O sa ma prabusesc in curand

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

TOate fetele ti-au dat sfaturi bune. Nu am ce sfat sa iti mai dau.

Insa multe spuneau ca AVC face persoana dependenta, rautacioasa, etc etc. Eu zic ca DEPINDE de persoana!
Tatal meu a trecut printr-un accident in urma cu 8 ani. Din fericire a fst o forma usoara, nu a avut nici o forma de paralizie.
IN afara faptului ca e un pic mai nervos, e o persoana la fel de blanda si buna si care m-a ajutat de cate ori am avut nevoie! El a fst cel care m-a ajutat cnd am avut nevoie la bebe sa imi aiba cineva grija de el.

Apoi am exemplul tatalui unei bune prietene. Care a avut pareza, s-a refacut si a reinceput serviciul! Persoana de aproape 60 de ani!

Nu e problema ca AVC te schimba. Depinde de caracterul omului. Cat e de luptator.

Nu tu trebuie sa ii inchizi usa la camera! Ea ar trebui sa se faca nevazuta daca ar stii ca va creeaza probleme.
Si daca ea nu se simte, spune-i verde in fata. Fara suparare. "mama soacra (sau cum ii spui tu), uite - pe mine ma deranjeaza X, Y si Z chestii! ptr sanatatea nervoasa a tuturoara si ca sa evitam conflictele, vreau ca aceste puncte sa se schimbe."
Poate ei nu ii e jena de tine, si crede ca toata lumea e la fel. Spune-i ca nu e chiar asa!

Ptr conversatiile tale telefonice si cu sotul tau, spune-i ca e dreptul tau la intimitate, si ca si ea ar avea aceleasi pretentii. Ea probabil ca isi spune ca nu e cazul de secrete sau alte chestii. Dar nu e vorba de secrete. Si chiar daca ar fi, e normal sa avem secretele noastre fiecare.

Discuta cu ea.
Ar trebui sa se gandeasca ca nora mai buna nu ar fi gasit. Ca sunt cazuri in care proprii copii iti dau un sut in fund, si ca e in definitiv si interesul ei ca voi sa nu va desprtiti.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Draga Mirela, situatia voastra nu-i nici pe departe de invidiat. Din pacate familia ta e pe butuci si asta probabil ca-ti face viata un calvar. Nu stiu cum m-as descurca in locul tau.
Dar, devreme ce soliciti o parere impartiala, am sa ti-o spun si pe a mea, desi am banuiala ca nu e chiar pe gustul tau.
In primul rand, ar trebui sa stii ca modul de a gandi al unui om sanatos nu are nimic de-a face cu cel al unui om bolnav, mai ales neputincios. De aceea, parerea ta ca soacra ta nu mai vrea recuperare din lene este gresit, ca sa fiu delicat. Sunt multi factori care contribuie la deciziile pe care le ia, iar logica nu are ce cauta aici. Citeam, intr-un numar al revistei Psychologies Magazine (numarul din noiembrie 2007, e in romana si se gaseste la chiosc), un articol despre varsta a treia; am inteles ca varsta inveti sa ti-o accepti cu timpul, trebuie sa te antrenezi zilnic pentru ce va urma, sa te inveti treptat cu noile limite. Dar daca, dintr-o data, limitele tale s-au redus la zero? Tot acolo am vazut ca oamenii in varsta nu mai au aceeasi putere de a reveni.
Prin urmare rezolvarea problemei tale incepe de la constientizarea problemei; daca vei continua sa priviti ghinionul soacrei tale (ca si al vostru, de fapt) ca pe o piatra de moara de care, evident, trebuie sa scapi, vei scapa. De toata lumea, soacra si sot de-a valma. Sotul tau a luat-o pe aratura din motive firesti, care survin, probabil, pe un psihic mai fragil, desi asa probleme ar pune la pamant multa lume.
Daca vei putea, trebuie sa ai o noua abordare, de terapie inclusiv pentru sotul tau. El va trebui sa vada in tine persoana care va rezolva problema, in care sa se increada, pentru mama lui si pentru el. Nu te gandi ca te vei transforma intr-o voluntara a crucii rosii, dar cu siguranta ca vei trece o perioada grea. Orice decizie vei lua, va fi in interesul intregii familii, pentru ca viata a inclus-o pe soacra in familia ta imediata.
Dupa cum vezi, am vorbit doar de abordare. Metodele le vei gasi impreuna cu sotul tau, in functie de caz.
In incheiere, iti propun sa te gandesti la varianta in care mama ta, sotul tau sau chiar tu ai fi avut acel nenorocit AVC; aici, pe forum, este un caz in care o fata, nu cu mult timp in urma plina de viata, este acum intinsa, probabil pentru totdeauna, intr-un pat. Poate vei intelege mai bine problema cu usa...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

... poti sa desfiintezi chiar toate usile!... Trebuie sa fii cat mai luminoasa, in fiecare zi, sa o intampini in orice secunda cu zambetul pe buze,... sa-i spui ca viata este minunata pentru fiecare minut petrecut impreuna cu soacra...

P.S. Nu uita - sa-i aduci in fiecare zi albumul cu pozele facute in Germania de soacrat ta pe timpul cat tu alergai innebunita cu fetita ta prin spitale...

.....................

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

este o situatie ff delicata si f stresanta, atit pt tine cit si pt familia ta. Sotul tau a luat o pe aratura, zic eu, din neputinta de a gasi o rezolvare concreta.Are o disperare pe care nu o poate arata, caci doara, asa au fost crescuti, vorba cintecului, sa plinga doar cind nu i vede nimenea. In mod sigur te iubeste si vrea sa fiti fericiti, insa este prins intre sotie si mama. Nu va accepta sa o mutati in alta casa, si sa o ingrijeasca vreo alta persoana (care oricum nu o va face asa cum trebuie, nu?!)de aceea va trebui sa gasiti o situatie de compromis. Pune te putintel in pielea lui, este nashpa sa trebuiasca sa alegi intre sotie si mama.Iar aceasta neputinta te duce la disperare
Prea multe variante nu ti ramin Dar ca o ironie, mutati o pe ea in sufragerie.... asa va face si mai bine parte din familie nu? Voi veti avea intimitate, fetita si ea va avea propria camera.....
Daca spui ca se poate ridica din pat, atunci, nu i mai duceti masa la pat... invitati o sa ia masa cu voi, ca o familie Si cauta activitati in care sa o implicati si pe ea, mai ales ca spui ca a fost o femeie f activa.... ceva, internet pentru timpul liber?!

Este f greu pt toti. Chiar si pentru ea... a devenit brusc neputincioasa, asa ca in egoismul ei se razbuna pe toti.

Inainte de toate tu trebuie sa scapi de amarul adunat. Cumva trebuie sa te asezi, sa respiri adinc si sa reformulezi situatia. Esti mult prea stresata, prea incordata, iar aceasta stare va influenteaza pe toti.Din pacate pt tine, cred ca de tine depinde rezolvarea acestei probleme... ai cam ramas singura in picioare

Sa te ajute Nenea Mare, sa ti dea puterea, rabdarea si minte luminata!

poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Auzi, Mirela, da' tu de ce nu esti egoista-egoista ?
Sa-l lasi pe sotulache al tau cu mama-sa citeva zile. Ia-ti citeva zile de concediu cu fetita undeva intr-o pensiune/hotel/la rude (sa n-ai nici o grija) si cind suni nu intrebi deloc (dar deloc) de so-acra.
Fii mai nepasatoare ! ce daca "baba" se loveste intentionat ! Lasa ca-i trece !
Ai nevoie de dus la coafor ? du-te si stai cit poftesti !
Ia-ti dimineti sau zile libere si ocupa-te numai de tine, chair daca "baba" e nemultumita. Apoi apari acasa ca o floare si nu te arata deloc compatimitoare si nici intelegatoare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iula78 spune:

Asa ai face tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by iula78

Asa ai face tu?

Te asigur ca da. Si fara remuscari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Uuuuuuuuuuuffffffffff, in grea situatie esti. Cum ai rezistat atat? Cred ca iti iubesti mult sotul si fetita si iti doresti o familie. Asta cred ca ar fi raspunsul. Doar caaaaaaa....unde e FAMILIA?
Sotul tau pare instrainat de aceasta "institutie".
Nu ti se pare ca ai facut prea multe compromisuri? Mi se pare mie, sau ei sunt intr-un fel de coalitie, iar pe tine te privesc ca pe un potential inamic?
Eu nu cred ca boala a schimbat-o, ci a scos la iveala ceasta parte a caracterului ei. Sunt persoane care nu suporta ca baietii lor sa devina barbati, nu vor sa accepte ca nora e frumoasa si desteapta, nici sa aiba bunul simt de a respecta cealalta familie, respectiv a copilului. Din pacate aceste persoane nu se schimba asa usor, aproape niciodata!

Eu nu pot sa-ti dau un sfat, dar daca vrei sa-ti pastrezi familia, incearca sa-ti apropii sotul. Fa-l sa inteleaga ca nu esti impotriva vointei lui, doar ca ai nevoie de intimitate pentru a te putea ocupa de copil si de el. Trebuie sa gasesti calea de a ajunge la el.

Asteapta-te la multe piedici, dar lupta, ca ai pentru ce!

Mamica celor doua printese, Ilinca (26.07.2007) si Alexia (27.06.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Anii petrecuti in USA m-au schimbat...traind printre americani ar fi fost imposibil sa nu fiu influentata de modul lor de a trai,gindi...

Spre deosebire de romani,care-si fac idol din copil (de regula unic),care nu-si respecta sotul/sotia cum ar trebui si care-si urasc socrii (ca o regula generala,confirmata din plin si pe acest forum),americanii au valorile putin ...diferite,ca sa spun asa.
Isi intretin copiii pina la 18,max 20 de ani,cind acestia au decenta sa se mute out.
Chiar daca sint studenti (si mai toti sint in college)sint capabili sa se intretina,avind un mic job,care le permite sa-si plateasca o chirie,benzina,insurance (de multe ori,tinerii imprumuta bani pt studii,bani care vor fi rambursati inapoi dupa terminarea facultatii).
Sint mai motivati,nu-si pierd timpul si banii degeaba,stiind ca in citiva ani trebuie sa plateasca inapoi toate cursurile.

Americanii in schimb au mult mai mult respect pt parinti decit romanii.Cind acestia imbatrinesc,devin neputinciosi sau se imbolnavesc si trebuiesc ingrijiti,sint plasati intr-o Casa de Batrini (Assisted Living Facility sau Nursing Home),mai luxoasa sau mai putin luxoasa,depinde de ce isi permit.
De regula au o casa (cel putin) platita afara si o pensie(sa-i zicem asa).In momentul in care nu se mai pot ingriji singuri,casa se vinde,banii depusi la banca iar lunar, o anumita suma se adauga pensiei,ca sa faca fata cheltuielilor.
Asta e la americani un mod de viata pt persoanele in virsta care nu pot trai singure.

Soacra ta a avut mare ghinion cu accidentul vascular...din pacate ghinionul ei este si al vostru...
Solutia e la indemina voastra si ar rezolva pe loc problema "intimitatii" : vindeti casa (moral ii apartine, doar ati vindut apart ei de 3 camere si garsoniera fiului,platita tot de ea probabil,sau cel putin cu ajutorul ei)pe care ati cumparat-o datorita ei si fie ii cumparati o garsoniera/apart unde sa platiti o femeie sa aiba grija de ea sau o internati intr-un azil particular (am auzit ca se fasesc acum destule,in orasele mari),cu conditii decente de locuit,unde va beneficia de ingrijire specializata.

Hocus pocus,ati "scapat" de ea!

Daca eu as fi singura la parinti si mi-as cumpara o casa pe banii mamei mele,as considera ca e de datoria mea s-o ingrijesc pt restul vietii !! Indiferent ce boala ar avea.

Daca nu mi-ar conveni,i-as spune inainte sa-si vinda ap si sa-mi dea mie banii - uite,mama,mai bine tine-ti banii ca nu stii ce se poate intimpla,daca vreodata te imbolnavesti,vei avea mare nevoie de ei,sa platesti pe cineva sa te ingrijeasca.
Fara nici o suparare.

Dar sa iau banii mamei,s-o las fara locuinta iar apoi sa vina sotul meu si sa stimbe din nas ca n-avem "intimitate" in casa,cred ca ar zbura direct pe fereastra!!!

Fratilor,vindeti si cumparati-i ap de 3 camere inapoi si va asigur ca va gasi pe cine s-o ingrijeasca;daca nu se ofera nimeni, o fac eu ! O aduc in State si o ingrijesc.Ei,ce zici de oferta ?

PS - nu mai obosesc sa spun cit de mult se schimba personalitatea unui om dupa un accident vascular...imi inchipuiam ca aceste lucruri sint larg cunoscute...se vede ca m-am inselat.
"Simptomele" soacrei tale sint comuna...multi oameni in sit ei sint depresivi,apatici...pt ca sint descurajati,deznadajduiti,disperati...mai ales ca asistenta medicala,stie f bine ce nenorocire a lovit-o.Nu e "lenesa",nici nu vrea sa va controleze vietile si sa va invadeze intimitatea ci e la pamint.Atit.
Sa-i dea Dumnezeu putere si sanatate !

Iar voua intelepciune si intelegere.Ca de dragoste (cel putin din partea ta) se pare ca nu poate fi vorba.Mai mult decit orice,un bolnav in aceast asituatie are nevoie de suportul celor dragi.

Inca ceva, ma surprinde atitudinea tatalui tau...sa te indemne la divort...rolul unui tata este de a impaciui,de a calma spiritele,de a da solutii de bun simt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Aprilie, cred ca n-ai citit cu atentie mesajele mele. Nimeni nu vrea sa scape de ea si nimeni nu o uraste.
Sa spun ca o iubesc ar fi prea mult, insa pot sa spun ca-mi pasa ce se intampla cu ea, altfel n-as ingriji-o si inca de aproape 3 ani (se vor implini in mai).
Cat despre datorie, eu personal nu ma simt datoare cu nimic, nu a facut nimic pt. mine,casa e a ei (pe numele ei a fost pusa pt. ca in caz de divort eu sa nu am dreptul, si n-o condamn deloc pt. asta poate ca si eu as fi facut la fel in locul ei), sotul meu o va mosteni cand va fi cazul. Acum, cu riscul de a ma repeta, cu toate ca nu ii sunt datoare imi pasa si crede-ma ca are cea mai buna ingrijire posibila.Problema nu este ca-i in grija mea ci ca nu ii pasa decat de ea si restul nu mai conteaza.
Ti se pare normal sa fie cu ochii pe noi non-stop?
Ti se pare normal sa nu se spele pe maini dupa ce-si face nevoile desi am rugat-o de mii de ori sa o faca ?
Ti-ar place sa fii sunata de 10 ori pe zi (de pe fix pe mobil) sa fii intrebata la ce ora vii acasa?
Dupa ce-ti adoarme copilul ti-ar place sa urle cineva dupa tine ca cine stie ce i se mai nazare?
Si cate si mai cate....
Cea mai grava prolema o are sotul meu insa, daca n-ar fi asta as trece mult mai usor peste toate.
Ieri am fost la homeopat, a primit tratament si pt. tensiune (a avut aseara 150/100) si pt. alcoolism. Sper sa il ajute. Ma sperie comportamentul lui, acum rade, acum plange, acum se poarta frumos si e super-dragastos, in secunda urmatoare tipa si vorbeste urat.

Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica

Mergi la inceput