Cat de poluat este orasul in care stati in RO?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Noi am facut o alegere minunata pentru moment. Ne-am nascut si am trait in Ploiesti, oras cu grad mare de poluare. Acum trei ani am cumparat un teren intr-un cartier aflat la iesirea din oras spre Buftea, care in acte e considerat intravilan Ploiesti, insa in realitate e un sat in toata regula. Intre timp ne-am construit si casa si ne-am si mutat in ea la inceputul iernii. Terenurile sunt mari, multe din ele fara case, intrucat apartin unor veterani de razboi, care au murit probabil, iar mostenitorii lor cred ca nici nu stiu de existenta terenurilor... Aerul bate in totalitate dinspre munte, astfel incat e foarte, foarte curat (dar si usor umed, insa nesemnificativ). Totul e foarte linistit, zgomotul de pe soseaua principala (care duce spre Buftea) nu se aude decat la primul rand de case, exista o gradinita, o scoala si o Biserica. In rest, viata la tara, curte mare. De Revelion am vrut neaparat sa stam in casa noastra noua noi singuri, iar la 12 noaptea am iesit sa ciocnim un pahar de sampanie. Nu se auzea nici o bubuitura, liniste totala, a fost minunat!!! Daca am fi vrut galagie, nu trebuia sa mergem decat 6 km cu masina pana in centrul Ploiestiului! Ne gandim in viitor la infiintarea unei gradinite particulare aici, avand in vedere ca in zona exista multi vecini cu posibilitati materiale, care au venit aici doar pentru liniste si aer curat. De necrezut ca asa ceva poate exista langa o mare, mare sursa de poluare, noi suntem foarte incantati de alegerea facuta!
Edit: de cand ne-am mutat, fetita noastra nu s-a mai imbolnavit!

Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu Ana mica in burtica (33+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Medeea mi s-a facut pielea ca de gaina cand am citit ce ai scris , bravo va admir si tot respectul!

Noi traim in ...Galati... aici e jale; cred ca nici nu mai trebuie sa explic de ce?!
Fugiti cat puteti de zona asta; copilul meu anul trecut a avut apogeul bolilor... 5 laringite si infectii respiratorii; psihicul nostru s-a tocit anul trecut; am incercat sa facem tot ce se poate pentru a rezolva cat de cat intarirea imunitatii... si inca asta facem, insa cu astfel de aer, numai Dumnezeu ne poate ajuta sa trecem peste boli!

Ne-am luat si noi un teren in afara orasului, insa norul de la combinat se vede pana la cel putin 30 km departare; nu avem zone in afara orasului unde sa poti sa faci ceva... asa ca fugiti cat mai departe de zona asta de sud a Moldovei...

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisaa07 spune:

Va rog sa-mi spuneti:
- orasul in care stati,
- cat de poluat e (masini multe, tiruri, gunoaie, uzine chimice etc.)
- daca are spatii verzi,
- cat de des se imbolnavesc copiii vostrii?

BUNA,
si eu stau momentan in Bucuresti, dar sper ca in 2-3 ani sa ma mut in Piatra Neamt (oras in care m-am nascut, copilarit). Acum e un oras cochet, curat, cu oameni extraordinari. Si daca e sa mai stai si la casa, ei, atunci chiar ca e o viata de vis. Te inconjoara din toate partile muntii si dealurile, aerul e curat, apa de la robinet e buna de baut, primarul se preocupa in mod direct de estetica orasului si de intretinerea cetatenilor. Exista un strand foarte frumos amenajat, nici unul din Bucuresti nu-i nici pe jumatate la fel de frumos pe cat
asta din piatra neamt. Iar copii suroruii mele care locuieste in Piatra sunt sanatosi, iar in afara de cateva raceli nu au avut nici o problema.
sper sa-ti placa descrierea,iar pentru intrebari iti stau mereu la dispozitie.
ps: merita sa mergi sa-l vizitezi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by crisaa07
.... primarul se preocupa in mod direct de estetica orasului si de intretinerea cetatenilor.

nu prea inteleg cum se ocupa primarul de intretinerea cetatenilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by crisaa07
.... primarul se preocupa in mod direct de estetica orasului si de intretinerea cetatenilor.

nu prea inteleg cum se ocupa primarul de intretinerea cetatenilor...

Cum nu intelegi? E vorba de Pinalti (Gheorghe Stefan), asa ca, probabil, ii scoate pe stadion la alergat/miute etc., deci ii intretine ... in forma fizica maxima

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Va rog sa-mi spuneti:
- orasul in care stati, Timisoara
- cat de poluat e (masini multe, tiruri, gunoaie, uzine chimice etc.)Masini foarte muuulte, tiruri la fel (nu exista sosea de centura asa ca e incredibil pe unde pot sa circule), o groapa de gunoi oficiala care arata ca in filmele de groaza - e un fel de sir de munti de gunoi, si inca multe altele neoficiale, la colt de strada sau in parcuri, uzinele chimice s-au mai inchis dar io stiu ce au lasat in urma (?), pe langa toate mult laudatele parcuri ale orasului trece cate o artera super intens circulata iar parcurile propriu zise sunt in marea lor majoritate in paragina, e foarte mult praf peste tot...- daca are spatii verzi, avea...
- cat de des se imbolnavesc copiii vostrii? sincer nu foarte des

In concluzie, imi iubesc orasul natal dar nu-l recomand. Nu sunt prea incantata nici de cartierele de vile rasarite la periferie, in multe din ele e problema mare cu panza freatica, altul e chiar lana un mare releu de radiocomunicatii, in altele casele sunt cam inghesuite. Daca nu as fi legata de locul de munca si as vrea liniste si curatenie as opta pentru o localitate aflata mai departe de oras. Noi avem o casuta de vara la 20 de km de Timisoara si acolo chiar e ok. Nu stiu cum e in alte zone dar acolo unde avem noi casa e bine...

Mamica de spiridus

Avem si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Yo cred ca ai de ales intre a muri de foame rapid intr-o zona linistita si a muri incet da sigur intr-o zona industrializata. In ambele cazuri tot acolo ajungi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu stau in Timisoara si nu m-a muta de aici .
Multe masini , dar si parcuri , parculete pt. copii facultati,terenuri de sport.
Stau intr-o zona rezidentiala , la 10 minute de centru si 5 minute de mall si celelalte galerii comerciale. la 2 blouri distanta ste scoala generala la care am fost , Facultatea de Medicina si la o aruncatura de bat cateva licee.
In fata blocului am un parc , nu trec masini pe aici , e multa verdeata.
Cu alte cuvinte poti gasi foarte usor un loc frumos pt. familia ta , preturile la locuinte sunt putin piperate , dar in rest .....dupa cum am mai spus , nu as da Timisoara pe nimic.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Eu stau in Bucuresti pe o artera centrala.
Este poluare de toate felurile: noxe, sonora, etc.

Deocamdata rezist.
Copilul nu se imbolnaveste des.

Din pacate nu am unde sa ma duc, dar cred ca as alege Clujul.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput