Cat de poluat este orasul in care stati in RO?
Later edit: Imi dau seama ca titlul initial (Mai exista orase nepoluate in RO) este gresit. So, as vrea macar un oras mai putin poluat.
Vreau ca baietelul meu de 4 ani sa beneficieze de aer curat si nu de poluarea asta masiva din Bucuresti. Mai stam si in Dr. Taberei, considerata una din cele mai poluate zone. Si noi am fost la gradinita cand eram mici, dar nu tin minte sa ne fi imbolnavit chiar asa de des. Rectific: nu tin minte sa ne fi imbolnavit. Si consider ca asta se datoreaza poluarii.
Vreau sa ma mut la casa cu curte (macar 1000mp) intr-un oras nepoluat. Vreau ca orasul sa aiba ceva gradinite, scoli, vreo baza sportiva, deci sa fie cat de cat dezvoltat. Problema este ca la orice cautare in google "poluare nume oras" rezulta ca toate orasele din Romania sunt f. poluate. Chiar asa sa fie?
Va rog sa-mi spuneti:
- orasul in care stati,
- cat de poluat e (masini multe, tiruri, gunoaie, uzine chimice etc.)
- daca are spatii verzi,
- cat de des se imbolnavesc copiii vostrii?
Nu vreau sa emigrez asa ca dati-mi orase din RO :)
PS. A, sotul meu ar prefera in Ardeal, dar eu sunt deschisa si la alte locatii.
Diana si Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
Raspunsuri
gabdyd spune:
Exista niste hotarari de guvern care stipuleaza gradul de poluare pe diferiti compusi pe toate localitatile din Romania.
Sunt intr-o mare criza de timp, dar zilele urmatoare poate reusesc sa caut si sa iti trimit numerele. Sa imi dai un PM daca nu poti gasi in alte parti, sa imi aduci aminte. Dar trebuie sa stii ceva chimie sau poate cunosti pe cineva care stie. Concret despre spatii verzi nu spune nimic, doar mentioneaza concentratia anumitor substante si daca se situeaza sub pragul admis sau nu.
E cam greu sa gasesti ce vrei tu. Fara poluare, posibilitati si o viata sociala cat de cat activa...
dar da, eu nu m-as muta in Bucresti pentru nimic in lume.
Diana_b spune:
Bine, nu fara poluare, imi dau seama ca asa ceva e utopic, dar macar mai putin poluate. Avand in vedere ca Bucurestiul e cel mai poluat, speram sa pot gasi un locsor cu aer mai curat si cu curte sa aiba copilu' unde sa-si consume energia.
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
april spune:
Oras in tara asta nu cred ca o sa gasesti fara poluare...poate la tara. Acolo chiar e aer curat. In nordul tarii, la deal, la munte.
cici spune:
Uite aici un articol destul de pertinent :
http://www.presa-zilei.ro/stire/4954/top-orase.html
Diana_b spune:
cici, foarte interesant articolul. La Sibiu ne gandisem si noi dar am gasit articolul asta:
http://www.sibiujobs.ro/06utile_stire.php?news_id=5302
E cineva din Sibiu pe aici sa-mi zica daca asa este? Asta pana ma duc eu sa vad cu ochii mei :)
O sa ma uit si la Timisoara daca au case cu curti mari :D
cici spune:
Diana,e corect si articolul gasit de tine, cel ce ti l-am dat eu e din 2006,tatal meu locuieste in Sibiu si chiar de sarbatori imi spunea ca e foarte aglomerat orasul ,dpdv al masinilor,dar cred ca orice oras mare, dezvoltat economic are "potential "pentru un grad ridicat de poluare.
Orasul in care locuiesc eu ,Campulung Moldovenesc,are un grad de poluare redus,dar si puterea economica este la fel,eu ma consolez cu ideea ca aici niciodata nu sunt cutremure ,inundatii,nu este canicula,nu este ceata niciodata,aerul este asa de curat si de proaspat ca cei care vin din marile orase spun ca il simt pana-n maduva oaselor,daca vreau sa ies la plimbare la ora 3 noaptea n-am nici o frica ,pentru ca e un loc linistit,insa nu cred ca pentru cei care sunt obisnuiti sa traiasca intr-un oras mare ar fi o moneda buna de schimb.
Diana_b spune:
Ideea ar fi sa am destul de aproape ceva gradinite si scoli bune. Si eventual o baza sportiva, pentru Mircea. Eu oricum lucrez online, asa ca daca am internet, e perfect.
boticelina spune:
Poate Mangalia? E un oras mediu ca intindere, are plaja pe jumatate din lungimea sa, bate vantul deci gazele rele de esapament nu zac inerte la nivelul soselei, nebunia de vara de pe litoral se cam "stinge" pina la Mangalia, are toate statiunile aproape, primar gospodar care l-a transformat intr-un orasel foarte cochet si curatel, pe o raza de 2-8 km sunt o multime de satuce unde poti face o casuta de vacanta pentru vara, lacuri unde sa pescuiesti, hipodrom pt echitatie... distractii de baieti...
Daca baiatul va avea nevoie de un liceu vocational, gen arte sau muzica, exista in Constanta, care e la doar 40 de km, cu masini din 10 in 10 minute. Si cred ca exista si baza sportiva. Plus se gasesc slujbe bune si pentru parinti, in oras sau in Constanta.
Monica si www.flickr.com/photos/boticelina/" target="_blank">gargaritza 14+
"If you are unware of your choices, then you have none"
monica70 spune:
ARADUL (unde stau) are de toate,dar in intersectiile aglomerate e poluare de la gazele de esapament,la orele de varf.La fel mi se pare prafos vara cand e mai seceta,asta probabil din cauza constructiilor -se construieste intr-o veselie.Spatii verzi cam putine in cartiere,doar de-a lungul Muresului care il strabate e plin de ele.Dar sunt cateva mari cartiere de case cu curti si gradini mari unde nu e poluare deloc.E un oras de tranzit,in crestere,avem cateva zone industriale noi in jurul orasului,sunt locuri de munca cate vrei si exista Selgros,Metro,Kaufland,in circa o luna e gata si Carrefour-ul,iar in plan sau in constructie mai sunt vreo 6 hipermarketuri + malluri.Avem sala polivalenta cu bazin olimpic,un strand urias,inca cateva mai mici,plus stranduri termale in comunele din in jurul orasului.Preturile sunt moderate la case si apartamente.Sunt multe gradinite inclusiv particulare,sunt 2 universitati,avem locuri de joaca si afara si in interior.Avem aeroport,o retea de tramvaie bine dezvoltata,distantele sunt mici.E un oras linistit,cu oameni calmi si amabili in general.Clima e temperata,perioade scurte de canicula,ierni blande.Singurul dezavantaj din punctul meu de vedere e ca e la campie - mie imi plac cel putin dealurile,daca nu muntii.Cei mai apriopiati munti sunt la cca 100 km la Moneasa.Iar de distanta fata de mare ce sa mai zic Asta mi se pare avantajul Bucurestiului,ca e aproape si de mare si de munte.
Daca vrei in Ardeal, pofteste
Uitam: am 37 de ani si-s sanatoasa tun ,la fel sotul la 47 (amandoi nascuti aci) iar fetita mea pana la doi ani a avut doar de doua ori febra si ceva muci,asta ca sa iti raspund la intrebarea cu sanatatea.Daca insa te adaptezi la meniurile din zona te cam paste colesterolul
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIA MEA
" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )
Missy spune:
Sincer, eu m-am retras in oraselul meu mult iubit in care m-am si nascut. oras mic, pana in 30.000 locuitori, cel mai nasol pana acum cativa ani era barfa, in rest toate bune
ii drept, e mare nod al circulatiei rutiere, aici se despart drumurile catre cluj si deva. si unde pui ca nu are sosea de centura. booon.
acum cativa ani s-a instalat bine-mersi aici dita-mai fabrica kronospan. cu a ei fabrica de formalediha cu tot. lumea nu stie prea multe, noi stim, pt ca zicea prin presa asta-vara ca am fi fost primii cu referendum privind desfintarea respectvi infintarea unei fabrici de formaldehida, manifestari, meeting, aparaitii tv etc.
foaie verde, formaledhia e tot pe noi, cica in in strainatate astfel de fabrici, daca sunt, sunt la minim 15 km de localitati. la noi treci drumul si esti la poarta fabricii.
normal, austriecii una si buna ca nasurile noastre infundate si rata mare de cancer pulmonar nu are nici o legatura de fumul (pardon, abur tehnologic cum il numesc ei) de 3 km care se ridica de la ei.
deci chiar nu stiu ce sfat sa va mai dau, mai ales ca sebesul e mult mai tare poluat decat alba iulia de exemplu, care e la 15 km de sebes, si am vazut ca sebes nici macar nu apare in lista articolului citat de voi.
ehe, noi sa fim sanatosi, vorba aceea, "aburul tehnologic" trece, plamanii si viata noastra la fel
www.babiesonline.com/babies/a/alexiamaia