Comori de nov-dec 04 (168)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by miria_cristina
In primul rand, as vrea sa stiu si aici ma refer la fetele cu 2 copii, daca aveti singure grija de 2. Adica, tatii, or fi ei la servici, dar nu mai preia pe cel mare din cand in cand macar?

In general am grija singura de amandoi,pana seara cand vine tati de la serviciu si-l preia pe Robert,inclusiv cu programul de seara. In zilele cand vreau un pic de vacanta il mai trimit pr Robert la bunica,cateva ore.

quote:
Ca eu, daca as avea 2, sigur as fi cu ei de gat pentruca sotul meu este stangaci,dar mai ales tare comod. Modul in care are grija de fata, este sa stea cu ea intr-o camera, iar ea sa faca relativ tot ce vrea.

Si al meu e tare comod,dar de voie de nevoie n-are incotro.Si n-am avut pretentii sa invete chestii "tehnice",gen bucatareala,schimbat garnituri sau sigurante... ce nu le-a invatat acasa la mama-sa,dar de invatat sa stea cu copilul,sa se joace cu el,sa-l imbrace,sa-i dea de mancare am avut chiar f mari pretentii. A mai bodoganit el,dar eu am bodoganit mai tare ca el si mai apoi era tare mandru de el,de ceea ce a facut.

quote:
Apoi, cum procedati cu jucariile? Noi avem multe. Desi par si mai multe.Totusi, nu am exagerat. Si cu toate astea, Damiana nu se joaca singurica. Adica, s-o vad cu ele in brate. Poate cu o papusa-doua si cu toaleta. In rest, zac prin casa si am eu ce sa spal de praf.

Si la noi sunt f multe jucarii.Si cu toate ca are o buna parte primite cadou,tot am impresia ca am exagerat,mai ales in privinta colectiei Thomas,dupa care e chiar disperat.Si eu sunt disperata,dar in sensul celalalt,ca-mi vine cateodata sa le iau si sa le arunc cat colo cand le vad imprastiate.O sa vedem cum o s-o scoatem la capat cu papusile Amirei. Inca mai speram ca-i vor place masinutele si trenuletele si nu papusile.

Amira, Robert si mami Miha

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miria_cristina
Eu ma chinui sa repet poezioare si ea nimic!

Repeta-le in continuare,vei avea surpriza intr-o zi sa le spuna singura.

Nici Robert nu sta sa-i citesc povesti,se uita la poze si eu trebuie doar sa-i povestesc dupa imagini .Nu face puzzle,el doar asista cand il fac eu.Si mai pot continua. Mai vrei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Hai, ca ma linistesti!

Nu prea stiu cu taica-sau cum va fi pentru ca nu face mare chestie.
Cand era mica ii placea mai mult sa stea cu ea. O suia intr-un balansoar langa calculator (cam cu spatele, sa n-o radieze)dupa care dadea din mana la ala ore in sir. Ii mai dadea si lapte..

Acuma, insa, este nervos, isi pierde repede calmul si nu stie ce are de facut. Iar Dami este ca argintul viu in jurul lui. Imi e si mila de ea, ca vrea, de fapt, sa-i atraga atentia nu sa-l supere.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Miki, mortal amorezatul tau! Noi am scapat de "napasta" asta, au plecat la scoala toti "barbatii ca lumea" din grupa Biancai, asa ca nu mai are pretendent anul asta, sunt prea mici , vezi Doamne.

Bumbacel, ma bucur ca bb e bine si cuminte, cat despre gelozii, vorba Andrei, e doar inceputul, la noi abia cand avea Mihnea in jur de 1 an au inceput cu adevarat. Asta asa, de incurajare!

Miria, deci:
- la noi, Catalin presteaza destul de corespunzator (in masura timpului), adica are ceva ce mie imi lipseste cu desavarsire: capacitatea de a se juca cu copiii la mintea lor, cu tavalit , tipete si alte cele, in plus inventeaza tot felul de povesti si joculete, din cauza asta il prefera mereu pe el la joaca, m-am scos! bineinteles, ca avanad un program destul de incarcat, nu mereu are timp sa-i alerge dar o face destul de des; cand nu e prin preajma normal ca ma descurc singura, dar acum imi e mai usor ca se joaca destul si singuri (pana ajung sa se bata si trebuie sa intervin)...

- cu jucariile, si noi avem tone; copiii au perioade cand prefera anumite chestii, iar altele zac permanent in uitare (ex: Bianca are zeci de Barbie care stau aliniate frumos pe o etajera, o data la muulte luni intra intr-o febra de a se juca cu ele si cateva zile numai asta face , le imbraca/dezbraca, face scenarii, etc, apoi iar nu le mai baga in seama mult timp; in schimb are nu stiu cate jocuri din alea cu pioni sau "Sapientino" primite pe la ziua ei, care zac nedesfacute, nu o intereseaza.La Mihnea de departe cea mai minunata investitie a fost bancul de lucru, nu e zi sa nu mestereasca la el. In afara de asta si de masinute, nu se omoara cu alte chestii, nu ii place puzzle cine stie ce, in schimb amandoi deseneaza mult si cu placere.Bianca si-a cam folosit jucariile in general, problema insa cred eu, e ca au fost cam multe si nu s-a mai bucurat de ele la justa valoare.Norocul cu 2 copii e ca la un moment dat (pe la 2-3 ani) incep sa se joace impreuna, deci vor baga mai mult in seama si jucariile, so, iata avantaj de bb2, go for it!

-pentru problema cu poezii si povesti , sfatul e unul singur : du-o la gradinita!- la Mihnea evolutia a fost spectaculoasa in lunile de cand merge, inainte nu vroia sa invete decat 3 versuri cu chiu cu vai, acum turuie mereu poezii lungute, are rabdare (chiar prea multa) sa-i citim/povestim, iar la vorbit si-a dat drumul intr-un ritm infernal, tot timpul are ceva de spus. Sunt convinsa ca toate astea se datoreaza gradinitei,el a fost deosebit de Bianca, care mereu a adorat cartile , putea sa stea sa rasfoiasca ore in sir sau sa-i citesti, el nu avea rabdare nici 5 min. Eu sunt fan declarat gradinita (cu conditia unei educatoare cam cum e a noastra), cu toate neajunsurile ei, consider ca are mult mai multe beneficii, asa ca poate te incumeti sa incerci din nou la primavara.

Dana, pe unde ai disparut? Ce mai faceti voi?

Roxana&Co

Mergi la inceput

ROXANA - As da-o la gradinita si maine, dar nu stiu daca mi-o primeste in primavara. In plus, nu o mai duc la particulara. Suma de bani este obraznica, iar copilul nu este tratat mai bine si nu invata mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Miria,Mariuca e la fel de incapatanata:povesti are rabdare sa asculte..50 secunde.De jucat se joaca singurica,nu am probleme.Sau se uita la desene...dar numai la aberatiile alea de la Tv,daca-i pun ceva 'clasic',nu vrea...daca o pun sa zica o poezie,cantecel,in 80% din cazuri nu vrea.dar..am avut surpriza sa o aud de pe olita cantand "saniuta fuge,nimeni n-o ajunge..",precum si alte cantece de pe CD-urile cu cutiuta muzicala...deci retine,dar spune numai cand vrea..si uneori cand ii promiti bani

REVELION 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by andreap
deci retine,dar spune numai cand vrea..si uneori cand ii promiti bani

Mergi la inceput

Aaa, chestia cu banii o are si fii-mea.
Dar nu cere. Are o gramada de hartii pe care le numeste "banii mei". Iar daca o intrebi unde e tatii, zice ca "la banca sa ia bani". De unde o fi prins chestia asta nu stiu.
Ca de la servici tati nu aduce decat cacao.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Sunt pe-aici Roxana, va citesc...
un pic agitata la servici......trebuie sa-mi 'binoclez' tare bine ochii ce fac...

Ref. la povesti .. si IRIS prefera variantele scurtate la max... se plictiseste si schimba vorba..
La poezii si cantecele insa m-a surprins. Are repertoriu bogat in 2 limbi, invatat exclusiv acasa. Fiindca stiti ca am lasat-o 'moarta' cu gradinitza pana la primavara cand vom mai incerca. Sper sa reuseasca sa se integreze totusi. Din acest punct de vedere nu credeam c-o sa aiba probleme... si totusi... vreau neaparat sa cunoasca si alt tip de autoritate, si un program clar, reguli, etc. Prea are senzatia ca e centrul pamantului.
Mare mirare am avut insa s-o vad ca se straduie singurica sa invete cantecelele de la inceputul desenelor animate in lb. romana. Este in librarii si chioscuri o colectie cu versiuni short ale multor povesti cunoscute. Deja a invatat cantecelele de la Scufita Rosie, Heidi si Cei 3 purcelusi.
Face ce vrea ea. Mai rar ce vrem noi. Este f. deschisa la informatii dar parca ar fi batuta in cap cand vine vorba de alte chestiuni... gen sa raspunda cand e strigata, sa nu mai umble in 4 labe... sa nu mai bea apa din bideu....samd.

Apropos de imitatul personajelor din desene... a celor negative...
Si noi!
Mai nou Iris este cainele husky cel rau din BALTO.... se deplaseaza in 4 labe, cum scriam mai sus - spre enervarea mea, maraie, latra si musca.

Pe fiica-mea banii n-o intereseaza deloc (deocamdata) - insa cred ca are impresia ca sunt nesfarsiti...
Totul se recompenseaza in dulce... asta o intereseaza.
Chiar am o problema ref. la ce trebuie sa-i spun despre bani.

Mergi la inceput

Mai, a mea si daca incearca sa recite ceva iese o ala-n-dala pentru ca vorbeste klingoniana si nu intelege nimeni nimic din ce zice.

Mergi la inceput