Prima zi la gradi
Stiu ca anul prescolar a inceput in sept.,dar pt. mine azi a fost prima zi.I-am gasit cu greu un loc la cea mai buna gradi din oras,dar a trebuit sa astept pana implineste 3 ani.Am avut mari emotii ca n-o sa-l pot convinge sa ramana ,si de o saptamana il tot "antrenez" - mergem la copii,si te lasa mami acolo sa te joci ,si vine mami inapoi etc.
Cand am ajuns azi a inceput flacaul mau sa planga ,ii curgeau lacrimile de mai mare mila,am stat 20 minute cu el in clasa ,m-am furisat si am plecat.L-am auzit cand a intrebat unde e mami? .Acum astept sa-l iau la ora 15 ,sa vad cum s-a descurcat.
Eu l-am mai dus vreo 2 luni la cresa,si tare nu i-a placut acolo,nu stiu ce activitati faceau cu ei (cred ca niciuna)ca dimineata facea adevarate crize de plans cand vedea cladirea.El plangea in clasa ,eu in curte.Dar la gradi e altfel (sper). Cum a fost prima zi la voi? Ce activitati fac copii vostri in grupa mica?
A, si s-a scumpit taxa e 5 lei pe zi,plus nelipsitul fond al clasei.Dar ce nu fac parintii pt. ca pruncilor sa le fie bine.Aici ,tot ce s-a modernizat a fost cu ajutorul parintilor ,de-a lungul anilor.Si eu care credeam ca Primaria se gandeste si la confortul picilor!N-ai sa vezi.
Raspunsuri
anca_vlad spune:
daca rasfoiesti printre subiectele acestui forum vei gasi multe discutii despre gradinite si impresii din prima zi!
http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=14
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
barsines spune:
Trebuie sa fii convinsa ca iti duci copilul intr-un loc bun si sigur pentru el. Cand ai trecut de acest pas, trebuie sa fii f hotarata si sa incerci sa ii pregatesti calea.
Cand mi-am dus copilul la gradi nu am putut sa dorm in noaptea de dinainte, asa ca am luat o foaie de hartie si i-am scris educatoarei. I-am scris ce fel este copilul meu, ce ii place, ce il enerveaza si cum poate fi calmat, ce nelinisti are referitor la gradinita, etc. Ce ii place sa manance si ce nu, cum poate fi convins cu tact, cum poate fi dus cu vorba ... Sunt mici secrete care ajuta enorm si pe educatoare si pe copil.
Baiatul meu nu a plans deloc primele 3 zile la gradi desi l-am dus la 8 si l-am luat la sapte seara! In a patra zi a inceput sa planga si a plans o luna, zi de zi. Il lasam plangand si speram ca e adevarat ca tace dupa ce plec. Intr-o zi m-am dus pe la 10 la gradi si am privit prin gard in curte. Baiatul meu alerga si radea in hohote, desi cu doar 2 ore inainte il lasasem tremurand de plans. De atunci mi-a fost mai usor.
Peste cateva zile, incearca sa il intrebi discret despre gradi. E important sa afli daca e ceva anume ce-i displace. Daca iti spune doar ca nu ii place pentru ca nu e mama cu el, atunci e in ordine. Inseamana ca de fapt ii place.
Nu prelungi prea mult despartirea de dimineata, dar nu uita sa ii spui zi de zi, ca il iubesti si ca dupa servici vii sa-l iei acasa. Spune-i ca te gandesti toata ziua la servici la el, ca mereu te intrebi daca ii este bine, ca daca are vreo problema sa iti spuna ca mama rezolva imediat. Poti sa ii pui in buzunar o jucarie mica de tot (un animalut miniscul de plus), o saruti inainte , ii spui sa aibe grija de ea ca nu poti sa o iei cu tine la servici si sa ti-o dea cand te intorci.
Nu stiu cum e la stat (eu nu am reusit sa prind un loc la stat), poate sunt multi copii si educatoarea e ocupata, dar incearca sa schimbi o vorba cu ea in fiecare dimineata cand lasi copilul si in fiecare dupa amiaza cand il iei. Incearca sa creezi un triunghi tu-copil-educatoare, sa va cunoasteti zi de zi un pic mai bine si atunci si copilul se va simti mai in siguranta.
Stiu ca e greu la inceput, dar apoi le place atat de mult !
herra spune:
mie mi se pare important sa nu te furisezi, ci sa-ti iei ramas bun, dupa ce i-ai zis ca vii dupa el in "n" ore.
sunt curajoasa acum, dar mai vorbim la toamna, cand incepe si al meu gradi.
deja am inceput pregatirea, i-am zis ca o sa mearga si el la "serviciul copiilor", privim pe geam cum vin si pleaca copiii (am gradi in fata blocului)...dar mi-a raspuns deocamdata ca NU VREA sa mearga acolo...hmm...
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
dana d spune:
A mea (cea mare) in prima zi a fost incantata, in a doua a protestat putin, in a treia a plans, urmatoarele a urlat si s-a zbatut in bratele ingrijitoarei timp de aproape un an, aproape toata grupa mica. Nici la grupa mijlocie nu au fost toate diminetile linistite.
Cu cea mica a fost altfel: a numarat zilele toata vara pana la inceperea gradinitei, in prima zi ca si in urmatoarele a fost incantata, fascinata, fericita sa ramana acolo. Eu plecam dezamagita ca puiul meu abia imi spunea la revedere in graba sa se duca la copii mai repede.
Acum e grupa mijlocie si e dornica in fiecare zi sa se duca nici atunci cand e bolnava nu vrea sa rateze o zi de gradinita.
La noi taxa e de 8 ron/zi la care se adauga costul cursurilor optionale pe care le-am ales, iar fondurile claselor... din pacate sunt ceva obligatoriu la noi, acum depinde de cat de mare trebuie sa fie cotizatia...
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
tibiuta spune:
Da Hera,si eu vedeam normal sa nu ma furisez,insa am sculatat-o pe educatoare cand mi-a zis :"gata acum e momentul si nu va mai uitati dupa el ".Mi s-a pus un nod in gat si am plecat.
Am avut azi emotii ,de parca ma duceam la interviu,dar nu cred ca tb.sa-mi fac multe probleme (mai multe decat e cazul)caci mi-a zis ca s-a comportat bine,n-a mai plans decat decat un pic.
Insa ,nu a vrut sa-mi spuna nimic ,ce-a facut cu cine s-a jucat,e tare secretos.Maine am iar emotii ,poate ma trezesc cu un refuz ferm ca nu se mai duce,si sa vezi pe unde scot camasa!tb.sa-mi pregatesc un speach![]()
Barsines,in.leg.cu ce spui tu -foaia de obs. si sugestii,asta e o gradi de stat.Prietena mea isi duce la privat copilul si nici acolo nu se procedeaza asa.Ar fi o schimbare prea mare in tehnica lor de abordare psihologica a copilului ,poate peste ani de zile ,ar fi bine o asemenea fisa.Dar aici copii sunt multi.
herra spune:
va tin pumnii pentru a doua zi de gradi!
poate isi gaseste un prieten, care sa-i faca adaptarea mai usoara.
buli spune:
eu n-as fi asciltat-o pe educatoatare si n-as fi plecat pe furis.
copilul trebuie sa stie ca ii spui mereu adevarul.
la noi a functionat perfect numaratul. uite, mai stau cu tine cit numaram pina la 10. sau daca el voia pina la 20, pina la 20. sau pina la 30.
dar asa era.
si el simtea ca tin cont de parerea lui daca numaram pina la 23 cum spunea el si nu pina la 10 cum spunema eu.
ne stia toata gradinita cu numaratul, apoi au inceput sa vina copii si numaram in cor.
incet-uncet am depasit faza. acum imi da un pup in fuga, ma intreaba cine vine sa-l ia si alearga la copii.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@