hainute botez

hainute botez | Autor: dariana

Link direct la acest mesaj

buna ziua,
in curand voi boteza o fetitza, eu stiam ca hainutele de botez ar trebui sa fie albe conform traditiei, dar am auzit ca pot fi si alta culoare. as vrea sa intreb daca stie cineva cineva care este obiceiul...

http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1

Dariana si Darius (30.07.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacapra spune:

Proaspatul botezat se imbraca in haine albe (indiferent ca era adult - cum erau cei mai multi in primele veacuri, fie ca era copil). Conform invataturii crestine (ortodoxa, catolica), prin Taina Botezului se sterg pacatul stramosesc si pacatele personale (daca cel botezat nu era copilas), astfel incat iesind din apa Botezului el este pur, sfant, curat. Aceasta curatie a sufletului dupa Botez este simbolizata de hainuta alba.
Eu te-as sfatui sa ii cumperi totusi hainute albe, chiar daca nu este o crima sa se imbrace in alte culori. E simbolic si ar fi bine ca si mamica sa ii pastreze acea hainuta si sa i-o arate cand va mai creste.
Un pic off topic - e bine sa ii iei hainute de bumbac - sunt frumoase cele de atlas, matasoase, dar in ele copilul e ca intr-o punga de plastic, transpira, iar pentru panza alba (aceeasi simbolistica) in care este primit copilul scos din apa de catre nasa, e mai bun tot un prosopel mare, alb, eventual din acela pentru bebelusi, cu gluga intr-un colt, chiar daca are si o margine roz, galben sau alta culoare.
Sa iti traiasca finuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

multumesc pt info, asa stiam si eu, dar spune-mi, te rog, am vazut de ex rochite cu cate 2-3 trandafirasi roz pe ele, as putea sa ii iau si asa sau tre sa fie absolut alb totul? iar apropo de panza, eu ma gandeam sa iau si panza ede mir si prosop. noi asa am avut la botez si o sa ii pastrez panza aceea

http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1

Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacapra spune:

Poti sa iei si cu cateva floricele roz.

Despre panza e cam aiurea ca aluneca si nu absoarbe bine apa. Sa faci asa cum iti doresti ca sa fii impacata! Te sarut!

- 39+ cu Mateias (DPN 29.01.2008), Teodora(28.10.1997) si Filothea (02.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

fetita mea a avut la botez rochita de saten, pantalonasi de saten, palarioara saten si plapumioara groasa de saten. pe rochita si pe palarioara a avut cate 3 floricele rosii!!

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Eu am botezat astazi, am imbracat bebele baietel in portocaliu.
Mai au fost botezati trei copilasi in biserica, am vazut ca erau imbracati in diverse culori, o fetita era imbracata in crem.

Anda si Mark (16.01.2006)
www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Si noi botezam baietelul finilor nostri si avem o nedumerire. Am tot auzit vorbindu-se de hainele care trebuie pregatite pentru biserica, dar nasii nu mai trebuie sa cumpere si alte multe hainute pentru copil? Care sunt indatoririle nasilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

quote:
Originally posted by monaraus

Si noi botezam baietelul finilor nostri si avem o nedumerire. Am tot auzit vorbindu-se de hainele care trebuie pregatite pentru biserica, dar nasii nu mai trebuie sa cumpere si alte multe hainute pentru copil? Care sunt indatoririle nasilor?

Obligatoriu si de bun simt sunt hainutele cu care il imbraci la biserica, dupa ce-l boteaza si cele de a doua zi de la baita. Costumatii complete.
In rest in functie de disponibilitatile nasilor :-) poti sa-i iei oricate hainute si cadouri doresti....Eu asa o sa procedez...
Sfatul meu este ca hainutele de la botez si baita sa fie pe masura bbului. Ce ii iei extra sa fie mai marisoare ca sa le poata purta cand mai creste...

www.andreialmeu.piczo.com

Mergi la inceput