vorbeste si fii-mea!

Si cand se grabeste si vorbeste repede mai face si prescurtari.

Mergi la inceput